Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Hahn: "Els programes de cooperació territorial europea tindran més focus"

COMPARTIR:

publicat

on

European_flags_231109"Els programes de cooperació territorial europea tindran més enfocament, més estratègia i més suport entre el 2014 i el 2020", va dir el comissari de Política Regional Johannes Hahn, de cara al segon Dia anual de la Cooperació Europea el 21 de setembre.

La campanya d'aquest any arriba en un moment crucial, ja que el Parlament Europeu i els estats membres estan a punt d’un acord final sobre el paquet de normatives per a la següent ronda de finançament de la política regional, juntament amb el pressupost de set anys de la Unió. A mesura que es troba la legislació proposada, la Cooperació Territorial Europea (ETC) tindrà un import de 8.9 milions d'euros per al període següent.

Fons

La cooperació territorial europea és un objectiu fonamental de la política regional de la UE. Es recomana a les regions i ciutats de diferents estats membres de la UE treballar junts i aprendre els uns dels altres mitjançant programes, projectes i xarxes comunes. De 2007-13, hi ha tres tipus de programa de cooperació:

Programes de cooperació transfronterera al llarg de les fronteres internes de la UE. Contribució FEDER: 5.6 mil milions d'euros.

Programes de cooperació transnacional cobreixen grans àrees de cooperació, com ara les regions del Mar Bàltic, Alpí i Mediterrani. Contribució FEDER: 1.8 mil milions d'euros.

Programa de cooperació interregional Els programes de xarxa (INTERREG IVC) i 3 (Urbact II, INTERACT II i ESPON) cobreixen tots els estats membres de 28. Proporcionen un marc per intercanviar experiències entre organismes regionals i locals de diferents països. Contribució FEDER: 445 milions d’euros.

anunci

Els futurs programes ETC hauran d’incorporar el mateix focus que tots els altres programes de política regional, garantint que la inversió es canalitzi cap a àrees de potencial de creixement real. No obstant això, a diferència d'altres programes que han de centrar una certa quantitat de finançament en la investigació, les tecnologies de la informació, les pimes i l’economia de baix carboni, els programes de cooperació transfronterera i transnacional poden optar per centrar 80% de les seves assignacions en quatre àrees d'inversió fora de les prioritats de 11 establertes al document projectes normatius.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències