Connecteu-vos amb nosaltres

legislació de la UE

Estat de dret: els eurodiputats pressionen la Comissió per defensar els fons de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

Els eurodiputats volen que la Comissió Europea demostri que depèn de la tasca de defensar el pressupost de la UE dels estats membres que infringeixin el principi de l’estat de dret. assumptes de la UE 

Els eurodiputats debatran sobre l'aplicació de les normes adoptades el 2020 que relacionen el desemborsament de fons de la UE als estats membres respectant l'estat de dret i els valors de la UE durant una sessió plenària del juny.

Defensa de l’estat de dret: una qüestió d’urgència

Durant una reunió de les comissions de pressupostos i control pressupostari del Parlament el 26 de maig, els eurodiputats van discutir el camí a seguir amb Gert Jan Koopman, director general del departament de pressupostos de la Comissió.

Koopman va emfatitzar la naturalesa sensible de les possibles avaluacions de la Comissió sobre l'estat de dret als països de la UE: "Les decisions preses estaran sotmeses a una revisió judicial completa per part del Tribunal de Justícia [europeu]", va dir. inici. Simplement, no ens podem permetre el luxe d’equivocar-nos i presentar casos que el Tribunal anul·la. Això serà un desastre ".

La Comissió està preparant directrius per explicar com implementarà la llei. Koopman va dir que la Comissió consultarà el Parlament sobre les directrius la primera quinzena de juny.

Els eurodiputats van dir que la regulació ja és força clara. "Si es volgués tenir un conjunt de directrius molt curt, només es podria escriure en una frase:" Mireu el reglament ", va dir Petri Sarvamaa (PPE, Finlàndia).

anunci

Tot i així, el Parlament expressarà una opinió sobre les directrius en un informe que s’espera que es voti al juliol. "Tots els estats membres haurien de poder veure que la Comissió fa les seves investigacions d'una manera veritablement objectiva", va dir Sarvamaa.

“Quan parlem de violacions de l’estat de dret, aquest és un tema molt greu. Som conscients del fet que hem de ser molt escrupolosos amb aquestes valoracions. Però aquest rigor i aquesta minuciositat no poden ajornar l’aplicació del reglament per sempre ”, va dir Eider Gardiazabal (S&D, Espanya).

Altres eurodiputats van dir que hi ha una crisi de l’estat de dret a la UE i van demanar a la Comissió que actués amb decisió per evitar un deteriorament addicional. Terry Reintke (Verds / EPT, Alemanya) va dir: "Tenim absoluta confiança en la capacitat de la Comissió de supervisar, trobar i avaluar casos. Teniu alguns dels advocats més intel·ligents d’Europa, teniu els millors funcionaris per protegir el pressupost de la UE i l’estat de dret.

"Però la impressió és, i estic parlant en nom de milions de ciutadans de la UE, que us falta un cert sentiment d'urgència. Sembla que esteu asseguts en aquesta casa encesa i dieu: "Abans de trucar als bombers, en realitat anem a donar pautes sobre com poden apagar aquest foc".

El pressupost de la UE i l’estat de dret

El legislació adoptat a finals de 2020 realitzat l’accés als fons de la UE condicionat al respecte a l’estat de dret. Si la Comissió estableix que un país incompleix i que es posen en perill els interessos financers de la UE, pot proposar que es retallin o es congelin els pagaments del pressupost de la UE a aquest estat membre.

El Consell ha de prendre la decisió per majoria qualificada. Les normes també busquen protegir els interessos dels beneficiaris finals - agricultors, estudiants, petites empreses o ONG - que no haurien de ser castigats per les accions dels governs.

Desafiaments legals

El Parlament té ganes de veure implementat el sistema tenint en compte els darrers anys les preocupacions sobre l’estat de dret i la democràcia en alguns estats membres.

Hongria i Polònia han portat casos al Tribunal de Justícia Europeu exigint l’anul·lació del reglament. En el seu reunió els dies 10 i 11 de desembre de 2020Els líders de la UE van acordar que la Comissió preparés directrius per a la implementació de les normes que haurien de finalitzar després de la sentència del Tribunal de Justícia.

Tot i això, el Parlament ha insistit que les normes estan en vigor i que la Comissió té deure legal defensar els interessos i els valors de la UE.

Esbrina com la UE pretén protegir l’estat de dret.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències