Connecteu-vos amb nosaltres

ampliació

Declaració del Comissari Stefan Füle sobre la prohibició de la marxa de l'orgull gai a Sèrbia

COMPARTIR:

publicat

on

Fule"Lamento la decisió de les autoritats sèrbies de no permetre la marxa de la Pride Parade a Belgrad el 28 de setembre de 2013, per tercer any consecutiu, per motius de seguretat. És una oportunitat perduda per mostrar respecte pels drets fonamentals.

“La marxa hauria estat l'acte de cloenda d'una setmana completa d'èxit dedicada als drets de la població LGBTI. He estat monitorant de prop la situació durant els últims dies, en estret contacte amb la delegació de la UE a Belgrad i amb membres del Parlament Europeu, així com amb representants dels estats membres de la UE.

"Com a comissari per a la política d'ampliació de la UE, estic compromès a buscar dels països candidats que incorporin plenament valors com la llibertat de reunió i la llibertat d'expressió que es troben entre els fonaments bàsics sobre els quals es basa el projecte de la Unió Europea. Això és especialment important en el context de les negociacions d'adhesió de Sèrbia, en el marc de les quals aquesta setmana s'ha celebrat amb èxit la projecció del capítol 23 sobre poder judicial i drets fonamentals.

"La Comissió Europea continuarà donant suport als esforços de Sèrbia per desenvolupar un clima de tolerància i respecte propici perquè tots els ciutadans siguin tractats sense discriminació per raó de gènere, orígens racials o ètnics, religió o creences, orientació sexual, discapacitat i edat, en línia. amb els Tractats de la UE i la Carta dels Drets Fonamentals, així com amb les Conclusions del Consell de juny de 2013 sobre els drets LGBTI.

"En aquest sentit, la Comissió Europea espera que el govern de Sèrbia prengui totes les mesures necessàries per investigar les amenaces de violència dirigides contra la desfilada i prengui les mesures necessàries per garantir que els drets a la llibertat de reunió i d'expressió es respectin plenament en el futur".

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències