Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Noves mesures per restablir la confiança en els punts de referència després de la LIBOR i EURIBOR escàndols

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

imatgesLa Comissió Europea ha proposat avui (18 de setembre) un projecte de legislació per ajudar a restablir la confiança en la integritat dels punts de referència. Un punt de referència és un índex (mesura estadística), calculat a partir d’un conjunt representatiu de dades subjacents, que s’utilitza com a preu de referència per a un instrument financer o un contracte financer o per mesurar el rendiment d’un fons d’inversió. Les noves normes milloraran la solidesa i la fiabilitat dels punts de referència, facilitaran la prevenció i la detecció de la seva manipulació i aclariran la responsabilitat i la supervisió dels paràmetres per part de les autoritats. Complementen les propostes de la Comissió, acordades pel Parlament Europeu i el Consell el juny de 2013, per sotmetre a la manipulació de punts de referència un delicte d’abús de mercat a estrictes multes administratives (veure MEMO / 13 / 774).

La manipulació del tipus de lliurament interbancari de Londres (LIBOR) i de l’euro interbancari (EURIBOR) ha donat lloc a multes de diversos milions d’euros a diversos bancs d’Europa i els Estats Units i acusacions de manipulació de productes bàsics (per exemple, petroli, gas i biocombustibles) ) i els índexs de tipus de canvi també s’estan investigant. Els preus dels instruments financers per valor de bilions d’euros depenen dels punts de referència i també hi estan vinculats milions d’hipoteques residencials. Com a resultat, la manipulació dels punts de referència pot causar pèrdues importants als consumidors i inversors, distorsionar l’economia real i soscavar la confiança del mercat.

El comissari del mercat interior, Michel Barnier, va dir: "Els punts de referència són el centre del sistema financer: són fonamentals per als nostres mercats, així com per a les hipoteques i els estalvis de milions de ciutadans, però fins ara no han estat regulats ni supervisats. La confiança del mercat s’ha vist minada pels escàndols i les denúncies de manipulació de referència. Això no pot continuar: hem de reconstruir la confiança. Les propostes d'avui asseguraran per primera vegada que tots els proveïdors de referència han de ser autoritzats i supervisats; milloraran la transparència i abordaran els conflictes d'interessos. Com a resultat, es garantirà la integritat, així com la continuïtat i la qualitat dels punts de referència clau. "

anunci

Elements clau de la proposal

La proposta s’ajusta als principis acordats recentment a nivell internacional per l’Organització Internacional de Comissions de Valors (IOSCO) i cobreix una àmplia varietat de punts de referència, no només els índexs de tipus d’interès com el LIBOR, sinó també els de referència de productes bàsics, per exemple. Cobreix tots els índexs de referència que s’utilitzen per fer referència als instruments financers admesos a negociació o negociats en un lloc regulat, com ara derivats energètics i de divises, els que s’utilitzen en contractes financers, com ara les hipoteques i els que s’utilitzen per mesurar el rendiment de la inversió. fons. Es tracta d’abordar les possibles mancances en totes les etapes de la producció i l’ús de paràmetres.

L’objectiu final és garantir la integritat dels punts de referència garantint que no estiguin subjectes a conflictes d’interessos, que reflecteixin la realitat econòmica que es pretén mesurar i que s’utilitzin adequadament.

anunci

En particular, la proposta:

 • Millora la governança i els controls sobre el procés de referència.

  L’activitat de subministrament de punts de referència estarà subjecta a una autorització prèvia i una supervisió continuada a nivell nacional i europeu. La proposta requereix que els administradors evitin els conflictes d'interessos quan sigui possible i que els gestionin adequadament allà on no es puguin evitar.

 • Millora la qualitat de les dades d’entrada i les metodologies que fan servir els administradors de referència.

  Requereix que s'utilitzin dades suficients i precises en la determinació dels índexs de referència, de manera que representin el mercat o la realitat econòmica real que es vol mesurar. Les dades haurien de provenir de fonts fiables i el punt de referència s’hauria de calcular de manera robusta i fiable. Això també significa que les dades de transaccions s'han d'utilitzar quan sigui possible, amb estimacions verificades permeses quan no ho és.

 • Assegura que els contribuents a paràmetres de referència proporcionen dades adequades i estan subjectes a controls adequats.

  L’administrador produirà un codi de conducta que especifica clarament les obligacions i responsabilitats dels col·laboradors quan proporcionen dades d’entrada per a un punt de referència. Aquests inclouen les obligacions sobre el tractament de conflictes d'interessos

 • Assegura una protecció adequada per als consumidors i inversors que utilitzen paràmetres.

  Millora la transparència de les dades utilitzades per calcular el punt de referència i de la forma en què es calcula el punt de referència. També hi haurà una declaració que expliqui què pretén mesurar el punt de referència i quines són les seves vulnerabilitats. La proposta també exigeix ​​als bancs que avaluïn la seva idoneïtat per als consumidors quan sigui necessari, per exemple a l’hora d’elaborar contractes hipotecaris.

 • Assegura la supervisió i la viabilitat dels paràmetres crítics.

  Els índexs de referència crítics seran supervisats per col·legis de supervisors, dirigits pel supervisor de l’administrador de referència i inclosa l’Autoritat Europea de Valors i Mercats (ESMA). En cas de desacord dins del col·legi, l’ESMA podrà decidir mitjançant una mediació vinculant. S’imposen altres requisits addicionals als punts de referència crítics, inclòs el poder de l’autoritat competent pertinent per obligar a contribuir.

Els bancs centrals membres del Sistema Europeu de Bancs Centrals queden exclosos de l’abast, ja que ja disposen de sistemes que garanteixen el compliment dels objectius d’aquest projecte de reglament.

Els annexos contenen disposicions més detallades sobre els índexs de referència de productes bàsics i els índexs de tipus d’interès. Els punts de referència les dades d’entrada dels quals proporcionen els llocs regulats s’alliberen de determinades obligacions per evitar la doble regulació.

Per més informació, feu clic aquí.  Per llegir la proposta, feu clic aquí.

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint

cimeres de la UE

UE-EUA llancen el Comerç i el Consell Tecnològic per liderar la transformació digital global basada en valors

publicat

on

Després del llançament de la Consell de Comerç i Tecnologia (TTC) a la cimera UE-EUA del juny de la presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen i el president dels EUA, Joe Biden, la UE i els Estats Units van anunciar el 9 de setembre els detalls de la seva primera reunió el 29 de setembre de 2021 a Pittsburgh, Pennsilvània. Estarà copresidit pels vicepresidents executius de la Comissió Europea, Margrethe Vestager i Valdis Dombrovskis, juntament amb el secretari d'Estat dels Estats Units, Antony Blinken, la secretària de Comerç, Gina Raimondo, i la representant comercial, Katherine Tai.

Els copresidents de TTC van declarar: “Aquesta reunió inaugural del Consell de Tecnologia i Comerç UE-EUA (TTC) marca el nostre compromís conjunt per ampliar i aprofundir el comerç i la inversió transatlàntics i per actualitzar les regles de l’economia del segle XXI. Basant-nos en els nostres valors democràtics compartits i la relació econòmica més gran del món, hem estat treballant molt des de la Cimera per identificar les àrees en què podem prendre mesures concretes per garantir que les polítiques comercials i tecnològiques siguin lliurades per a la nostra gent. Juntament amb el TTC, tant la UE com els Estats Units estan compromesos i esperen amb interès un compromís sòlid i continu amb una àmplia gamma d’interessats per garantir que els resultats d’aquesta cooperació donin suport al creixement generalitzat de les dues economies i siguin coherents amb els nostres valors compartits. ".

Els deu grups de treball del TTC abordaran un conjunt divers de reptes, inclosa la cooperació en els estàndards tecnològics, els reptes comercials globals i la seguretat de la cadena de subministrament, el clima i la tecnologia ecològica, la seguretat i la competitivitat de les TIC, les plataformes tecnològiques i de governança de dades, l’ús indegut de la tecnologia que amenaça la seguretat i drets humans, controls d’exportació, detecció d’inversions i accés i ús de tecnologies digitals per part de les petites i mitjanes empreses. La declaració completa està disponible aquí.

anunci

Seguir llegint

Banc Central Europeu (BCE)

"La dama no és per reduir-se" - Lagarde

publicat

on

Parafrasejant a la difunta primera ministra i monetarista britànica Margaret Thatcher, en una frase que és poc probable que hagi pronunciat, la presidenta del Banc Central Europeu, Christine Lagarde, ha anunciat avui que "la dama no és per reduir el volum".

Basant-se en una avaluació conjunta de les condicions de finançament i les perspectives d'inflació, el consell rector del banc central ha decidit que les compres d'actius nets en el marc del programa de compra d'emergència per pandèmia (PEPP) poden continuar, però a un ritme més moderat.  

El consistori també va acordar mantenir els tipus d'interès tal com són, i va dir que espera que els tipus d'interès clau del BCE es mantinguin en els seus nivells actuals o inferiors fins que vegi la inflació que arribi al dos per cent, però permetent un període transitori en què la inflació pugi augmentar moderadament. per sobre del seu objectiu.

anunci

Perspectives d'inflació

Lagarde va reconèixer que la gent de molts països de la zona euro està experimentant augments de preus, però va dir que quan el banc "mira sota la pell de la inflació" la seva perspectiva els fa creure que serà un 1.5% al ​​final de l'horitzó projectat.

Lagarde va destacar l'impacte dels preus de l'energia, però també va assenyalar la pujada de preus a causa dels colls d'ampolla de la cadena de subministrament relacionats amb l'obertura de l'economia de nou. El banc preveu que això serà en gran mesura de caràcter temporal, però reconeix que podria comportar una pressió alcista sobre els preus si es manté durant més temps del previst. 

anunci

Quant als salaris, Lagarde va dir que el BCE encara no havia vist evidències d'un augment significatiu dels preus, però hi estarà atent mentre les negociacions tindran lloc a la tardor. En qualsevol cas, espera que el creixement salarial sigui moderat i gradual.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències