Connecteu-vos amb nosaltres

Agenda Europea sobre Migració

Volta en torn de l’Oficina d’Interior del Regne Unit per permetre treballs sense visats per als migrants

COMPARTIR:

publicat

on

Un canvi de direcció d’11 hores a l’oficina a casa permetrà als migrants treballar en parcs eòlics marins sense visat. Un parlamentari i el sindicat RMT han criticat la decisió d’última hora d’ampliar la controvertida exempció de visat.

El diputat de Hull East, Karl Turner, considera que la decisió és "un cop més per a la gent del mar del Regne Unit".

"El sector eòlic marí és una indústria en creixement i és vital que la gent de mar britànica pugui competir de manera justa per aquests llocs de treball", va dir. "Tenim un bon nombre de qualificacions de marins al meu propi districte electoral a l'est de Hull que no poden competir per aquests llocs de treball perquè els marins estrangers que no són membres de la UE pagaven taxes de salari per explotació molt inferiors. El Govern ha de posar fi a aquesta explotació immediatament i donar als nostres propis marins britànics qualificats l’oportunitat de competir per aquests llocs de treball ”.

El Ministeri de l'Interior també ha estat criticat per crear confusió perquè els operadors de parcs eòlics es van avisar al gener de començar a preparar la seva plantilla per a regles d'immigració més estrictes.  

Expert en immigració i visats Yash Dubal, director de Procuradors AY & J, diu que els seus clients s'han vist frustrats pel caràcter d'última hora dels canvis.

Va explicar: "Diversos havien invertit temps i recursos en fer arranjaments alternatius per satisfer les seves necessitats de personal, motivat per una aprensió justificada que el pla finalitzaria l'1 de juliol. No s'havien renovat els contractes de treballadors. Ara estan frustrats. La decisió d’ampliar la renúncia també posa de manifest el problema de l’escassetat de treballadors aguts a la indústria, que és real i permanent ”.

La concessió de treballadors eòlics marins (OWWC) eximeix els immigrants que treballen en projectes eòlics marins a les aigües territorials del Regne Unit de la necessitat d'obtenir un visat de treball al Regne Unit. Havia de caducar l’1 de juliol. Però el 2 de juliol, el Ministeri de l'Interior va emetre un avís que prorrogava l'esquema per un any més. En un comunicat, va dir que la concessió estava "fora de les Normes d'Immigració" i s'aplica als treballadors "essencials per a la construcció i manteniment de parcs eòlics dins les aigües territorials del Regne Unit".

anunci

La concessió continua permetent la sortida de treballadors estrangers al Regne Unit fins a l'1 de juliol de 2022 "amb l'objectiu d'unir-se a un vaixell dedicat a la construcció i manteniment d'un parc eòlic dins les aigües territorials del Regne Unit".

L’esquema es va iniciar el 2017 i s’havia ampliat en diverses ocasions. Al gener, quan el controvertit nou sistema d’immigració basat en punts es va convertir en llei, el Ministeri de l’Interior va emetre un comunicat als agricultors eòlics reiterant la seva intenció d’acabar amb la renúncia. Els funcionaris van aconsellar als operadors que revisessin l'estat de la seva plantilla. Molts van emprar temps i recursos per mitigar els canvis.

La renúncia ha estat criticada prèviament per sindicats que diuen que ocupa la feina de la gent de mar britànica i permet als operadors de parcs eòlics emprar mà d'obra estrangera barata que sovint es troba al mar durant 12 hores o més al dia i paga menys del salari mínim del Regne Unit, amb alguns treballant per menys de 4 lliures per hora.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències