Connecteu-vos amb nosaltres

EU

La llei islàmica adoptada pels caps legals britàniques

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

x400_300_shariah_law_.jpg.pagespeed.ic.--1zZ4x63QA càrrec de John Bingham
Els advocats van explicar com elaborar testaments a l’estil de la xaria per penalitzar les vídues i els no creients.
La llei islàmica s'ha d'inscriure eficaçment en el sistema jurídic britànic per primera vegada segons les directrius per als advocats sobre l'elaboració de testaments que compleixin la xaria. Sota una guia innovadora, produïda per The Law Society, els advocats del carrer major podran escriure testaments islàmics que deneguen a les dones una part igual d’herències i exclouen completament els incrédules.
Els documents, que serien reconeguts pels tribunals britànics, també impediran que els nens nascuts fora del matrimoni -i fins i tot els que han estat adoptats- es comptabilitzin com a hereus legítims.
Qualsevol persona casada en una església o en una cerimònia civil podria ser exclosa de la successió segons els principis de la xaria, que només reconeixen les noces musulmanes a efectes d'herència.
Nicholas Fluck, president de The Law Society, va dir que la guia promouria "bones pràctiques" en l'aplicació dels principis islàmics al sistema jurídic britànic.
Alguns advocats, no obstant això, van descriure les directrius com a "sorprenents", mentre que els defensors van advertir que representava un pas important en el camí cap a un "sistema jurídic paral·lel" per a les comunitats musulmanes britàniques.
La baronessa Cox, una parella que va liderar una campanya parlamentària per protegir les dones contra la discriminació sancionada religiosament, inclosos els tribunals no oficials de la xaria, a Gran Bretanya, va dir que era un desenvolupament "profundament inquietant" i es va comprometre a plantejar-ho entre els ministres.
"Això infringeix tot el que defensem", va dir. "Faria que les sufragistes giressin a les seves tombes". La guia, publicada aquest mes tranquil·lament i distribuïda als advocats d’Anglaterra i Gal·les, detalla com s’haurien de redactar testaments per adaptar-se a les tradicions islàmiques, tot i que són vàlids segons la legislació britànica.
Suggereix suprimir o modificar termes legals estàndards i fins i tot paraules com ara "fills" per garantir que als que es consideren "il·legítims" se'ls nega qualsevol reclamació sobre l'herència. Es recomana que algunes voluntats incloguin una declaració de fe en Al·là que es redactaria en una mesquita local i es responsabilitzi de l'elaboració d'alguns papers als tribunals de la Sharia.
Les directrius suggereixen que els principis de la xaria podrien anul·lar les pràctiques britàniques en algunes disputes, donant exemples d’àrees que caldria provar als tribunals anglesos. Actualment, els principis de la xaria no estan formalment abordats ni inclosos a les lleis britàniques.
No obstant això, a les comunitats islàmiques ha crescut una xarxa de tribunals de la xaria per fer front a disputes entre famílies musulmanes. Alguns són tribunals oficialment reconeguts, que operen en virtut de la Llei d'arbitratge. Tenen facultats per establir contractes entre parts, principalment en conflictes comercials, però també per tractar qüestions com la violència domèstica, disputes familiars i batalles per herències. Però també hi ha molts més tribunals no oficials de la xaria.
S'ha parlat al Parlament d'una important xarxa de tribunals i "consells" de la xaria més informals, sovint amb seu a les mesquites, que tracten divorcis religiosos i fins i tot qüestions de custòdia dels fills d'acord amb l'ensenyament religiós. Ofereixen una "mediació" més que una adjudicació, tot i que algunes audiències es presenten com a tribunals amb erudits religiosos o experts legals sentats de manera més semblant als jutges que als consellers. Un estudi va estimar que ara hi havia al voltant de 85 cossos xaria operant a Gran Bretanya. Però la nova orientació del Law Society representa la primera vegada que un organisme legal oficial reconeix la legitimitat d’alguns principis de la xaria.
Obre el camí als advocats no musulmans de les empreses de High Street per oferir serveis de redacció de la xaria. El document estableix diferències crucials entre les lleis sobre l'herència de la xaria i les tradicions occidentals.
Explica com, en el costum islàmic, les herències es divideixen entre una llista d’hereus determinada per vincles de parentiu en lloc de persones designades. Reconeix la possibilitat que les persones tinguin diversos matrimonis.
"Els hereus homes reben, en la majoria dels casos, el doble de la quantitat que hereta una dona hereva de la mateixa classe", diu la guia. "Els no musulmans poden no heretar en absolut i només es reconeixen els matrimonis musulmans.
De la mateixa manera, un cònjuge divorciat ja no és hereu de la xaria, ja que el dret depèn d’un matrimoni musulmà vàlid existent a la data de la mort. Això vol dir que heu de modificar o suprimir algunes clàusules de testament estàndard ". Aconsella als advocats que redactin exclusions especials de la Llei de testaments de 1837, que permet que els regals passin als fills d'un hereu mort, perquè això no està reconegut a la legislació islàmica.
Keith Porteous Wood, director executiu de la National Secular Society, va dir: "Aquesta guia marca una etapa més en la minació de l'establiment legal britànic de la llei conforme als drets humans determinada democràticament a favor de la llei religiosa d'una altra època i d'una altra cultura. La llei britànica d'igualtat té un abast i recursos més amplis que qualsevol altra part del món. En lloc de protegir-lo, el Col·legi d’Advocats sembla decidit a sacrificar els progressos aconseguits en els darrers 500 anys. "
Lady Cox va dir: "Tothom té llibertat per fer la seva pròpia voluntat i tothom té llibertat per deixar reflectir les seves creences religioses. Però tenir una organització com The Law Society que sembla promoure o fomentar una política que sigui intrínsecament discriminatòria de gènere en un país una manera que tindrà implicacions molt greus per a les dones i possiblement per als nens és una qüestió de profunda preocupació ".

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint

EU

Setmana per endavant: Forewarned és avantatjat

publicat

on

El vicepresident de la Comissió, Maroš Šefčovič, presentarà dimecres (8 de setembre) el segon informe anual de previsió estratègica de la Comissió. L'informe s'avança una setmana abans del discurs anual del president de la Comissió sobre l'estat de la UE. La iniciativa forma part d’un esforç per garantir que la UE sigui resistent davant de reptes, però també sigui capaç de preparar-se incorporant la previsió en tots els aspectes de l’elaboració de polítiques. L’informe 2021 examinarà les megatendències estructurals mundials cap al 2050 que afectaran la UE i identificarà àrees on la UE podria impulsar el seu lideratge mundial. 

Dimarts (7 de setembre), el comissari Hahn celebrarà una conferència de premsa sobre l’adopció del marc dels bons verds. L’EUGBS (l’estàndard europeu de bons verds) vol ser una “eina robusta per demostrar que financen projectes legítims verds alineats amb el Taxonomia de la UE ”.

Parlament

anunci

Margrethe Vestager, vicepresidenta executiva de l’Era Digital i comissària de competència, es reunirà (6 de setembre) amb els presidents de cinc comitès (INGE, ITRE, IMCO, LIBE, AIDA) al parlament per a un intercanvi d’opinions sobre l’agenda digital. 

El Comitè de Drets de les Dones i la delegació per a les relacions amb l'Afganistan es reuniran per debatre sobre la situació dels drets de les dones i les nenes.

El Comitè especial contra la malaltia del càncer es reunirà dijous (9 de setembre) per reunir-se per debatre l’intercanvi de dades sanitàries i la digitalització en prevenció i atenció del càncer, així com una actualització sobre la implementació de l’estratègia de la UE per a la sostenibilitat dels productes químics en el context de prevenció del càncer.

anunci

El subcomitè de seguretat i defensa debatrà sobre la situació a l'Afganistan, així com un estudi sobre la "preparació i respostes de la UE a les amenaces químiques, biològiques, radiològiques i nuclears (CBRN)" i l'avantprojecte de Sven Mikser (S&D, EE) sobre " Reptes i perspectives per a règims multilaterals de control d'armes i desarmament d'armes de destrucció massiva '. 

Tall

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea donarà la seva opinió sobre la recuperació de 2.7 milions d’euros del Regne Unit per la seva manca d’aplicació d’un enfocament basat en el risc en matèria de control duaner, malgrat les reiterades advertències de l’OLAF, l’oficina antifrau independent de la UE. El fet d’abordar aquest problema també va significar que els fabricants de la UE havien de competir amb els productes poc valorats que arribaven a la UE a través de la UE. La xifra de l'OLAF cobreix els anys 2011-2017. S’esperen altres judicis importants en matèria d’asil (C-18/20, C-768/19).

Consell

Els ministres d’Agricultura i Pesca es reuniran de manera informal de 5 a 7. Els ministres d'Economia i Finances tindran una reunió informal per videoconferència el 6 de setembre i tindran una altra reunió informal els dies 10-11. Com és habitual, l'Eurogrup es reunirà abans de la reunió inclusiva del 10. 

BCE

El Banc Central Europeu tindrà una reunió mensual periòdica dijous, amb una inflació que superarà ara el 2% objectiu, tots els ulls fixats en el que farà el BCE a continuació.

Tunísia

L’alt representant de la UE, Josep Borrell, visitarà Tunísia el divendres (10 de setembre). Al juliol, el president tunisià Kais Saied va destituir el primer ministre i va sospitar que el parlament invocava poders d'emergència davant les manifestacions per dificultats econòmiques i l'augment dels casos Covid-19. La UE ha demanat a Tunísia que respecti la seva constitució i l'estat de dret . 

Seguir llegint

EU

De tornada a l'escola, la mirada del reporter de la UE sobre la setmana que ve

publicat

on

Per a aquells de vosaltres que hàgiu aconseguit fugir per fer unes vacances d’estiu reparadores, ben fet, ho necessitareu. El següent trimestre serà (un altre) ocupat. 

Molta legislació ha començat el seu viatge legislatiu a través de la complexa màquina de presa de decisions de la UE, amb moltes propostes molt carnoses en camí de ser tallades a trossos, tallades a daus i especiades, i finalment llançades a la paella del comitè de conciliació que serà presentada a les cinc de la matinada per un polític amb els ulls obscurs com a triomf de la Presidència guanyada amb força. Entre les novetats hi ha les propostes climàtiques Digital i “Fit for 55”. Les propostes climàtiques prometen ser especialment contundents, ja que ja s'ha acordat la "Llei climàtica" que fixa els compromisos de carboni; trobar un equilibri final entre les propostes requerirà un comerç de cavalls d’una escala fins ara desconeguda.

El cinturó de Brussel·les va estar força inactiu a l’agost fins que els fets catastròfics de l’Afganistan van portar 20 anys d’intervenció occidental a una sortida menys que triomfant, plena de pànic i inglesa. L'Occident es troba en un desgavell desordenat, amb una confiança mínima. La Comissió von der Leyen es va presentar com a "geopolítica", l'administració de Biden va declarar "Amèrica ha tornat!" - i, tanmateix, aquí som. Una cosa que he après és que les coses mai són tan dolentes que no poden empitjorar. El triomf dels talibans i el brutal recordatori que l’ISIS no ha desaparegut ajudaran els qui donen suport als seus ideals en altres llocs. No és una imatge bonica, però Europa i l’Occident en general han de tenir el coratge del seu millor jo que defensa els drets, la democràcia, l’estat de dret i la prosperitat tant a casa com a l’estranger. 

anunci

La setmana vinent els ministres d'Afers Exteriors i de Defensa es reuniran per a consells informals per debatre les conseqüències dels fets recents. La greu inestabilitat més propera al nord d’Àfrica, el Líban i Bielorússia –entre d’altres– i, per descomptat, a l’Afganistan.

Els ministres de Defensa es reuniran per debatre la brúixola estratègica de la UE; l'objectiu és tenir un document complet al novembre; els esdeveniments recents han demostrat que la UE necessita assumir més responsabilitats i accions concertades en matèria de seguretat i defensa.

El dimarts (31 d’agost) hi haurà una reunió extraordinària de ministres de Justícia i Assumptes d’Interior que es reuniran per debatre sobre com tractaran l’inevitable moviment de persones procedents de l’Afganistan, el reassentament a la UE i el suport a aquells països veïns que ja ho han fet. acollit a milions de refugiats que necessitaran més suport financer.

anunci

Estat de dret

És difícil ser un far per a l’estat de dret a l’estranger, si les vostres parts constitueixen alegrement les normes, cosa que em porta a Polònia i Hongria, on l’estat d’estasi s’ha mantingut durant l’estiu.

Von der Leyen va rebutjar els eurodiputats i els experts legals en una carta de cinc pàgines en què es detallava com Hongria havia incomplert sis dels vuit principis de l’estat de dret relacionats amb la despesa del pressupost de la UE i, per tant, hauria de desencadenar la recentment encunyada «condicionalitat de l’estat de dret». mecanisme per evitar l’ús indegut de fons. Von der Leyen va escriure que els eurodiputats no havien aportat proves suficients de les infraccions i que la Comissió "no ha estat cridada adequadament a actuar".

El dia de Polònia el 16 d'agost no va ser un esdeveniment, amb una nova prevaricació per part de la seu central de la Comissió. No es pot evitar pensar que hi ha algú al servei jurídic de la Comissió que tingui la cita de Douglas Adams emmarcada al mur: “M’encanten els terminis. M’encanta el soroll que emprenen quan passen ”.

La Comissió va llançar la llauna pel camí mentre "llegien i analitzaven" la resposta de Polònia. El vicepresident Jourova visitarà Polònia el dilluns (30 d'agost). Els sorolls del ministre de Justícia, Zbigniew Ziobro, no són encoratjadors, ja que fa un tuit recentment que la UE participa en una "guerra híbrida" contra la UE. 

Mentrestant, Eslovènia continua frenant la designació de fiscals a la Fiscalia Europea, amb el primer ministre eslovè Jansa bloquejant les candidatures.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències