Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

UE-Senegal: "Associació revitalitzada"

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Senegal-dones-300x234El president senegalès, Macky Sall, va elogiar la Unió Europea com a font d'inspiració i d'esperança durant una visita al Parlament Europeu el 9 d'octubre. En el seu discurs als eurodiputats, Sall, que és president des de l'abril del 2012, també va expressar la seva fe en els beneficis de treballar junts l'Àfrica i Europa.

Sall va destacar l’especial relació que existia entre els dos continents: "Hi ha la nostra història compartida, la proximitat geogràfica". També va expressar el desig que "Europa i Àfrica obrin un projecte real de pau i seguretat per construir les bases d'una associació revitalitzada".

El president del PE, Martin Schulz, va retre homenatge al Senegal: "El país és un soci estratègic per a la Unió Europea. El Senegal fa una contribució important a l'estabilitat i la pau en aquesta regió del món".

anunci

Anna van densky

anunci

 

Economia

"El Pacte d'Estabilitat i Creixement i el pacte fiscal realment no són adequats per al propòsit"

publicat

on

Com a part de "Fiscal Matters", que reuneix acadèmics socials, ambientals, de la societat civil i acadèmics per debatre sobre el futur de la política fiscal europea, Frances Coppola, economista financera, autora i bloguera, va parlar sobre la combinació òptima de política fiscal i monetària. La vam trobar després del succés. 

Reporter de la UE: Tenim l’equilibri adequat entre la política monetària i la fiscal en aquest moment?

FC: En aquest moment, crec que els governs i els bancs centrals ho estan fent bé en termes de política monetària i fiscal, hem acabat per la pandèmia, en un paradigma on els governs fan tot el que cal per donar suport a les seves economies , només per mantenir la gent viva, per permetre que les empreses sobrevisquin. Els bancs centrals fan dues coses. En primer lloc, estan deixant de flipar els mercats. I en segon lloc, donen suport als governs perquè els governs puguin fer tot el que calgui. I crec que en realitat és un bon equilibri entre les autoritats fiscals i els bancs centrals.

anunci

EUR: en el passat, heu donat suport a la idea de l’assoliment quantitatiu (QE) per a les persones. És necessari això si disposem del tipus adequat d'estabilitzadors fiscals i de suport a la gent mitjançant aquest mecanisme, en lloc de donar-li una resposta monetària?

FC: Bé, el meu punt de vista és que el QE de la gent sempre ha de tractar sobre el que fas en una crisi i QE mai no es pretenia que, fins i tot el QE tradicional, fos una cosa que utilitzessis de forma rutinària durant anys i anys, s'ha convertit en això, però mai no es pretenia que fos una cosa que feu de manera rutinària, sinó una cosa que feu servir quan ho necessiteu, formant part del vostre conjunt d'eines. Per tant, els bancs centrals haurien de ser capaços de recolzar els seus governs, si això és el que cal en aquell moment, els governs haurien de poder fer tot el que sigui necessari per donar suport a les persones, les empreses i l’economia en una crisi. Però esperem que no tinguem crisis tot el temps. 

També necessitem estabilitzadors fiscals, com ara les prestacions per desocupació, i potser la renda bàsica universal. Aquest tipus de coses, les necessitem també per al tipus ordinari de canvis econòmics, que no són crisis, exactament, només fluctuacions. Podem resistir-los sense haver de recórrer a eines excepcionals, com ara els diners de l’helicòpter.

anunci

EUR: hauríem de preocupar-nos per coses com la inflació i els tipus d’interès molt baixos, fins i tot negatius?

FC: El meu punt de vista és que tindrem una certa inflació. Vaig escriure sobre això i vaig dir que l’objectiu del QE de la gent és augmentar la inflació, que voleu que la inflació augmenti una mica, perquè quan sortiu de la crisi, la vostra demanda sempre es recupera abans que la vostra oferta. Aquesta crisi ha estat en la recessió més profunda des de fa 300 anys, la demanda es recupera més ràpidament que la oferta. Així doncs, s’espera que hi hagi una certa inflació, però si s’imprimeix pel costat de la demanda, perjudicarà el seu costat de l’oferta, perquè el seu costat de l’oferta ha d’arribar a la demanda. Així doncs, el que heu de fer és fer polítiques d’oferta i tolerar la inflació durant un temps. La pregunta és quant de temps toleres i, per tant, entren en joc totes aquestes preguntes sobre quina és realment la capacitat productiva de la teva economia i també sobre el paper de la inversió.

La inversió no es tracta només del sector públic, sinó que també el necessitem. Tenim una gran quantitat de diners bastant improductius que podríem desplegar millor en coses com la transformació verda que és tan necessària per assolir el zero net.

EUR: amb la reobertura de la Comissió Europea de la consulta sobre el futur del Pacte d’Estabilitat i Creixement de la UE, què li agradaria que passi? 

FC: Sempre he pensat que les regles fiscals, el Pacte d’Estabilitat i Creixement (SGP), no només són ineficaços, perquè es trencen rutinàriament, però són contraproduents. Per a la perifèria sud ha estat extraordinàriament difícil recuperar-se a causa del SGP. Crec que també és per això que el BCE ha hagut de continuar amb una reducció monetària excepcional durant molt de temps. El PEC i el pacte fiscal realment no són adequats per al propòsit. Hem de replantejar-ho. Hem de tenir més marge de maniobra perquè els governs puguin prendre les seves pròpies decisions sobre com donen suport a les seves economies i com es mouen. Com generen la prosperitat que vol tota la població de la zona euro.

Seguir llegint

Banc Central Europeu (BCE)

Lagarde, del BCE, manté les portes obertes a una inflació més elevada

publicat

on

By

La inflació a la zona de l’euro podria superar les previsions ja elevades del Banc Central Europeu, però hi ha pocs indicis que això passi, la presidenta del BCE, Christine Lagarde (A la foto) va dir el dilluns (27 de setembre), escriu Balazs Koranyi, Reuters.

"Tot i que la inflació podria resultar més feble del previst si l'activitat econòmica es veiés afectada per un renovat enduriment de les restriccions, hi ha alguns factors que podrien conduir a pressions de preus més fortes del que s'espera actualment", va dir als parlamentaris del Parlament Europeu.

"Però fins ara veiem signes limitats d'aquest risc, cosa que significa que el nostre escenari de base continua preveient que la inflació es mantingui per sota del nostre objectiu a mitjà termini", va afegir.

anunci

Seguir llegint

agricultura

Agricultura: llançament d'una jornada orgànica anual de la UE

publicat

on

El 24 de setembre, el Parlament Europeu, el Consell i la Comissió van celebrar el llançament d'una "jornada orgànica de la UE" anual. Les tres institucions van signar una declaració conjunta que establia a partir d'ara cada 23 de setembre com a dia orgànic de la UE. Això segueix el Pla d'acció per al desenvolupament de la producció ecològica, adoptada per la Comissió el 25 de març de 2021, que anunciava la creació d’aquest dia per donar a conèixer la producció ecològica.

A la cerimònia de signatura i llançament, el comissari d’Agricultura, Janusz Wojciechowski, va dir: “Avui celebrem la producció ecològica, un tipus d’agricultura sostenible on la producció d’aliments es fa en harmonia amb la natura, la biodiversitat i el benestar animal. El 23 de setembre també és l’equinocci de tardor, quan el dia i la nit són igualment llargs, símbol de l’equilibri entre l’agricultura i el medi ambient que s’adapta idealment a la producció ecològica. M’alegra que juntament amb el Parlament Europeu, el Consell i els actors clau d’aquest sector puguem iniciar aquesta jornada anual ecològica de la UE, una gran oportunitat per donar a conèixer la producció ecològica i promoure el paper clau que té en la transició cap a la sostenibilitat. sistemes alimentaris ".

L’objectiu general del pla d’acció per al desenvolupament de la producció ecològica és impulsar substancialment la producció i el consum de productes ecològics per contribuir a l’assoliment dels objectius de les estratègies de granja a forquilla i de biodiversitat, com ara la reducció de l’ús de fertilitzants, pesticides. i antimicrobians. El sector orgànic necessita les eines adequades per créixer, tal com s’estableix en el pla d’acció. Estructurat al voltant de tres eixos - augmentar el consum, augment de la producciói millorar encara més la sostenibilitat del sector - Es presenten 23 accions per garantir un creixement equilibrat del sector.

anunci

Accions

Per impulsar el consum, el pla d’acció inclou accions com informar i comunicar sobre la producció ecològica, promoure el consum de productes ecològics i estimular un major ús d’orgànics als menjadors públics mitjançant la contractació pública. A més, per augmentar la producció ecològica, el Política Agrícola Comuna (PAC) seguirà sent una eina clau per donar suport a la conversió a l'agricultura ecològica. Es complementarà, per exemple, amb esdeveniments d'informació i xarxes per compartir bones pràctiques i certificació per a grups d'agricultors en lloc de per a particulars. Finalment, per millorar la sostenibilitat de l’agricultura ecològica, la Comissió dedicarà almenys el 30% del pressupost a la investigació i la innovació en el camp de l’agricultura, el bosc i les zones rurals a temes específics o rellevants per al sector ecològic.

Fons

anunci

La producció ecològica comporta una sèrie d’avantatges importants: els camps orgànics tenen al voltant d’un 30% més de biodiversitat, els animals de cultiu ecològic gaudeixen d’un major grau de benestar animal i prenen menys antibiòtics, els agricultors ecològics tenen ingressos més elevats i són més resistents i els consumidors saben exactament què fan. estan obtenint gràcies al Logotip ecològic de la UE.

Més informació

El pla d’acció per al desenvolupament del sector orgànic

Estratègia de granja a forquilla

Estratègia de biodiversitat

L’agricultura ecològica a simple vista

Política Agrícola Comuna

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències