Connecteu-vos amb nosaltres

Pesca

Oceana insta el Regne Unit i la UE a acabar amb la pesca excessiva d’estocs de peix molt baixos en un nou acord

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Oceana demana que es posi fi a la sobrepesca de poblacions de peixos greument sobreexplotades a les aigües europees, ja que avui comencen les negociacions entre la UE i el Regne Unit en el marc del Comitè de Pesca Especialitzada. Aquest nou comitè proporciona un fòrum de debat i acord sobre la gestió de la pesca, per preparar les consultes anuals a través de les quals es decidiran les possibilitats de pesca per al 2022.

amb dades recents publicat pel Consell Internacional per a l'Exploració del Mar (ICES) que posa de manifest l'estat crític d'un nombre d'estocs de peixos clau1, Oceana insta les parts negociadores a acordar estratègies de gestió que permetran recuperar totes les existències i assolir nivells saludables.

La cap de política d'Oceana, Melissa Moor, va dir: "Només el 43% de les poblacions de peixos compartides entre el Regne Unit i la UE es pesca a nivells sostenibles2. És inacceptable que la resta d’estocs estiguin sotmesos a una sobrepesca, amb existències d’espècies importants com el bacallà, l’areng i el merlan a nivells críticament baixos, o bé es desconeix el seu estat. Perquè les poblacions de peixos recuperin, les parts que negocien han de ser guiades per la ciència. Fer el contrari garantirà una major destrucció del medi marí, esgotarà les poblacions de peixos i debilitarà la resistència al canvi climàtic ".

anunci

"Al juny, la UE i el Regne Unit van arribar al seu primer acord anual post-Brexit sobre les seves poblacions de peixos compartits, en les condicions establertes a l'Acord de Comerç i Cooperació", va dir Javier Lopez, director de la Campanya Oceana de Pesca Sostenible a Europa. 

"En un moment crític per a la biodiversitat oceànica i el clima, correspon a la UE i al Regne Unit acordar estratègies de gestió eficaç que posin fi a la sobrepesca a les seves aigües i garanteixin l'explotació sostenible dels estocs compartits".

Com que el 20 comença la primera reunió del Comitè Especialitzat en Pescath Al juliol, Oceana destaca tres àrees prioritàries d’acord entre el Regne Unit i la UE:

anunci

· Cal acordar estratègies de gestió plurianual per a les poblacions de peixos greument sobreexplotades, amb objectius clars de recuperació i terminis per assolir-los.

· A l’hora d’establir captures totals admissibles (TAC) per a pesqueries mixtes, on es capturen diverses espècies a la mateixa zona i al mateix temps, els decisors haurien d’acordar prioritzar l’explotació sostenible de les poblacions de peixos més vulnerables.

· S’haurien d’acordar estratègies plurianuals per a la conservació i gestió d’estocs sense quota. La recopilació de dades i les avaluacions científiques d’aquestes poblacions haurien de millorar significativament per garantir que es pesca de manera sostenible.

1. Alguns exemples d’estocs sobreexplotats a partir de dades ICES inclouen: Bacallà a l’oest d’EscòciaBacallà del Mar CeltaArengades a l'oest d'Escòcia i a l'oest d'Irlanda  Merlan irlandès.

2.       Oceana UK Fisheries Audit

Fons

Les negociacions per acordar mesures de gestió pesquera per al 2022 començaran el 20th Juliol en l'àmbit del "Comitè de Pesca Especialitzada" (SFC). El SFC està format per les delegacions de les dues parts i proporciona un fòrum de debat i cooperació. Les competències i deures de la SFC s'estableixen al Acord de comerç i cooperació (TCA - Article FISH 16, pàgina 271).

Els debats i decisions en virtut del SFC proporcionaran recomanacions de gestió que haurien de facilitar l’acord durant les consultes anuals finals, que s’espera que es celebrin a la tardor i que finalitzin el 10.th Desembre (veure articles FISH 6.2 i 7.1) o 20th Desembre (vegeu l'article FISH 7.2). Per exemple, s'espera que el SFC estigui d'acord en desenvolupar estratègies de gestió plurianuals i com gestionar "existències especials" (per exemple, 0 existències de TAC, vegeu l'article FISH 7.4 i 7.5).

En virtut del TCA, el Regne Unit i la UE van acordar el 2020 un acord marc per a la gestió d’estocs de peix compartits. Oceana va donar la benvinguda al TCA, ja que els objectius i les disposicions de gestió de la pesca, si s’implementaven bé, contribuirien a l’explotació sostenible dels estocs compartits. Per obtenir més informació sobre la reacció d'Oceana a l'adopció del TCA, llegiu el document el comunicat de premsa.

El primer acord post-Brexit entre la UE i el Regne Unit sobre mesures de gestió pesquera per al 2021 es va arribar al juny del 2021. Com que les negociacions van ser llargues i complexes, per tal de donar continuïtat a les activitats pesqueres, les dues parts van haver d'adoptar primer mesures provisionals que serien posteriors. substituït per l’acord. Per obtenir més informació sobre la reacció d'Oceana a l'acord del 2021, llegiu el document el comunicat de premsa.

Pesca

Mar Mediterrània i Negre: la Comissió proposa possibilitats de pesca per al 2022

publicat

on

La Comissió ha adoptat una proposta d’oportunitats de pesca per al 2022 al Mediterrani i als mars Negres. La proposta promou la gestió sostenible de les poblacions de peixos a la Mediterrània i el mar Negre i compleix els compromisos polítics adquirits a la Mediterrània MedFish4Ever Declaracions de Sofia. Reflecteix l'ambició de la Comissió per aconseguir una pesca sostenible en aquestes dues conques marines, en línia amb la recentment adoptada Estratègia 2030 de la Comissió General de Pesca per a la Mediterrània (CGPM).

El comissari de Medi Ambient, Oceans i Pesca, Virginijus Sinkevičius, va dir: “La gestió sostenible de la pesca a totes les conques marines de la UE és el nostre compromís i responsabilitat. Tot i que hem vist algunes millores en els darrers anys al Mediterrani i als mars Negres, encara estem lluny d’assolir nivells sostenibles i cal fer més esforç per assolir aquest objectiu. Per tant, estem fent avui la nostra proposta de captures de peixos a les dues conques marines basant-nos plenament en els consells científics ”.

Al mar Adriàtic, la proposta de la Comissió implementa el pla de gestió plurianual de la CGPM mediterrània per als estocs demersals i el seu objectiu d’assolir la sostenibilitat d’aquests estocs el 2026 mitjançant una disminució de l’esforç pesquer. La proposta d'avui també implementa el pla de gestió plurianual (MAP) de la Mediterrània occidental per als estocs demersals amb l'objectiu de reduir encara més la pesca, d'acord amb els consells científics. Al Mar Negre, la proposta inclou límits de captura i quotes de turbot i espadat. La proposta es completarà en una fase posterior, basada en els resultats de la sessió anual de la CGPM (2-6 de novembre de 2021) i la disponibilitat d’assessorament científic. Més informació a el comunicat de premsa.

anunci

Seguir llegint

agricultura

Agricultura: la Comissió aprova una nova indicació geogràfica d'Hongria

publicat

on

La Comissió ha aprovat l'addició de "Szegedi tükörponty ' d’Hongria al registre d’indicacions geogràfiques protegides (IGP). 'Szegedi tükörponty' és un peix de l'espècie carpa, produït a la regió de Szeged, prop de la frontera sud d'Hongria, on es va crear un sistema d'estanys de peixos. L’aigua alcalina dels estanys confereix als peixos una vitalitat i resistència particulars. La carn escamosa, vermellosa i saborosa del peix cultivat en aquests estanys, i el seu aroma fresc sense gustos laterals, es pot atribuir directament a la terra salina específica.

La qualitat i el sabor dels peixos estan directament influïts pel bon subministrament d’oxigen al llit del llac als estanys de peixos creats en sòls salins. La carn de "Szegedi tükörponty" és alta en proteïnes, baixa en greixos i molt saborosa. La nova denominació s'afegirà a la llista de 1563 productes ja protegits al eMbrosia base de dades. Més informació en línia a productes de qualitat.

anunci

Seguir llegint

Brexit

La Comissió aprova una mesura de suport irlandès de 10 milions d’euros al sector pesquer en el context del Brexit

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat, segons les normes d’ajuts estatals de la UE, un esquema irlandès de 10 milions d’euros per donar suport al sector pesquer afectat per la retirada del Regne Unit de la UE i les consegüents reduccions de quota de quota previstes a les disposicions de l’Acord de comerç i cooperació (TCA) entre la UE i el Regne Unit. El suport estarà disponible per a les empreses que es comprometin a cessar temporalment les seves activitats pesqueres durant un mes.

L'objectiu del pla és estalviar part de la quota reduïda de pesca irlandesa per a altres vaixells, mentre els beneficiaris suspendran temporalment les seves activitats. La compensació s’atorgarà com a subvenció no reemborsable, calculada sobre la base dels guanys bruts promediats per a la mida de la flota, excloent el cost del combustible i dels aliments per a la tripulació del vaixell. Cada empresa elegible tindrà dret al subsidi fins a un mes en el període comprès entre l'1 de setembre i el 31 de desembre de 2021. La Comissió va avaluar les mesures previstes a l'article 107 (3) (c) del Tractat de Funcionament de la Unió Europea ( TFUE), que permet als estats membres donar suport al desenvolupament de determinades activitats econòmiques o regions, en determinades condicions. relació amb el Regne Unit.

Per tant, la mesura facilita el desenvolupament d’aquest sector i contribueix als objectius de la política pesquera comuna per garantir que les activitats pesqueres i aqüícoles siguin sostenibles pel medi ambient a llarg termini. La Comissió va concloure que la mesura constitueix una forma de suport adequada per tal de facilitar una transició ordenada al sector pesquer de la UE després de la retirada del Regne Unit de la UE. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar l’esquema segons les normes d’ajuts estatals de la UE.

anunci

La decisió d'avui (3 de setembre) no prejutja si la mesura de suport serà elegible per al finançament de la Reserva d'ajustament del Brexit, que serà avaluada un cop el Reglament BAR entrarà en vigor. Tot i això, ja proporciona a Irlanda la seguretat jurídica que la Comissió considera que la mesura de suport és compatible amb les normes d’ajuts estatals de la UE, independentment de la font final de finançament. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible sota el número de cas SA.64035 a Registre d'ajudes estatals sobre la Comissió competència Un cop s'hagi resolt algun problema de confidencialitat.

anunci
Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències