Connecteu-vos amb nosaltres

Uzbekistan

El discurs presidencial com a trajectòria d'acció el 2023

COMPARTIR:

publicat

on

El 20 de desembre, el president de l'Uzbekistan, Shavkat Mirziyoyev, va pronunciar una adreça a l'Oliy Majlis (Parlament) i al poble d'Uzbekistan, en la qual va resumir els resultats de l'any que queda i va exposar les prioritats de la política el 2023. tradicional des del desembre de 2017, el president resumeix els resultats de l'any que ve, proposa el curs per a l'any vinent i proposa direccions polítiques prioritàries per a l'any vinent, escriu Obid Khakimov, director del Centre d'Investigació i Reformes Econòmiques.

The President proposed to name the 2023 year as “The Year of Caring for People and Quality Education,” while pointing out that “improving the quality of education is the only right way to develop the New Uzbekistan.”

In the economic sphere, for the first time, Uzbekistan’s gross domestic product exceeded $80 billion, $8 billion of foreign direct investment was attracted, and exports reached $19 billion.

Per primera vegada en la història del nostre país, les pensions i les prestacions socials es van incrementar fins a un nivell no inferior a la despesa mínima dels consumidors l'any 2022. Si el 2017 només 500 mil famílies de baixos ingressos van rebre ajut social, avui en dia són més de 2 milions. El volum de fons assignats va augmentar 7 vegades i va arribar als 11 bilions de sumes per any.

At the same time, it should be taken into account that the country’s population is increasing annually by 900 thousand people and in 2021 exceeded 36 million, which increases the demographic and social burden on the economy. But despite this, as the figures show, in recent years it has been possible to significantly strengthen the social protection of the population.

També creix l'autoritat internacional d'Uzbekistan, que s'està convertint en un dels centres de la política mundial. Així, l'any 2022, Uzbekistan va acollir les cimeres de l'Organització de Cooperació de Xangai i l'Organització dels Estats Turcs, així com desenes de conferències internacionals d'alt nivell.

In the Address, special attention was paid to the issues of Constitutional reform. Today more than 220 thousand proposals have been received from citizens to amend the Constitution, and the draft of the new Constitution will be submitted to a national referendum. The President’s Address also identified the priorities of the policy in certain areas of activity.

anunci

Reforma de l'administració pública

This reform is about the transition from “manual” management to a systematic one aimed at a specific result, which will increase the efficiency of the public administration system and make it more compact.

La màquina de l'estat ha acumulat moltes funcions duplicades, hi ha una gran centralització de la gestió i l'excés de personal. Per tant, es va signar un Decret Presidencial sobre l'aplicació d'una nova reforma administrativa.

The number of Ministries and departments will be reduced from the current 61 to 28. The political status of each Minister will be increased, as well as his accountability to the President, Parliament and the public. The number of state workers will be gradually reduced by 30-35%, and the saved funds will be used to solve social issues. The collective responsibility of the relevant committee, commission and members of Parliament for the effective organization of the Minister’s activities will be determined.

The principle of the “social state”

One of the main tasks in 2023 will be to improve the quality of school education and the authority of teachers in society. The Presidential schools have already implemented the “A-Level” educational program, approved in 130 countries around the world.

També hi ha tasques importants en l'àmbit de l'educació infantil. Si durant els últims sis anys la cobertura dels nens amb educació preescolar ha augmentat del 27 al 70%, per aconseguir una cobertura del 80% en els propers cinc anys, cal crear 600 mil places noves més a les llars d'infants.

En l'àmbit de l'educació superior en els últims anys, el nombre d'universitats al país ha augmentat 2.5 vegades, fins a 198, i la cobertura de l'educació superior ha augmentat del 9 al 38%. Quaranta-una universitats ja han rebut independència acadèmica i financera. L'any vinent, els recursos destinats als préstecs educatius preferents per a estudiants universitaris es duplicaran i ascendiran a un total d'1.7 bilions de sumes. El 2023 es destinaran 1.8 bilions de sumes a la ciència i la innovació.

En l'àmbit de l'atenció primària de la població, l'any 140 es crearan altres 2023 centres mèdics familiars i policlíniques, i es crearan centres mèdics compactes en 520 makhalls de difícil accés i remots. També es posarà en marxa un programa de salut maternoinfantil de tres anys, en virtut del qual es renovaran i equiparan completament tots els complexos de maternitat i augmentarà el nombre de llits un 35%. També el 2023 es posaran en marxa projectes per establir centres radiològics a Samarcanda, Ferghana i Khorezm.

All state investment programs will be formed in the context of makhallas. In 2023, almost 3 times more funds, or 8 trillion sums, will be allocated for the implementation of projects initiated by the population. To increase the independence of makhallas in financial terms, as part of the implementation of the “Makhalla Budget” system, from January 1, 2023, part of the proceeds from property tax and land tax will remain for the makhalla’s disposal.

Per resoldre el problema de l'habitatge, el volum de construcció d'habitatges nous augmentarà 1.5 vegades i arribarà als 90 mil apartaments i edificis residencials individuals.

Problemes d'aigua i agricultura

S'introduirà un sistema de mesura d'aigua transparent i en els propers tres anys es digitalitzaran unes 13 mil instal·lacions d'aigua. Sobre la base de l'associació públic-privada, es modernitzaran 16 grans estacions de bombeig i es transferiran a fonts d'energia alternatives. Amb aquesta finalitat, una part de la recaptació de l'impost sobre l'aprofitament dels recursos hídrics es destinarà addicionalment al desenvolupament del regadiu als districtes. També s'intensificaran els esforços en l'àmbit de l'ecologia i la protecció del medi ambient.

Les reformes a l'agricultura també continuaran. Si abans es van transferir 100 hectàrees de superfície a 400 dehkans, el 2023 s'assignaran a la població 100 hectàrees de regadiu, a causa de les quals es crearan unes 350 noves granges de dehkan i molts problemes socials a les zones rurals. es resoldrà. L'Estat també donarà suport a la cooperació, desenvoluparà infraestructures de petita i mitjana capacitat d'emmagatzematge, classificació i processament de productes agrícoles. En total, es destinaran 1 milions de dòlars a projectes per crear una cadena d'alt valor en el sector agrícola el 2023.

Desenvolupament de relacions de mercat i suport empresarial

L'any vinent es continuarà activament la introducció de mecanismes de lliure mercat, garantint una sana competència, la inviolabilitat de la propietat privada i el suport a l'emprenedoria. Com ha assenyalat el president, aquestes qüestions haurien de tenir un lloc especial en la nova Constitució.

L'any 2023 s'introduiran nous enfocaments per reduir la desigualtat econòmica entre regions i el desenvolupament equilibrat de tots els districtes i ciutats, que, en funció del seu potencial, es dividiran en 5 categories, i el curs del desenvolupament econòmic del districte serà ara determinat en funció de la seva categoria. En funció de la categoria específica del districte o ciutat, els empresaris rebran subvencions, préstecs i compensacions. També es diferenciaran els tipus impositius.

A causa de la reducció del tipus de l'impost sobre el valor afegit del 15 al 12% a partir de l'1 de gener, els empresaris tindran a la seva disposició almenys 14 bilions de sumes anuals. Es reformarà significativament l'administració tributària i duanera i s'introduirà un sistema d'avaluació de la qualitat dels serveis prestats als emprenedors a tots els organismes estatals.

Problemes energètics

Serious problems in energy supply continue to persist due to the fact that over the past six years the country’s population has increased by 13%, the number of industrial enterprises has doubled – from 45 to 100 thousand, respectively, the demand for electricity has increased by at least 35% and continues to grow. For the sustainable development of the economy, it is necessary to invest $25-30 billion in energy, for which it is necessary to attract private investment into the industry.

Durant els últims tres anys, 8 milions de dòlars d'inversions directes s'han dirigit al sector energètic. El 2022 es van posar en funcionament 7 centrals elèctriques amb una capacitat d'1.5 mil megawatts. L'any 2023 es finalitzarà la construcció d'11 grans projectes amb una capacitat de 4.5 megawatts, incloses les centrals solars i eòliques, que permetran generar 14 milions de quilowatts d'electricitat addicionals i augmentar el subministrament d'electricitat a les llars en 50%. S'adoptarà un programa d'exploració de deu anys per augmentar les reserves de gas natural.

In the next three years, solar panels and hot water collectors will be installed in all state organizations. For this purpose, investments in the amount of $2 billion will be attracted. Due to this, 60% of electricity and gas consumption will be transferred to “green energy”. For households, the amount of subsidies allocated for the installation of solar panels will be increased by 2 times.

Atreure inversió i oportunitats d'exportació

Per mantenir les taxes de creixement econòmic suficientment altes necessàries per millorar el nivell de vida d'una població en ràpid creixement, cal atraure activament inversions a l'economia i augmentar les exportacions.

Over the past six years, the inflow of investments to Uzbekistan has increased to a level exceeding 30% of GDP and, as the President noted in his Address, “we will continue to improve conditions for the growth of private local and foreign investments in the economy.” Thus, in 2023, about $30 billion of investments will be attracted, of which $25 billion will be private investments, due to which over 300 projects with a total value of $8 billion will be launched as well as 40 new large projects.

A causa de la implementació d'aquests projectes, la capacitat del Complex Miner i Metal·lúrgic d'Almalyk passarà dels 40 milions actuals als 100 milions de tones. La construcció d'un complex de processament de mineral d'or amb una capacitat de 4 milions de tones es completarà al jaciment "Pistali" a la regió de Navoi. Això permetrà augmentar la producció de coure en 3 vegades en els propers cinc anys, i d'or fins a 150 tones anuals. També es posaran en marxa projectes a gran escala en les indústries de la química, l'automoció i l'enginyeria agrícola.

El 2023 s'iniciarà una gran privatització, es posaran a la venda unes 1 empreses. Paral·lelament, per a la participació activa de la població en els processos de privatització, es presentaran a subhastes obertes i transparents (OPI) les accions de les 10 empreses i bancs comercials més grans del país, en què tots els ciutadans del país poder participar.

Another task set by the President in the Address is to increase exports of finished products by $4 billion in 2023. He noted that thanks to the program “New Uzbekistan – a country of competitive products” launched in 2022, about 2 thousand entrepreneurs entered foreign markets for the first time in one year. And in 2023, the practice of compensating exporters for transportation and other expenses provided for by the program will continue.

Això, almenys, duplicarà el subministrament de tèxtils, equips elèctrics, cuir i calçat i altres productes acabats als mercats europeus. Al mateix temps, el procediment de despatx duaner actual de 9 etapes per exportar productes es reduirà 3 vegades. I, en general, el volum d'exportacions el 2023 superarà els 23 milions de dòlars per primera vegada a la història d'Uzbekistan.

Conclusió

Analyzing the President’s Address, we can confidently assume that 2023 will be a breakthrough year in the implementation of reforms.

Social policy depends on economic development, since it is the economy that generates budget revenues that can be used for social purposes. And it is precisely the economic successes of recent years that have allowed us to accumulate enough funds in the budget to move on to the formation of a truly “social state”.

Els problemes de la privatització de les empreses estatals tampoc s'han resolt de manera efectiva des de fa molt de temps. D'una banda, això es veia obstaculitzat per la insuficient capacitat del mercat interior, que limita el potencial de desenvolupament de les empreses en cas de privatització. I d'altra banda, hi ha un nivell d'estalvi personal insuficient, tant de la població com de l'empresa domèstica, per a l'adquisició d'empreses a un preu prou elevat per garantir uns ingressos pressupostaris suficients. No obstant això, en el transcurs del desenvolupament econòmic dels darrers cinc anys, la situació ha canviat per ambdues parts, ha augmentat la capacitat dels mercats, així com l'estalvi de les empreses i de la població. És a dir, s'han creat totes les condicions necessàries per a una gran privatització, que començarà l'any vinent.

I, finalment, el problema del subministrament energètic, que recentment s'ha agravat per la reducció de la producció de gas en un context de creixement demogràfic i econòmic. Les tasques fixades a la Direcció permeten resoldre'l de la manera més efectiva avui dia sense un fort augment dels preus de l'electricitat per a la població i havent preparat una base seriosa per eliminar aquest problema en el futur.

Thus, we must assume that the tasks set out in the President’s Address will be successfully completed in 2023.

Obid Khakimov

Obid Khakimov, director del Centre d'Investigació i Reformes Econòmiques[1] sota l'administració del president de la República d'Uzbekistan.


[1] El Centre d'Investigació i Reformes Econòmiques (CERR) sota l'administració del President de la República d'Uzbekistan és alhora un centre de recerca i un accelerador de reformes socioeconòmiques. El CERR ofereix comentaris i assessorament sobre suggeriments de programació socioeconòmica i polítiques dels Ministeris per resoldre els principals problemes de desenvolupament d'una manera ràpida, operativa i eficient. El CERR es troba al Top-10 d'Àsia Central segons el «Global Go To Think Tank Index Report 2020» (EUA).

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències