Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Els resultats actuals de la Comissió i de l'OCDE de l'Enquesta de competències dels adults

COMPARTIR:

publicat

on

món del ratolíEl 8 d’octubre, la Comissió publicarà conjuntament amb l’Organització de Cooperació i Desenvolupament Econòmic (OCDE) els resultats de l’Enquesta de competències en adults.

L’enquesta proporcionarà, per primera vegada, dades comparables sobre habilitats d’alfabetització, numeració i resolució de problemes per a la població adulta de 24 països. Els resultats posen en relleu sorprenents diferències en els nivells de competències entre països.

Les conclusions confirmen que una elevada proporció de la força de treball europea té un nivell baix de competències, que probablement presentarà grans reptes per als països europeus a mesura que la demanda de competències del mercat laboral augmenti en el futur. A més, els resultats suggereixen que molts adults europeus no poden utilitzar les TIC amb eficàcia.

S’espera que els resultats de l’enquesta esdevinguin un referent per avaluar les habilitats dels adults, igual que el conegut PISA (Programa d’avaluació internacional dels estudiants) per a alumnes de 15 anys.

Fons

El Programa per a l’avaluació internacional de les competències dels adults (PIAAC), administrat per l’OCDE, avalua les habilitats d’alfabetització, numeració i resolució de problemes de la població dels països participants del grup d’edat de 16 a 65 anys. La primera enquesta (2008-2013) va abastar 24 països, inclosos 17 països de la UE.

L’Enquesta d’habilitats per a adults és el resultat d’una estreta cooperació entre l’OCDE, la Comissió Europea i els països participants.

anunci

Per obtenir més informació sobre l’Enquesta d’habilitats per a adults, feu clic aquí.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències