#FORATOM destaca la importància del funcionament a llarg termini de la flota nuclear existent

| Juliol 11, 2019

Garantir el funcionament a llarg termini de la flota nuclear europea ajudarà a Europa a assolir els seus objectius climàtics a un cost assequible, segons un document publicat a 10 July per FORATOM.

"Els objectius de descarbonització intermedis en la transició cap a 2050 no es poden assolir sense l'OTL de les centrals nuclears existents", va dir el director general de FORATOM, Yves Desbazeille. "De fet, si la UE invertís en mantenir una flota nuclear totalment operativa durant aquest període, 58% de la seva electricitat provindria de fonts de baix contingut de carboni per part de 2030, convertint-la en el líder mundial en política de canvi climàtic. Si no és així, la quota es reduiria a 38%, augmentant les emissions acumulades al voltant de 1,500 milions de tones de CO2 per 2030. "

El fet de satisfer l’ambició de la UE de descarbonitzar la seva economia requerirà l’ús de totes les fonts amb baixes emissions de carboni i el LTO de la flota nuclear actual tindrà un impacte significatiu en aquesta transició. Un nombre creixent d’experts reconeix que el nuclear haurà de tenir un paper important si el món ha d'assolir els seus objectius de reducció de CO2 a mitjan segle. Això significa invertir a Europa tant a LTO com a la construcció de noves capacitats nuclears substancials (al voltant de 100GW de nova construcció nuclear). Tots dos són factibles si les institucions de la UE, els estats membres i la indústria nuclear europea treballen conjuntament en associació.

LTO ofereix nombrosos avantatges. Per exemple, és econòmicament avantatjós en comparació amb altres fonts d’energia. Això es deu al fet que requereix un cost d’inversió de capital molt més baix, que comporta uns riscos d'inversió baixos per als inversors i els mercats de capitals, i que redueix els costos dels consumidors. A més, redueix la dependència de les importacions energètiques de la UE sobre, principalment, els combustibles fòssils i proporciona fiabilitat a la xarxa. A més, LTO ajuda a la indústria a mantenir i actualitzar les competències dels operadors i proveïdors, la qual cosa li permetrà preparar-se per a la renovació de la flota en el futur.

Per tal d’assegurar que Europa pugui treure el màxim profit dels beneficis que ofereix el LTO dels reactors nuclears existents, FORATOM ha presentat les següents recomanacions polítiques:

  • Assegurar un marc polític de la UE coherent, consistent i estable (incloent Euratom).
  • Acordar un ambiciós objectiu d'emissions de CO2 nul zero per a la UE a 2050, d'acord amb la visió a llarg termini de la Comissió Europea per a una economia neutral al clima.
  • Desenvolupar i implementar una forta estratègia industrial per garantir que Europa mantingui el seu lideratge tecnològic.
  • Donar suport al desenvolupament de competències humanes.

Consulteu el FORATOM document de posició per obtenir més informació.

El Fòrum Europeu Atòmic (FORATOM) és l’associació comercial amb seu a Brussel·les per a la indústria de l’energia nuclear a Europa. La composició de FORATOM està formada per associacions nuclears nacionals de 15. FORATOM representa gairebé les empreses europees de 3,000 que treballen a la indústria, que dóna suport al voltant de llocs de treball de 1,100,000 a la Unió Europea.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, energia, EU, Energia nuclear

Els comentaris estan tancats.