Connecteu-vos amb nosaltres

Audiovisual

Comissió estableix Grup de Reguladors Europeus de serveis de comunicació audiovisual

COMPARTIR:

publicat

on

AVMSDLa Comissió Europea ha establert formalment un grup d’autoritats reguladores de la UE en l’àmbit dels serveis de mitjans audiovisuals. El grup reuneix caps o representants d’alt nivell d’organismes reguladors independents nacionals en l’àmbit dels serveis audiovisuals, per assessorar la Comissió en la implementació de la UE. Directiva de serveis de mitjans audiovisuals (AVMSD) en un convergit edat mediàtica.

El panorama audiovisual i audiovisual europeu canvia: el contingut es distribueix i es visualitza cada vegada més a través de les fronteres i es crea, distribueix i visualitza en línia (vegeu IP / 13 / 358). Això crea reptes regulatoris especials i fa crucial garantir una cooperació més estreta i regular entre els òrgans reguladors independents dels estats membres i la Comissió.

El Grup Europeu de Reguladors per als Serveis de Mitjans Audiovisuals assessorarà i ajudarà la Comissió en la seva tasca per garantir una implementació coherent de l'AVMSD i d'altres camps relacionats en què la Comissió pot actuar. Facilitarà la cooperació entre els organismes reguladors de la UE i també permetrà un intercanvi d’experiències i bones pràctiques.

La vicepresidenta de la Comissió Europea, Neelie Kroes, va dir: "Aquest grup és un resultat guanyador per als reguladors audiovisuals i per a la Comissió: la seva independència es reforça i tothom treballarà millor junts en un moment crucial en què revisarem les normes audiovisuals de la UE el 2015 . "

En la seva 2013 reportar, l'independent Grup d’alt nivell (HLG) sobre llibertat de mitjans i pluralisme va recomanar la formalització de la cooperació entre organismes reguladors en el camp dels serveis de mitjans audiovisuals per compartir bones pràctiques comunes i establir estàndards de qualitat. A més, la majoria dels enquestats al públic consulta sobre la independència dels organismes reguladors audiovisuals creien que la cooperació entre els organismes reguladors és crucial en un entorn convergent. També van donar suport a la reunió legalment obligada d'aquestes autoritats a nivell europeu. El Consell Europeu novembre 2013 també va convidar els estats membres a garantir la independència dels seus òrgans reguladors audiovisuals i la Comissió per reforçar la cooperació entre les autoritats reguladores en el camp dels serveis de mitjans audiovisuals.

El grup s’haurà de reunir per primera vegada el 4 de març i durant la reunió s’escollirà el president del grup durant els primers dotze mesos entre els membres.

Fons

anunci

Milions d’europeus es posen al dia amb les seves sèries de televisió preferides en un telèfon intel·ligent mentre treballen, miren contingut en línia a la televisió de la sala d’estar o posen en línia el seu propi contingut generat per usuaris. Hi ha més de 40.4 milions de "televisors connectats" a Europa i podrien estar a la majoria de llars de la UE el 2016.

El grup formal d’autoritats reguladores de la UE en l’àmbit dels serveis de mitjans audiovisuals complementarà la tasca del comitè de contacte establert per l’article 29 AVMSD. El comitè de contacte està presidit per la Comissió i compost per representants de les autoritats dels estats membres. Es pot convocar a petició de qualsevol de les delegacions. El comitè de contacte es va crear per supervisar l'aplicació de la Directiva i l'evolució del sector i com a fòrum d'intercanvi de punts de vista. No tracta només de la política audiovisual existent, sinó també de les novetats rellevants sorgides en aquest sector.

enllaços d'interès

televisor connectat

Directiva de serveis de mitjans audiovisuals

Etiquetes Hash: #TV connectada; #convergència

Agenda Digital

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències