L'energia renovable: fallada de la cort UE dóna suport normes de la UE i s'assegura sistemes nacionals de suport vàlida

clowds-on-the-horizon-foto-per-Sigfrid-LundbergEl Tribunal de Justícia de la Unió Europea (1 juliol) ha decidit avui mantenir les disposicions de la legislació de la UE en matèria d’energies renovables, sobretot pel que fa a les prerrogatives dels plans nacionals de suport a l’energia renovable.

Comentant la decisió en el cas d'Aland, portaveu de l'energia verda Claude Turmes va dir: "Donem la benvinguda a la decisió d'avui que manté la legislació reeixida de la UE sobre energies renovables i les prerrogatives dels plans nacionals de suport a les energies renovables. El Tribunal va dictaminar que la restricció dels sistemes nacionals de suport als operadors nacionals es justifica per l’objectiu d’interès públic de promoure l’ús de fonts d’energia renovables. Això no qüestiona les possibilitats que els estats membres de la UE cooperin a nivell regional (a través de programes de suport conjunt, projectes conjunts o transferències estadístiques), ja que això ja està previst a la llei de la UE.

"Aquesta decisió ha de servir d’avís a la Comissió Europea, que ja ha intentat soscavar aquest element fonamental de la directiva de les energies renovables de la UE intimidant el govern alemany per exemptar l’electricitat importada de contribuir al suport d’energies renovables. Els que es troben a la Comissió que intenten minar constantment la llei de la UE han de tenir en compte aquesta decisió.

"L'esborrany del marc energètic i climàtic de la UE per a 2030 ha de tenir en compte les circumstàncies nacionals reflectides en els sistemes de suport a les energies renovables. A partir de l’èxit de l’objectiu d’energia renovable 2020 existent, ha d’incloure també un objectiu vinculant de 45% renovables per a 2030. "

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , ,

categoria: Una primera pàgina, energia, mercat de l'energia, Seguretat energètica, Parlament Europeu, Verdures, Energia renovable

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *