Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Comissionats Vassiliou i Geoghegan-Quinn benvinguda Premi Nobel de Química premi a l'investigador finançat per la UE

COMPARTIR:

publicat

on

Medalla_NobelThe Nobel Prize for Chemistry 2014 was today (8 Pctober) awarded jointly to Eric Betzig, Stefan W. Hell and William E. Moerner “for the development of super-resolved fluorescence microscopy”. While Professors Betzig and Moerner work in the US, Professor Hell is German and works at the Max Planck Institute for Biophysical Chemistry in Göttingen and the German Cancer Research Center in Heidelberg.

Throughout his career, Prof S. Hell has received support from the EU’s Accions Marie Sklodowska Curie (ACEM). Va ser ell mateix becari de MSCA a la Universitat de Turku el 1996-1997 i després coordinador de tres beques individuals de MSCA. A més, ell i els seus col·legues van participar en projectes de col·laboració finançats per la UE.

La comissària europea Androulla Vassiliou, responsable de l’esquema MSCA, i la comissària europea d’Investigació, Innovació i Ciència Máire Geoghegan-Quinn van dir: “We warmly congratulate Stefan W. Hell, Eric Betzig, and William E. Moerner on their achievement. Outstanding researchers like Stefan W. Hell are an excellent example of what European research mobility can achieve, and through his mentoring of younger MSCA researchers, in fostering excellence in the new generation of researchers in Europe. The MSCA support researchers’ mobility, thereby allowing them to acquire new knowledge and skills on cutting edge science.”

Stefan W. Hell va rebre una beca individual postdoctoral el 1996. Després es va convertir en mentor de diversos prometedors becaris Marie Skłodowska-Curie. El seu darrer projecte MSCA va acabar el maig de 2014.

The announcement of the Nobel Prize for Professor Hell comes only two days after this year’s award in Physiology or Medicine went to John O´Keefe, maig-Britt Moser i Edvard I. Moser (MEMO / 14 / 564). Tant el maig-Britt i Edvard Moser reben subvencions del Consell Europeu de Recerca i tots tres han participat en projectes de recerca finançats per la UE, inclòs MSCA.

Moreover, Hiroshi Amano, one of this year’s laureates of the Nobel Prize in Physics awarded on 8 October, closely collaborated in the past with an EU-funded Marie Skłodowska-Curie Initial Training Network.

Fons

anunci

Les accions Marie Skłodowska-Curie donen suport al desenvolupament professional i la formació d’investigadors (amb un enfocament en habilitats d’innovació) en totes les disciplines científiques, basades en la mobilitat transnacional i intersectorial. El MSCA es convertirà en el principal programa de formació de doctorat de la UE, donant suport a 25,000 candidats. Això inclou el finançament de doctorats industrials, doctorats conjunts i altres formes innovadores de formació en recerca que millorin l’ocupabilitat. Es recomana als investigadors experimentats que passin temps fora del món acadèmic, en empreses i altres organitzacions, durant les seves beques.

Les accions Marie Skłodowska-Curie, que ofereixen excel·lents oportunitats internacionals de desenvolupament de la carrera investigadora i formació a investigadors amb gran talent, atorgaran un total de 6.16 milions d’euros per al període 2014-2020 en el marc d’Horitzó 2020, el programa de finançament de la recerca de la UE de 80 milions d’euros. Els projectes MSCA, que són gestionats per l’Agència Executiva de Recerca de la Comissió Europea, donen suport a l’objectiu de la Unió Europea d’aconseguir un milió de llocs de treball més per al 2020.

Més informació

Nota de premsa del Premi Nobel
2020 Horizon
Les accions Marie Sklodowska Curie
Unió per la innovació i Europa 2020 Estratègia
Agència Executiva de Recerca

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències