Connecteu-vos amb nosaltres

Energia

Etanol de canya de sucre: que comenci la segona lectura.

COMPARTIR:

publicat

on

Canaviais_Sao_Paulo_01_2008_06opinió emesa per Géraldine Kutas

Després d'un breu descans amb motiu de les eleccions europees del maig, aviat serà el moment que els nous i recurrents diputats del Parlament Europeu s'iniciïn en debats de segona lectura sobre ILUC. Els estats membres van adoptar la seva posició comuna el 13 de juny i, tan aviat com es presenti el text als eurodiputats en sessió plenària, començarà la fase de segona lectura. En aquest important nou pas del procés, UNICA voldria enviar unes paraules als membres del recentment format Comitè de Medi Ambient, que tindran un paper especial en el dossier durant la segona meitat de l'any.

"Benvolguts membres del Comitè de Medi Ambient,

"Com és conscient (o aviat ho serà), la proposta de la ILUC, descrita pel Comissió com a eina "per limitar la conversió mundial de terres per a la producció de biocombustibles i augmentar els beneficis climàtics dels biocombustibles", ha estat objecte de debats des de fa ja 18 mesos. La proposta ha desencadenat acalorats debats i fins ara les posicions de les tres institucions encara són divergents. Després de l'adopció d'una posició en primera lectura al Parlament el setembre passat, els ministres d'Energia dels estats membres van arribar a una posició comuna el 13 de juny, impulsada per la Presidència hel·lènica. Cap a on han portat les discussions? Els estats membres van proposar un límit de biocombustibles convencionals al 7% i un subobjectiu no obligatori per als biocombustibles avançats al 0.5%, mentre que el Parlament va afavorir un límit del 6% als biocombustibles convencionals i un subobjectiu del 2.5% per als biocombustibles avançats el 2020.

"Com si la bretxa entre Parlament i Consell no fos prou clara, un grup de vuit països (República Txeca, Estònia, França, Espanya, Hongria, Polònia, Romania i Eslovàquia) van enviar una declaració a la Presidència grega just abans de la reunió del Consell de juny subratllant que el límit del 8% era una línia vermella absoluta i que qualsevol acord tripartit sobre un límit inferior no seria acceptable.

"Ens va alegrar veure els estats membres adonar-se de la importància de proporcionar certesa a les inversions mantenint un límit mínim del 7%. No obstant això, encara pensem que el límit no és la millor manera d'abordar la qüestió de la ILUC i que una i un enfocament matisat: el del Consell posició comuna ara estarà subjecte a les vostres esmenes i, finalment, a negociacions tripartites. Probablement recordeu el grau de vot que va tenir l'any passat: la posició només es va poder adoptar al ple amb un escàs marge de 29 vots, amb una majoria composta per ALDE, S&D, Verds i GUE / NGL. En aquest Parlament, més de la meitat dels membres són elegits recentment i caldrà formar una nova majoria per arribar a un acord en segona lectura. UNICA compta amb el nou ponent, encara per designar, per tancar les negociacions el més ràpidament possible, en cooperació amb la Presidència italiana. Si la UE es preocupa seriosament per reduir les emissions del transport, cal trobar aviat acord per proporcionar biocombustibles sostenibles amb la certesa que necessiten als mercats de la UE.

"Des del nostre costat, aprofitarem aquesta ocasió per reiterar una vegada més que una política de biocombustibles basada en un límit de tots els biocombustibles convencionals no proporciona els instruments necessaris per identificar i fomentar realment els biocombustibles que tenen un millor rendiment en termes de CO2 reduccions d’emissions. Amb el seu enfocament en blanc i negre, la posició comuna del Consell no reconeix la rendiment ambiental sostenible i sostenibilitat de certs biocombustibles convencionals, com ara Etanol de canya de sucre brasiler, i no promou el seu ús fins i tot quan tenen credencials ambientals superiors quan es tenen en compte totes les emissions i els factors ambientals.

"Cal destacar que un subobjectiu específic del 7.5% per a les energies renovables de la gasolina europea, aprovat per l'anterior Parlament el setembre de 2013, és essencial perquè ajudarà la UE a assolir de manera més rendible el seu objectiu d'estalvi d'emissions de GEH i d’una manera més responsable amb el medi ambient.

anunci

"També recolzem fermament el desenvolupament de noves i innovadores tecnologies de biocombustibles i suggerim un sistema d'incentius millor que el doble recompte i un subobjectiu modest del 0.5%. Per estimular la producció i el consum de biocombustibles avançats, defensarem un sub- objectiu de biocombustibles avançats d'almenys el 2% el 2020.

"Esperem que el resultat de les properes negociacions ens porti a un resultat més matisat per a la política de biocombustibles i esperem que els eurodiputats portin al debat sobre el marc del 2030 l'important tema d'un objectiu específic per a les energies renovables en el transport després del 2020, creiem que desencadenaria la innovació en el sector avançat dels biocombustibles.

"Atentament,

"Géraldine Kutas
Cap d'Afers Internacionals, UNICA "

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències