Connecteu-vos amb nosaltres

Ocupació

París cimera d'ocupació: Cambra recomanacions per impulsar l'ocupació juvenil

COMPARTIR:

publicat

on

imatgesParticipant a la Cimera de París sobre l’Ocupació Juvenil del 12 de novembre, el president honorari d’EUROCHAMBRES, Christoph Leitl, va presentar als caps d’Estat i ministres una llista de recomanacions que, si s’apliquen de forma ràpida i eficaç, haurien de tornar l’atur juvenil a nivells anteriors a la crisi (just per sobre dels 15 %) en un termini de cinc anys.

Emprendre accions a curt termini per estimular l’ocupació juvenil

Tot i que algunes mesures importants trigaran anys a mostrar resultats, Leitl va destacar l’abast d’actuacions immediates: “L’atur juvenil ha augmentat més d’un 50% des del 2008. Amb una acció ràpida i eficaç, les Cambres creuen que és possible recuperar la taxa fins al nivell previ a la crisi en els propers cinc anys. Les accions haurien de centrar-se en l'enfortiment dels vincles entre escoles i empreses, la promoció de l'emprenedoria i l'augment de la mobilitat laboral i juvenil a tot Europa ". EUROCHAMBRES també destaca la importància d’abordar el desajust entre la demanda i l’oferta millorant la previsió de competències i relacionant millor els resultats amb la formació.

Invertiu en aprenentatges de qualitat per augmentar l’ocupabilitat

Els estats membres amb sistemes d’aprenentatge dual ben establerts s’han estalviat en gran mesura de l’augment de l’atur juvenil en els darrers anys. Tot i això, en diversos països, l’educació i formació professional (FP) continua sent totalment escolaritzada i no satisfà adequadament les necessitats de les empreses. Augmentar la quota d’aprenentatge basat en el treball, donar suport als empresaris que formen aprenents i millorar l’atractiu dels aprenentatges solucionarà aquest problema.

Restaureu la confiança i el creixement empresarials

Les empreses crearan més feina si milloren les perspectives econòmiques, si tenen eines per invertir i créixer i si el mercat laboral és favorable. Aquí, EUROCHAMBRES posa de manifest la necessitat d’afrontar l’escassetat de finançament i reactivar els préstecs bancaris a les empreses mitjançant l’establiment d’una Plataforma Europea de Garantia.

anunci

Ara correspon als governs nacionals implementar mesures sobre el terreny, en col·laboració amb les parts interessades clau, com ara les cambres. Les institucions europees han de proporcionar suport i coordinació fomentant activitats d’aprenentatge entre iguals, impulsant reformes estructurals addicionals i proporcionant cofinançament, en particular, per als esquemes de mobilitat, la creació de capacitats i el finançament de les pimes.

Hi ha disponible la llista completa de recomanacions de la Cambra per combatre l’atur juvenil aquí.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències