Connecteu-vos amb nosaltres

Estratègia de l'aviació per a Europa

El retard mitjà per vol a la UE augmenta més d'un 400% a mesura que la capacitat de l'espai aeri d'Europa lluita per mantenir-se al dia amb la demanda

COMPARTIR:

publicat

on

Brussels, 11 October – The gap between airline demand and the capacity of Europe’s airspace is in danger of never closing as EU member states again failed to provide adequate airspace capacity in 2022. 

L'últim informe anual de l'organisme de revisió del rendiment (PRB) del Cel Únic Europeu mostra que els retards "han superat significativament l'objectiu" i hi ha hagut un augment del 400% en el retard mitjà per vol.

L'informe documenta un fracàs continuat dels estats membres per complir els plans de rendiment acordats per a l'espai aeri europeu. És poc probable que la situació millori aviat, ja que el PRB repeteix una recomanació de l'any passat que els estats membres han d'intensificar-se i prendre mesures ara per evitar futurs buits de capacitat. Combinat amb un fort nombre de trànsit i una gran demanda de passatgers, hi ha una tempesta perfecta que continuarà afectant les operacions de les aerolínies i molestant innecessàriament milions de passatgers. Això es podria evitar fàcilment si els estats membres fessin servir tots els mitjans disponibles per millorar els sistemes i tapar la creixent bretxa entre la demanda i la capacitat a l'espai aeri europeu.

En comentar l'informe, la directora gerent d'A4E, Ourania Georgoutsakou, va dir: "Les companyies aèries estan navegant pel que fa a la seva recuperació mentre l'espai aeri d'Europa segueix encallat a terra. No ens podem permetre una altra repetició de l'augment del 400% del retard mitjà per vol. Els passatgers europeus es mereixen millor.

“This isn’t just a report; it’s a call to action. We need to bolster Europe’s airspace capacity, drive reforms in its operations and pave the way for airlines to operate more efficiently. Not only will this deliver a better passenger experience—it will also further enable airlines to reduce their environmental footprint.

Sobre l'informe PRB

L'organisme de revisió del rendiment ha publicat el seu informe anual de seguiment per a l'any 2022. Aquest informe avalua el rendiment dels estats membres del cel únic europeu (EM) i els seus respectius proveïdors de serveis de navegació aèria (ANSP) respecte als objectius en les àrees clau de rendiment de seguretat, medi ambient , capacitat i rendibilitat.

anunci

Sobre A4E

Airlines for Europe (A4E) is Europe’s largest airline association. Based in Brussels, A4E works with policymakers to ensure aviation policy continues to connect Europeans with the world in a safe, competitive and sustainable manner. As a key initiator of aviation’s Destination 2050 roadmap, A4E and its members committed to achieve Net Zero carbon emissions for their own operations by 2050. With a modern fleet of over 3,300 aircraft, A4E airlines carried over 610 million passengers in 2022 and served nearly 2,000 destinations. Each year, A4E members transport more than 4 million tonnes of vital goods and equipment to more than 360 destinations either by freighters or passenger aircraft.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències