Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

UE contribueix a augmentar la seguretat alimentària i augmentar la resistència a la sequera a Etiòpia

COMPARTIR:

publicat

on

Oxfam_Àfrica_de_Est_-_Una_fosa_massa_per_infants_a_DadaabLa Unió Europea ha anunciat que aportarà 50 milions d'euros per millorar la seguretat alimentària i millorar la resiliència davant la sequera al sud i l'est d'Etiòpia. El projecte forma part de la iniciativa de suport a la resiliència de la Banya d'Àfrica (SHARE) presa pels comissaris Andris Piebalgs i Kristalina Georgieva.

Els nous fons ajudaran a augmentar la seguretat alimentària a les zones baixes d'Etiòpia mitjançant una sèrie de mesures a llarg termini: per exemple, donaran suport a un mecanisme que proporcioni diners en efectiu i aliments a persones vulnerables en cas de xoc (per exemple, durant una sequera). ) i millorarà la nutrició, per exemple, fomentant la diversificació alimentària i la producció local d'hortalisses, llet i farratge.

L'ajuda també reforçarà els serveis de sanitat animal i donarà suport a les campanyes de vacunació del bestiar, així com a la gestió de recursos naturals com l'aigua i les terres de pastura. Les diferents activitats ajudaran a les famílies a obtenir més ingressos i a estar millor preparades per fer front a noves sequeres o crisis.

"La UE ja ha fet tot el possible per abordar l'impacte immediat de la sequera a Etiòpia a través de la seva assistència humanitària. Ara, amb aquest nou programa, ajudarem els etíops a llarg termini, donant suport per ajudar-los a reconstruir les seves vides. , guanyar-se la vida i assegurar-se que estiguin ben equipats per fer front a les sequeres que tornaran inevitablement en el futur", va dir el comissari de desenvolupament Andris Piebalgs.

La comissària de Cooperació Internacional, Ajuda Humanitària i Resposta a les Crisis, Kristalina Georgieva, va afegir: "La iniciativa SHARE de la UE vincula de manera efectiva l'assistència humanitària amb l'ajuda al desenvolupament a llarg termini per protegir millor les poblacions vulnerables de la Banya d'Àfrica de la sequera i la fam recurrents. Mitjançant SHARE seran millors. preparats per resistir aquests xocs a llarg termini. SHARE és un bon exemple de com podem garantir una millor coherència dels instruments d'assistència exterior de la UE i un impacte màxim de la nostra ajuda en benefici de les poblacions objectiu".

La Banya d'Àfrica està plagada de sequeres recurrents, que sovint es tradueixen en emergències, amb alts nivells de desnutrició i inseguretat alimentària. L'augment de les pressions demogràfiques sobre els recursos naturals, juntament amb una infraestructura deficient, l'absència de mitjans de vida alternatius i la inseguretat, fan que les persones siguin especialment vulnerables a les sequeres d'aquesta regió.

La iniciativa SHARE proporciona suport addicional a les regions més afectades de la Banya d'Àfrica, millora la preparació per a desastres i ajuda a vincular millor l'ajuda humanitària i la cooperació al desenvolupament.

anunci

Fons

El projecte Accelerating Resilience Capacity in Southern and Eastern Etiòpia (ARCE) (part del programa regional SHARE) serà implementat per UNICEF, l'Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació (FAO) i el Banc Mundial, juntament amb ONG.

El projecte inverteix en la capacitat de les persones i les comunitats per suportar les sequeres. Encaixa en l'enfocament de la UE sobre la construcció de la resiliència mitjançant una combinació d'ajuda humanitària i assistència al desenvolupament. El projecte se centra al sud i l'est d'Etiòpia, aquelles parts del país que es veuen afectades regularment per les condicions de sequera. L'assistència és polifacètica; que cobreix la seguretat alimentària i nutricional, la diversificació dels mitjans de vida i la gestió dels recursos naturals.

El programa de cooperació al desenvolupament amb Etiòpia és un dels més grans que la UE gestiona al món. Els desemborsaments dels últims anys van ascendir a una mitjana d'uns 160 milions d'euros anuals. El programa de cooperació a llarg termini se centra en tres àmbits; desenvolupament rural i seguretat alimentària, transport i integració regional i prestació de serveis i governança.

Per més informació, clica aquí i aquí.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències