Connecteu-vos amb nosaltres

Conflictes

El saqueig dels llocs culturals: Com pot Europa ajuda per aturar-lo?

COMPARTIR:

publicat

on

20150713PHT80702_originalImatge presa d'un antic lloc després d'haver estat connectat amb explosius per Estat Islàmic (IS) grup militant al nord de l'Iraq. © BELGAIMAGE / AFP / W.NINEVEH

Deliberadament destruir i saquejar llocs arqueològics i el tràfic d'objectes d'art en l'import de les zones de guerra per «genocidi cultural» i s'han de classificar com a crims de guerra, va argumentar altaveus en una audiència pública organitzada per la Comissió de Cultura i Educació del Parlament Europeu, el dilluns a la tarda. Eurodiputats i experts van reiterar la necessitat d'una legislació internacional harmonitzada en aquest àmbit.

Els eurodiputats van argumentar que aquest tipus d'amenaça exigeix ​​una resposta i una cooperació més forta entre totes les organitzacions internacionals. "Amb aquesta reunió, finalment, hem establert les bases per planificar una estratègia europea per combatre la destrucció del patrimoni cultural per part d'Isis / Daesh i limitar el comerç il·legal, gràcies al representant del Tribunal Penal Internacional que va confirmar que hi ha les condicions legals per considerar intencionades la destrucció com a crim contra la humanitat i la possibilitat d’implicar cascos blaus de l’ONU en aquesta zona ”, va dir la presidenta del Comitè, Silvia Costa (S&D, IT).

"ICCROM i la Interpol van posar l'accent en la necessitat d'una legislació de la UE sobre la importació dels béns culturals i per enfortir la base de dades psique, juntament amb una major coordinació de les organitzacions internacionals com ara la UNESCO i l'ICOM PE com a part de la diplomàcia cultural de la UE", ha afegit Costa.

La lluita contra el mercat negre de béns culturals - una font important de finançament per al terrorisme

Els casos recents de pillatge cultural a les àrees històriques de l'Orient Mitjà, especialment a Síria i l'Iraq, per organitzacions com l'Estat islàmic (IS) i el gran volum d'ingressos de vendes d'objectes d'art de contraban utilitzats per finançar el terrorisme exigeixen una resposta urgent, van dir els eurodiputats.

L'exemple recent de restitucions voluntàries dels objectes d'art que figuren com tenir una procedència il·lícita podria encoratjar els estats europeus a ratificar les convencions nacionals existents de forma ràpida i més per fer complir aquesta legislació, amb sancions severes contra els traficants, segons els experts. També van proposar que la de la UE haurà de contribuir a crear "refugis segurs" per als béns culturals i ajudar a controlar el mercat negre per a ells.

urgentment necessària la cooperació internacional per prevenir els atacs sobre el patrimoni

anunci

Els experts de la UNESCO, la Interpol, la Cort Penal Internacional, les universitats de Siena i Ginebra i el Centre Internacional per a l'Estudi de la Preservació i Restauració de Béns Culturals tota demostrar que els instruments d'intervenció per evitar que hi hagi tals actes i poden ser activats. Les persones que treballen ja i amb l'objectiu de reduir el saqueig substancialment en el llarg termini inclourà un art base de dades d'objectes robats posat en línia per la Interpol i directament accessible al públic, els costums i la cooperació policial per identificar i aprofitar els objectes importats o introduïts al mercat il·legal, i formació per a possibilitar experts per identificar i llocs de llista i els objectes culturals, incloent els equips de rescat en cas de guerra o catàstrofes nacionals.

Totes aquestes activitats són per desgràcia severament limitats per la legislació dispersa i la cooperació jurídica o política feble a nivell internacional, van dir els experts. També és urgentment necessari intensificar la cooperació, no només entre els estats, sinó també entre les diverses organitzacions internacionals, universitats i altres parts, va dir MEPS.

Possibles regles de la UE?

les trucades dels eurodiputats no quedaran sense resposta. representants de la Comissió Europea en l'audiència van confirmar que un estudi aviat es faria sobre el tràfic d'objectes d'art en el territori de la UE, centrant-se en les importacions, per determinar el grau en què es necessita una legislació harmonitzada més detallada.

Més informació

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències