Connecteu-vos amb nosaltres

Canvi climàtic

Els eurodiputats voten per donar suport trio d'unió d'objectius climàtics i energètics de la UE per 2030

COMPARTIR:

publicat

on

CO2-carbó-energia eòlicaLes comissions de medi ambient i energia del Parlament Europeu han votat avui (9 de gener) un projecte d’informe que exposa la posició del Parlament Europeu en el debat sobre la política climàtica i energètica de la UE per al 2030.

Els Verds van acollir amb satisfacció el suport a objectius vinculants de la UE en matèria de clima i energia per al 2030, i el portaveu del clima i l’energia, Claude Turmes, va declarar: El 2030 és la següent fita crucial per a la política climàtica i energètica de la UE i és important que garantim objectius ambiciosos i coherents per a la reducció de gasos d’efecte hivernacle, les energies renovables i l’estalvi energètic.

"Amb la Comissió Europea que actualment està ultimant les seves propostes sobre la política climàtica i energètica de la UE per al 2030, la votació d'avui és un senyal important i oportú. Esperem que la Comissió ho tingui en compte en la seva redacció i proposi objectius ambiciosos i vinculants per a la reducció de gasos d'efecte hivernacle per al 2030, energies renovables i estalvi energètic.

"Objectius clars i ambiciosos proporcionarien la certesa dels inversors tan necessaris, no només en el sector energètic, sinó també en els sectors industrials i la innovació a tot Europa. No només assegurarien l'eficàcia de la política climàtica de la UE i augmentarien la seguretat energètica, sinó que també maximitzarien la creació de llocs de treball tots els sectors relacionats.

"La UE no hauria de repetir l'error comès amb la manca d'ambició en el seu objectiu de reducció de gasos d'efecte hivernacle per al 2020, ja que això ha minat l'eficàcia de la política climàtica general i dels instruments clau com el sistema de comerç d'emissions. És possible una reducció del 60% per al 2030, que diversos escenaris han deixat clar amb polítiques ambicioses d’eficiència energètica i energies renovables. Malauradament, els eurodiputats avui només han votat només el 40%.

"Tenint en compte l'èxit innegable de l'objectiu d'energia renovable del 2020, és imprescindible que la UE continuï impulsant i adopti un objectiu vinculant per al 2030. Tenir com a objectiu un 45% el 2030 seria ambiciós i realista, segons diversos escenaris. Lamentablement, els eurodiputats d'avui només va arribar a demanar una participació del 30%. Els estats membres de la UE no arriben a l’objectiu d’estalvi energètic no vinculant del 2020. Aquest error s’hauria de corregir i necessitem un objectiu ambiciós i vinculant per al 2030 per reduir fins a El 40%, una trucada que avui han estat recolzats pels eurodiputats "

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències