Connecteu-vos amb nosaltres

Hongria

El govern d'Hongria presenta el primer projecte de llei contra els corts per evitar la pèrdua de fons de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Durant la sessió general de la Conferència d'Acció Política Conservadora a Dallas, Texas (EUA), el 4 d'agost de 2022, Viktor Orban, primer ministre d'Hongria, saluda a l'audiència.

El govern hongarès va presentar dilluns (19 de setembre) el primer de diversos projectes de llei contra la corrupció al Parlament mentre Budapest intenta mantenir milers de milions d'euros en finançament de la Unió Europea.

La recomanació executiva de diumenge de la Unió Europea va ser suspendre els fons per un import de 7.5 milions d'euros (o 7.48 milions de dòlars) perquè creu que Hongria no ha lluitat contra la corrupció i no ha defensat la llei.

La Comissió Europea va establir requisits addicionals que Hongria ha de complir per continuar accedint al finançament. Això inclou una nova legislació.

Judit Varga, ministra de Justícia, va afirmar a la seva pàgina de Facebook que havia presentat el primer projecte de llei al Parlament. El govern ara "se centrarà a redactar (i implementar) els compromisos de la UE (que s'aplicaran en les properes setmanes i mesos".

Varga va afirmar que Hongria podria entrar el 2023 sense haver de perdre cap fons de la UE.

Aquest projecte de llei modifica la legislació relativa a la cooperació d'Hongria amb l'oficial antifrau de la UE OLAF. Assegura que l'OLAF rebi suport dels funcionaris de les autoritats fiscals hongareses en la seva investigació de les investigacions de projectes finançats per la UE i tingui accés a les dades rellevants.

anunci

També modifica les normes que regeixen les fundacions d'actius estatals, fent-les explícites per a l'emissió de licitacions de contractació pública i endurint les normes de conflicte d'interessos.

El cas d'Hongria és el primer que s'escolta a la UE com a resultat d'una nova sanció de la UE que té com a objectiu millorar l'estat de dret i lluitar contra la corrupció dins del bloc de 27 nacions.

Des del 2010, Viktor Orban, el primer ministre nacionalista, està en desacord amb Brussel·les per les seves polítiques que considera que estan erosionant la democràcia d'Hongria.

El veterà primer ministre està disposat a satisfer les demandes de la UE per crear institucions que redueixin els riscos de corrupció en els projectes finançats per la UE, malgrat els reptes de l'augment dels costos de l'energia, la inflació de dos dígits, el forint feble i la desacceleració de l'economia.

"Els esdeveniments recents a Brussel·les són sens dubte un mal moment per a Orban, que actualment està lluitant amb una àmplia gamma de problemes polítics i econòmics causats per tots dos problemes globals, sobretot l'augment dels preus del petroli. Per tant, és probable que vagi més enllà per satisfer les demandes de Brussel·les. ," Mujtaba Rahman (director general Europa, Grup Eurasia).

Va afirmar que probablement Budapest aconseguiria l'acord pendent, però això no resoldria totes les disputes pendents sobre altres fons de la UE.

Rahman va afirmar que el problema més gran d'Orban són els diners del Fons de Recuperació. Rahman va explicar que la Comissió té un major control sobre si concedeix o no llum verda.

L'any passat, Hongria va presentar el seu projecte que detallava com utilitzaria els diners de la subvenció de la UE per millorar les capacitats mediambientals i d'alta tecnologia de la seva economia després de la pandèmia de la COVID-19. Això encara no ha estat aprovat.

El forint, que aquest any ha caigut un 8%, probablement caurà encara més si Budapest no rep fons de la UE. Això complicarà els esforços per frenar la inflació i exposarà els actius hongaresos a canvis de sentiment negatius.

Tibor Navracsics (ministre de Desenvolupament de la UE) va declarar que Hongria complirà els 17 compromisos que va prendre amb la Comissió per evitar qualsevol retallada de finançament.

($ = € 1 1.0025)

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències