Connecteu-vos amb nosaltres

Cigarrets

El Parlament Europeu "es mostra del costat de la salut pública en la votació del tabac"

COMPARTIR:

publicat

on

tabacAvui (26 de febrer), el Parlament Europeu ha aprovat un acord per a la nova Directiva de productes de tabac de la UE (TPD) amb el Consell el passat desembre. "Aquesta votació no arriba ni un moment massa aviat, atesos els reptes per assolir l'adopció de la directiva sobre productes del tabac. L'Aliança Europea de Salut Pública (EPHA) espera que això animi els estats membres a reforçar les seves mesures de control del tabac, seguint exemples de líders mundials progressistes en matèria de control del tabac ", va dir EPHA Secretari general Monika Kosińska.

L'aprovació d'avui del nou TPD reforça la regulació europea actual sobre el tabac de diverses maneres. Entre altres mesures, augmenta la mida de les advertències sobre la salut pictòrica i textual per cobrir 65% dels paquets de tabac i prohibir els cigarrets amb sabor i característiques dels envasos que disminueixen els riscos per a la salut del tabaquisme. Hi ha evidències que demostren que aquestes mesures animen els fumadors a renunciar i dissuadir els no fumadors de començar.

La indústria del tabac ha dissenyat acuradament els envasos de tabac per atreure una gamma particular de consumidors; per exemple, els cigarrets prims es dirigeixen a les dones i els envasos de colors són atractius per als nens. El nou TPD farà que els paquets de tabac siguin menys atractius per a aquests grups demogràfics.

La joventut europea té les taxes de fumadors més elevades del món (4), amb taxes més altes entre els grups socioeconòmics més baixos. El moviment actual del Parlament Europeu dóna poder als joves que viuen a Europa amb nivells més alts de protecció de la salut en una legislació més adequada per al segle XXI.

Aquesta directiva també garantirà la seguretat i la qualitat dels productes que contenen nicotina (NCP), inclosos els cigarrets electrònics. S'intenta garantir que siguin accessibles per als fumadors alhora que s'assegura que siguin poc atractius i inaccessibles per als menors.

Prop de 13 milions de persones pateixen malalties relacionades amb el tabaquisme a la UE. Això té efectes devastadors no només en societats i sistemes de salut, sinó també econòmicament. El cost anual estimat del tabac a l’economia europea és superior a la meitat d’un bilió d’euros, o al voltant de 4.6% del PIB de la Unió Europea.

Els estats membres també conservaran la possibilitat d’adoptar mesures més estrictes per regular els productes del tabac, com ara els envasos normalitzats. L’adopció actual del TPD al Parlament Europeu hauria d’encoratjar més estats membres a intensificar les mesures de salut pública per fer que el tabac, la causa d’un centenar de milers de morts a l’Europa, sigui menys atractiu per a les persones.

anunci

Ara el Consell haurà d’aprovar el TPD perquè esdevingui una directiva. L'EPHA demana al Consell que ho faci sense demora, ja que aquesta directiva ja fa tres anys.

  1.  Proposta de productes de tabac: establir el rècord en els mites comuns de 10, Memòria de la Comissió Europea, 30 de maig
  1.  Vegeu l’exemple de l’Uruguai: Campanya de control del tabac a Uruguai: anàlisi de tendències basades en la població.
  1.  Dones i tabaquisme a la UE. Conferències sobre polítiques de gènere i malalties cròniques (Dia Mundial sense Tabac 2013) – Institut Europeu de Salut de la Dona (EIWH)
  1. [Carta EPHA oberta] Contribució de l'EPHA a la consulta sobre el projecte de llei de salut pública - Suport de la Comunitat Europea de Salut Pública al pla general d'embalatge natural a Irlanda
  1. [Briefing EPHA] Regulació de productes que contenen nicotina (PCN), inclosos els cigarrets electrònics
  1.  Un estudi sobre la responsabilitat i els costos sanitaris de fumar, DG SANCO (2008 / C6 / 046).

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències