Connecteu-vos amb nosaltres

Economia Clima-Neutral

EIT Climate-KIC mou Irlanda cap a la neutralitat climàtica

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Com descarbonitzem els sistemes agroalimentaris, alhora que ens assegurem que les comunitats d'agricultors prosperin? EIT Climate-KIC està donant suport a Irlanda, un pes pesat agrícola mundial, per transformar radicalment el seu sistema alimentari cap a la neutralitat climàtica amb un enfocament innovador.

Trobeu el nostre dossier de premsa aquí.

La descarbonització de l'agricultura i la producció d'aliments és un dels reptes més grans d'aquesta dècada. El sector agroalimentari d'Irlanda contribueix amb el 37% de les emissions totals de gasos d'efecte hivernacle del país. No obstant això, el país s'ha compromès a reduir un 25% les emissions del sector agroalimentari l'any 2030 i a aconseguir la neutralitat climàtica l'any 2050, en línia amb el bloc de la UE.

L'agricultura climàticament intel·ligent i la innovació dels sistemes alimentaris tenen un paper clau, però no poden funcionar com a tecnologies d'un sol punt: el que necessitem és una transformació a gran escala. Com que els experts de l'EIT Climate-KIC s'uneixen als líders mundials de l'agricultura Cimera Aim4Climate a Washington, DC aquesta setmana, les seves discussions posaran a prova i donaran forma a l'enfocament global a la COP28.

Sobre EIT Climate-KIC i el Irlanda Demostració profunda de sistemes alimentaris sostenibles

EIT Climate-KIC, la iniciativa d'innovació climàtica més gran d'Europa, ha liderat programes d'innovació i canvi de sistemes durant més d'una dècada. Avui, ho és donant suport al govern irlandès transformar tot el sector agroalimentari i aconseguir un canvi col·lectiu i sistèmic tot conservant la prosperitat econòmica, social i ambiental.

Estem treballant amb agricultors, empreses, responsables polítics, investigadors i ciutadans per crear i implementar solucions a mida per als reptes de la sostenibilitat, alhora que ens assegurem que aprenem els uns dels altres i impulsem col·lectivament l'acció climàtica.

anunci

Al cap d'un any, l'associació té:

  • S'aconsegueix una comprensió integral cartografia del sistema, proporcionant el context per identificar les múltiples "palancas de canvi" que cal empènyer per canviar el sistema, com ara les tendències de consum sostenible, les energies renovables, la demografia del sector, l'educació i l'augment de l'atractiu de la biodiversitat i les solucions basades en la natura (agroforestal, rotació de cultius, etc.).
  • Identificat maneres concretes per superar els reptes per a les comunitats d'agricultors i els ciutadans (reducció d'emissions, diversificació d'ingressos, reducció del malbaratament d'aliments, canvi a dietes saludables). Aquests inclouen tant resultats immediats en la reducció d'emissions de granges lleteres, producció de carn de boví sostenible, cultiu de carboni i conreu, així com objectius a llarg termini com ara invertir en noves cadenes de valor i proteïnes alternatives, transformar l'educació i ajudar a regions senceres a ser circulars.

Si esteu interessats en obtenir més informació, els experts següents estan disponibles per discutir:

  • Andy Kerr, Chief Strategy Officer d'EIT Climate-KIC
  • Saskia Visser, Cap d'ús del sòl i agroalimentari i coordinador del programa Deep Demonstration

També trobareu informació addicional al dossier de premsa.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències