Connecteu-vos amb nosaltres

Àustria

Medi ambient: la Comissió Àustria davant del Tribunal per falta de protecció de la qualitat de l'aigua al riu Schwarze Sulm

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

467165079_1280La Comissió Europea porta a la justícia Àustria perquè no ha assegurat una protecció adequada del riu Schwarze Sulm a Steiermark. Segons la Comissió, la construcció d'una planta elèctrica proposada causaria un greu deteriorament de la qualitat del riu, que és un dels rius sense molèsties més llargs de la regió.

La Comissió opina que l'autoritat regional no va respectar els requisits de qualitat de l'aigua de la Directiva marc de l'aigua quan va autoritzar el projecte hidroelèctric el 2007. De fet, el permís en qüestió va ser revocat pel Ministeri Federal de Medi Ambient austríac el 2009, però El tribunal constitucional d'Àustria va desestimar aquesta revocació per motius purament formals el 2012. El permís, per tant, va tornar a entrar en vigor i ja no es pot impugnar davant un tribunal nacional. Això va portar la Comissió a obrir procediments d'infracció el 2013, ja que el permís per a la central no s'ajusta als requisits de la Directiva marc de l'aigua. Com que ara sembla que han començat les obres de construcció del projecte, la Comissió remet el cas al Tribunal de Justícia de la UE, per recomanació del comissari de Medi Ambient, Janez Potočnik.

Segons la legislació europea, els estats membres han de prendre mesures per evitar que es deteriori l'estat de les seves masses d'aigua. Una exempció del principi de no deteriorament només es pot concedir si es compleixen certs requisits, un dels quals és la demostració d’un interès públic primordial. Segons la Comissió, l'organisme autoritzador no va demostrar l'interès primordial del projecte, una opinió confirmada per l'avaluació del Ministeri Federal de Medi Ambient austríac, que també impugnava l'interès públic primordial.

anunci

Àustria va acordar revisar la decisió d'autorització, però en el procediment de revisió l'autoritat regional només va degradar l'estat de l'aigua del Schwarze Sulm, al·legant que ja no era necessària una exempció del principi de no deteriorament. Això suposaria una violació de la Directiva marc de l'aigua, ja que la qualitat del Schwarze Sulm es va documentar com a "alta" en el pla de gestió de la conca fluvial del 2009 i no s'han respectat les condicions per canviar l'estat del riu.

A mesura que el procediment triat per l'autoritat regional riscos establint un precedent negatiu per a projectes d'energia hidroelèctrica similars a Àustria, i com la legalitat del permís per a la planta d'energia hidroelèctrica al riu Schwarze Sulm ja no pot ser impugnada davant un tribunal nacional, la Comissió té decidit dur a Àustria a Cort.

Fons

anunci

L' Directiva Marc de l'Aigua obliga els estats membres a protegir i restaurar totes les masses d’aigües subterrànies i superficials (rius, llacs, canals i aigües costaneres) per assolir un "bon estat" com a màxim el 2015, el que significa que les aigües presenten el mínim possible d’impactes humans . Segons la Directiva, els estats membres posen en marxa mesures per evitar que l’estat de les masses d’aigua superficial es deteriori. Les excepcions a aquest requisit només es poden concedir en les condicions establertes a l'article 4, apartat 7, un dels quals és un requisit per demostrar que el projecte té un "interès públic primordial". Tot i que la legislació conté un cert grau de flexibilitat, les excepcions només són possibles per certs motius acuradament definits.

S’han de prendre totes les mesures possibles per mitigar els impactes adversos i, en casos d’interès públic primordial, els beneficis de les modificacions han de superar els avantatges per al medi ambient i la societat d’aconseguir un bon estat de l’aigua, i ha de ser impossible que aquests objectius beneficiosos siguin aconseguit per altres mitjans. Les centrals hidroelèctriques condueixen a un estat de l’aigua més baix ja que afecten la continuïtat del riu, que és un dels criteris de la Directiva marc de l’aigua per atribuir un estat d’aigua "alt" a un riu.

Més informació

Més detalls sobre la política d'aigües
En les decisions de paquets infracció d'abril, consulteu MEMO / 14 / 293
En el procediment d'infracció en general, vegeu
MEMO / 12 / 12
Per obtenir més informació sobre els procediments d'infracció
Les estadístiques actuals sobre infraccions en general

Àustria

La Comissió aprova un esquema austríac d'1.6 milions d'euros per donar suport a les empreses públiques actives en el sector de la piscina i el benestar en el context del brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema austríac d’1.6 milions d’euros per donar suport a les empreses públiques actives al sector de la piscina i el benestar afectades pel brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern austríac va haver d’implementar per limitar la propagació del virus. La mesura es va aprovar en virtut de l'ajut estatal Marc temporal. Segons el pla, l’ajut es concretarà en subvencions directes de fins a 400,000 euros per beneficiari.

La mesura estarà oberta a microempreses, petites i mitjanes empreses de propietat pública, actives a la regió de Salzburg i que operin una piscina termal o coberta amb sauna i / o zona de benestar. El suport públic cobrirà part dels costos fixos en què incorren aquestes empreses durant els períodes en què han experimentat interrupcions comercials a causa de les restriccions establertes. L’objectiu de la mesura és mitigar la sobtada escassetat de liquiditat a què s’enfronten aquestes empreses a causa del brot de coronavirus.

La Comissió va trobar que l'esquema austríac s'ajusta a les condicions establertes en el marc temporal. En particular, l’ajut (i) no superarà els 1.8 milions d’euros per beneficiari; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions del marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64490 del document ajuda estatal registreu-vos a la Comissió pàgina web del concurs un cop que s'han resolt les qüestions de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Àustria

NextGenerationEU: la Comissió Europea avala el pla de recuperació i resiliència d’Àustria

publicat

on

La Comissió Europea ha adoptat una avaluació positiva del pla de recuperació i resiliència d'Àustria. Es tracta d’un pas important cap a la UE que desemborsarà 3.5 milions d’euros en subvencions en virtut del mecanisme de recuperació i resiliència. Aquest finançament donarà suport a la implementació de les mesures crucials d'inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència d'Àustria. Ajudarà Àustria a sortir més fort de la pandèmia COVID-19.

L’RRF, al centre de NextGenerationEU, subministrarà fins a 672.5 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes a tota la UE. El pla austríac forma part d’una resposta coordinada sense precedents de la UE a la crisi del COVID-19, per afrontar els reptes europeus comuns adoptant les transicions verdes i digitals, enfortir la resiliència econòmica i social i la cohesió del mercat únic.

La presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen, va dir: "Avui, la Comissió Europea ha decidit donar llum verda al pla de recuperació i resiliència d'Àustria. Àustria ja és un precursor en la transició verda. Posant un èmfasi especial en les inversions i reformes que donin suport als nostres objectius climàtics, Àustria fa una declaració clara. Hem recolzat el vostre pla perquè estem totalment d'acord que cal una acció audaç per aconseguir la transició verda ".

anunci

La Comissió va avaluar el pla d'Àustria sobre la base dels criteris establerts en el Reglament RRF. L'anàlisi de la Comissió va considerar, en particular, si les inversions i reformes establertes en el pla d'Àustria donen suport a les transicions ecològiques i digitals; contribuir a abordar eficaçment els reptes identificats al semestre europeu; i enfortir el seu potencial de creixement, la creació d’ocupació i la resiliència econòmica i social.

Assegurar la transició verda i digital d’Àustria  

L'avaluació de la Comissió mostra que el pla d'Àustria destina el 59% de l'assignació total del pla a mesures que donin suport als objectius climàtics. Això inclou reformes al sistema tributari d'Àustria que tenen com a objectiu reduir les emissions de CO2 mitjançant incentius per a tecnologies respectuoses amb el clima, taxes impositius preferents per a productes de baixa o nul·la emissió i preus de CO2 emissions. Aquestes mesures estan flanquejades per una reducció fiscal específica per a empreses i llars que ho necessiten. Altres mesures inverteixen en eficiència energètica, energies renovables, descarbonització de la indústria, biodiversitat i economia circular. Aquestes inversions van acompanyades de reformes relacionades, inclosa la revisió del marc de suport a les energies renovables i l'eliminació progressiva dels sistemes de calefacció de gasoil.

anunci

L'avaluació de la Comissió sobre el pla d'Àustria constata que dedica el 53% de l'assignació total a mesures que donin suport a la transició digital. Això inclou importants inversions en connectivitat, amb un enfocament particular en el desplegament generalitzat de xarxes compatibles amb Gigabit i l'establiment de noves connexions Gigabit simètriques a zones rurals, desafavorides i desatendudes. El pla també inclou importants inversions en la digitalització de l’educació, l’administració electrònica i les pimes.

Reforç de la resistència econòmica i social d'Àustria

La Comissió considera que el pla d'Àustria inclou un ampli conjunt de reformes i inversions que es reforcen mútuament i que contribueixen a abordar eficaçment un subconjunt significatiu dels reptes econòmics i socials descrits en les recomanacions específiques per país dirigides a Àustria. S’espera que la participació de les dones a temps complet en el mercat laboral millorarà a causa de la major disponibilitat d’instal·lacions d’atenció primària de qualitat. El desafiament reconegut durant molt de temps relacionat amb la bretxa de pensions de gènere s’aborda mitjançant mesures del pla. El pla aborda alguns dels reptes socials i econòmics que han sorgit o s’han agreujat durant la crisi del COVID-19. La compensació dirigida dels dèficits educatius i d’aprenentatge a causa de la pandèmia combatrà l’augment de les desigualtats en els resultats educatius. S'espera que una sèrie de mesures polítiques actives del mercat de treball tractin la necessitat creixent d'ajuda per als poc qualificats i augmentin les oportunitats del mercat laboral dels grups desfavorits.

El pla representa una resposta global i adequadament equilibrada a la situació econòmica i social austríaca d'Àustria, contribuint així de manera adequada als sis pilars a què fa referència el Reglament RRF.

Una economia que funciona per a les persones El vicepresident executiu de Valdis Dombrovskis (a la foto) va dir: "Avalem avui el pla de recuperació d'Àustria per crear una economia més equitativa, digital i sostenible. Aquest pla assoleix l’equilibri adequat, amb més de la meitat de l’assignació total orientada als objectius climàtics, com ara inversions per retirar sistemes de calefacció de petroli i gas obsolets, donar suport al transport públic sense emissions i salvaguardar la biodiversitat. El pla també impulsarà la connectivitat digital a Àustria i ajudarà a fomentar les habilitats digitals dels alumnes. Acollo especialment les mesures per donar un cop de mà a grups poc qualificats i desafavorits gràcies a oportunitats específiques del mercat laboral i per facilitar la feina de les dones a temps complet ”.

Donar suport a projectes d’inversió i reforma estrella

El pla austríac proposa projectes en set zones emblemàtiques europees. Es tracta de projectes d'inversió específics que aborden qüestions comunes a tots els estats membres en àrees que creen llocs de treball i creixement i que són necessàries per a la transició doble. Per exemple, Àustria ha proposat invertir 159 milions d'euros per retirar els sistemes de calefacció de gas i gas obsolets i 543 milions d'euros en la construcció de noves línies de tren i l'electrificació de les existents. 

El comissari d'Economia, Paolo Gentiloni, va dir: "El pla de recuperació i resiliència d'Àustria conté un conjunt veritablement ampli d'iniciatives que milloraran la vida dels ciutadans i la competitivitat de les empreses de totes les parts del país. Les mesures inclouen la important reforma tributària ecosocial: un exemple excel·lent de com les polítiques fiscals poden ajudar a protegir el nostre clima d’una manera socialment justa. Juntament amb mesures com l’eliminació progressiva dels sistemes de calefacció de gasoil i el pla director de mobilitat, Àustria rebrà un fort impuls en els seus esforços per ser neutral pel clima el 2040. També accepto que les reformes donin suport a la salut i l’atenció a llarg termini, educació ".

L’avaluació també constata que cap de les mesures incloses al pla perjudica significativament el medi ambient, d’acord amb els requisits establerts al Reglament FPR.

Els sistemes de control establerts per Àustria es consideren adequats per protegir els interessos financers de la Unió. El pla proporciona detalls suficients sobre com les autoritats nacionals previndran, detectaran i corregiran casos de conflicte d’interessos, corrupció i frau relacionats amb l’ús de fons.

Propers passos

La Comissió ha adoptat avui una proposta de decisió d’execució del Consell per proporcionar 3.5 milions d’euros en subvencions a Àustria en virtut del FRR. Ara el Consell disposarà, per regla general, de quatre setmanes per adoptar la proposta de la Comissió.

L'aprovació del pla pel Consell permetria desemborsar 450 milions d'euros a Àustria en prefinançament. Això representa el 13% de l'import total assignat per a Àustria.

La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en el compliment satisfactori de les fites i objectius exposats a la decisió d'execució del Consell, que reflecteixin els avenços en la implementació de les inversions i reformes. 

Per obtenir més informació

Preguntes i respostes: la Comissió Europea aprova el pla de recuperació i resiliència d'Àustria

Instal·lació de recuperació i resiliència: preguntes i respostes

Full informatiu sobre el pla de recuperació i resiliència d'Àustria

Proposta de decisió d'execució del Consell sobre l'aprovació de l'avaluació del pla de recuperació i resiliència per a Àustria

Annex a la proposta de decisió d'execució del Consell sobre l'aprovació de l'avaluació del pla de recuperació i resiliència per a Àustria

Document de treball del personal que acompanya la proposta de decisió d'execució del Consell

Instal·lació de recuperació i resiliència

Regulació de la instal·lació de recuperació i resiliència

Seguir llegint

Àustria

NextGenerationEU: el president von der Leyen a Àustria i Eslovàquia presentarà l'avaluació de la Comissió dels plans nacionals de recuperació

publicat

on

Avui (21 de juny), la presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen (A la foto) continuarà la seva gira NextGenerationEU a Àustria i Eslovàquia per lliurar personalment al Consell el resultat de l’avaluació i recomanació de la Comissió sobre l’aprovació dels plans nacionals de recuperació i resiliència en el context de NextGenerationEU. Dilluns al matí estarà a Viena per reunir-se amb el canceller d’Àustria, Sebastian Kurz. Més tard aquell mateix dia, la presidenta viatjarà a Bratislava, on la rebrà Eduard Heger, primer ministre de la República Eslovaca. També es reunirà amb Zuzana Čaputová, presidenta de la República Eslovaca, i Boris Kollár, president del Consell Nacional, juntament amb el vicepresident Maroš Šefčovič. En ambdós països, el president visitarà projectes que es financin o seran finançats amb el mecanisme de recuperació i resiliència, centrat en la ciència i la transició verda a Eslovàquia, i en la tecnologia quàntica a Àustria.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències