Connecteu-vos amb nosaltres

Ocupació

Enquesta de qualitat de vida a les ciutats europees: una instantània de les inquietuds i les esperances dels ciutadans als centres urbans

COMPARTIR:

publicat

on

taller-ciutatLa Comissió Europea ha publicat avui (8 d’octubre) els resultats de l’enquesta Eurobaròmetre de tres anys sobre la percepció de la qualitat de vida a les ciutats europees. L'enquesta es va realitzar a 3 ciutats de tots els estats membres, així com a Islàndia, Noruega, Suïssa i Turquia. 79 habitants de la ciutat van valorar la seva satisfacció amb diversos aspectes de la vida urbana, en particular els serveis públics.

L'enquesta va trobar:

  1. Com el 2009, l'assistència sanitària, l'ocupació, l'educació i la formació són els problemes que la majoria de persones volen tractar sobretot de les seves ciutats.
  2. L'enquesta suggereix que els ciutadans de la majoria de ciutats europees consideren difícil trobar feina. Només a nou ciutats la majoria de ciutadans va dir que era fàcil trobar feina. En comparació amb el 2009, aquesta precarietat laboral ha augmentat significativament, tot i que en algunes ciutats les perspectives s'han tornat més positives.
  3. A 50 ciutats, almenys una de cada dues persones no està d’acord en què és fàcil trobar un bon habitatge a un preu raonable.
  4. L'enquesta també registra una baixa satisfacció amb les escoles i les institucions educatives de moltes capitals.
  5. Com a nota més positiva, l'enquesta constata que a totes les ciutats enquestades menys a 5, la majoria dels enquestats estan d'acord amb l'afirmació que la presència d'estrangers és bona per a la ciutat i que els estrangers estan ben integrats.
  6. Hi ha grans diferències entre ciutats sobre la manera com les persones avaluen la qualitat del transport públic, els serveis d’atenció mèdica o la seva situació financera personal.
  7. L’alta satisfacció amb els espais públics, les zones verdes, la neteja i la sensació de seguretat sembla estretament lligats a la satisfacció general que senten les persones a la seva ciutat. Quan se'ls va preguntar si estan "satisfets" vivint a les seves pròpies ciutats, la majoria –almenys el 80% en 71 ciutats– va dir que sí.
  8. L'enquesta també suggereix que més persones que en enquestes anteriors creuen que les seves ciutats són actives a l'hora de lluitar contra el canvi climàtic. Això és particularment el cas de les capitals.

L’enquesta es llançarà formalment avui mateix durant els OPEN DAYS 2013 a Brussel·les, un esdeveniment de quatre dies centrat en la futura política regional i urbana de la UE.

En declaracions previs a l'esdeveniment, el comissari de política regional, Johannes Hahn, va dir: "Aquesta enquesta proporciona una instantània útil de com se senten els europeus sobre les ciutats en què viuen. Ens recorda els nombrosos elements que contribueixen a la sensació de benestar i una bona qualitat de vida en els nostres entorns urbans. Espero que els resultats inspirin i orientin els responsables polítics, els planificadors urbans i la societat civil a abordar els problemes urbans d’una manera més holística i integrada, com ara estem animant en el pròxim període de polítiques regionals i urbanes. 2014-2020. "

La política regional i urbana de la UE donarà un millor suport a les ciutats el 2014-2020. Actualment, prop del 40% del Fons Europeu de Desenvolupament Regional s’inverteix a les ciutats. En funció de les prioritats dels estats membres, s’espera que això creixi. A més, en el pròxim període els països de la UE haurien de promoure inversions que combinin diferents tipus d'accions per afrontar els reptes econòmics, ambientals, climàtics i socials particulars de les zones urbanes. Els estats membres haurien de reservar almenys un 5% per a aquest tipus d’enfocament integrat.

Fons

Des de 1973, la Comissió controla l’evolució de l’opinió pública als estats membres sobre una àmplia gamma de temes. Per a aquesta enquesta, 41 persones han estat entrevistades a 000 ciutats. Mitjançant diverses preguntes, es va demanar als ciutadans que expressessin la seva opinió sobre les diverses dimensions de la vida urbana. Com avaluen la qualitat de serveis com el transport públic, l'atenció sanitària, l'educació, les instal·lacions culturals i esportives? Consideren els estrangers com un actiu per a la seva ciutat? Com perceben la disponibilitat laboral o l’habitatge assequible a les seves ciutats? Les persones estan satisfetes amb el lloc que viuen, la vida que porten o la situació financera de la seva llar?

anunci

Per més informació, feu clic aquí.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències