Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

La Comissió envia una declaració d'objeccions a sis empreses i una associació comercial en un cas de càrtel de bateries d'arrencada d'automòbils

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió Europea ha informat els fabricants de bateries d'arrencada d'automòbils Banner, Clarios (antiga JC Autobatterie), Exide, FET (i el seu predecessor Elettra) i Rombat, així com l'associació comercial Eurobat i el seu proveïdor de serveis Kellen de la seva visió preliminar que han infringit la UE. regles antimonopoli col·lusionant per augmentar els preus de les bateries d'arrencada d'automòbils venudes als fabricants d'automòbils de l'Espai Econòmic Europeu (EEE).

La Comissió té la preocupació que entre 2004 i 2017 els cinc fabricants de bateries d'arrencada van crear, publicar i acordar utilitzar nous índexs en les seves negociacions de preus amb els fabricants d'automòbils (l'anomenat "Sistema Eurobat Premium"). L'objectiu d'aquesta suposada conducta era fixar un element important del preu final de la bateria. La Comissió també està preocupada perquè Eurobat i el seu proveïdor de serveis Kellen fossin conscients de la suposada conducta i hi contribuïssin activament ajudant els fabricants de bateries a crear i executar el sistema premium Eurobat.

Si es confirma l'opinió preliminar de la Comissió, aquesta conducta infringiria Article 101 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea («TFUE») i Article 53 de l'Acord EEE, que prohibeix els càrtels i altres pràctiques comercials restrictives. L'enviament d'un comunicat d'objeccions no prejutja el resultat d'una investigació.

El comissari Didier Reynders, responsable de la política de competència, va dir: "Per ser eficaç, la competència requereix que els operadors econòmics actuïn i determinin els seus preus independentment els uns dels altres. Ens preocupa que els proveïdors de bateries limiten la competència de preus, perjudicant així els seus clients, en aquest cas els productors d'automòbils i, en definitiva, els consumidors europeus. Els destinataris del comunicat d'objeccions ara tenen la possibilitat de respondre a les nostres preocupacions".

Un comunicat de premsa està disponible online.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.
anunci

Tendències