Connecteu-vos amb nosaltres

EU

La llei islàmica adoptada pels caps legals britàniques

COMPARTIR:

publicat

on

x400_300_shariah_law_.jpg.pagespeed.ic.--1zZ4x63QA càrrec de John Bingham
Els advocats van explicar com elaborar testaments a l’estil de la xaria per penalitzar les vídues i els no creients.
La llei islàmica s'ha d'inscriure eficaçment en el sistema jurídic britànic per primera vegada segons les directrius per als advocats sobre l'elaboració de testaments que compleixin la xaria. Sota una guia innovadora, produïda per The Law Society, els advocats del carrer major podran escriure testaments islàmics que deneguen a les dones una part igual d’herències i exclouen completament els incrédules.
Els documents, que serien reconeguts pels tribunals britànics, també impediran que els nens nascuts fora del matrimoni -i fins i tot els que han estat adoptats- es comptabilitzin com a hereus legítims.
Qualsevol persona casada en una església o en una cerimònia civil podria ser exclosa de la successió segons els principis de la xaria, que només reconeixen les noces musulmanes a efectes d'herència.
Nicholas Fluck, president de The Law Society, va dir que la guia promouria "bones pràctiques" en l'aplicació dels principis islàmics al sistema jurídic britànic.
Alguns advocats, no obstant això, van descriure les directrius com a "sorprenents", mentre que els defensors van advertir que representava un pas important en el camí cap a un "sistema jurídic paral·lel" per a les comunitats musulmanes britàniques.
La baronessa Cox, una parella que va liderar una campanya parlamentària per protegir les dones contra la discriminació sancionada religiosament, inclosos els tribunals no oficials de la xaria, a Gran Bretanya, va dir que era un desenvolupament "profundament inquietant" i es va comprometre a plantejar-ho entre els ministres.
"Això infringeix tot el que defensem", va dir. "Faria que les sufragistes giressin a les seves tombes". La guia, publicada aquest mes tranquil·lament i distribuïda als advocats d’Anglaterra i Gal·les, detalla com s’haurien de redactar testaments per adaptar-se a les tradicions islàmiques, tot i que són vàlids segons la legislació britànica.
Suggereix suprimir o modificar termes legals estàndards i fins i tot paraules com ara "fills" per garantir que als que es consideren "il·legítims" se'ls nega qualsevol reclamació sobre l'herència. Es recomana que algunes voluntats incloguin una declaració de fe en Al·là que es redactaria en una mesquita local i es responsabilitzi de l'elaboració d'alguns papers als tribunals de la Sharia.
Les directrius suggereixen que els principis de la xaria podrien anul·lar les pràctiques britàniques en algunes disputes, donant exemples d’àrees que caldria provar als tribunals anglesos. Actualment, els principis de la xaria no estan formalment abordats ni inclosos a les lleis britàniques.
No obstant això, a les comunitats islàmiques ha crescut una xarxa de tribunals de la xaria per fer front a disputes entre famílies musulmanes. Alguns són tribunals oficialment reconeguts, que operen en virtut de la Llei d'arbitratge. Tenen facultats per establir contractes entre parts, principalment en conflictes comercials, però també per tractar qüestions com la violència domèstica, disputes familiars i batalles per herències. Però també hi ha molts més tribunals no oficials de la xaria.
S'ha parlat al Parlament d'una important xarxa de tribunals i "consells" de la xaria més informals, sovint amb seu a les mesquites, que tracten divorcis religiosos i fins i tot qüestions de custòdia dels fills d'acord amb l'ensenyament religiós. Ofereixen una "mediació" més que una adjudicació, tot i que algunes audiències es presenten com a tribunals amb erudits religiosos o experts legals sentats de manera més semblant als jutges que als consellers. Un estudi va estimar que ara hi havia al voltant de 85 cossos xaria operant a Gran Bretanya. Però la nova orientació del Law Society representa la primera vegada que un organisme legal oficial reconeix la legitimitat d’alguns principis de la xaria.
Obre el camí als advocats no musulmans de les empreses de High Street per oferir serveis de redacció de la xaria. El document estableix diferències crucials entre les lleis sobre l'herència de la xaria i les tradicions occidentals.
Explica com, en el costum islàmic, les herències es divideixen entre una llista d’hereus determinada per vincles de parentiu en lloc de persones designades. Reconeix la possibilitat que les persones tinguin diversos matrimonis.
"Els hereus homes reben, en la majoria dels casos, el doble de la quantitat que hereta una dona hereva de la mateixa classe", diu la guia. "Els no musulmans poden no heretar en absolut i només es reconeixen els matrimonis musulmans.
De la mateixa manera, un cònjuge divorciat ja no és hereu de la xaria, ja que el dret depèn d’un matrimoni musulmà vàlid existent a la data de la mort. Això vol dir que heu de modificar o suprimir algunes clàusules de testament estàndard ". Aconsella als advocats que redactin exclusions especials de la Llei de testaments de 1837, que permet que els regals passin als fills d'un hereu mort, perquè això no està reconegut a la legislació islàmica.
Keith Porteous Wood, director executiu de la National Secular Society, va dir: "Aquesta guia marca una etapa més en la minació de l'establiment legal britànic de la llei conforme als drets humans determinada democràticament a favor de la llei religiosa d'una altra època i d'una altra cultura. La llei britànica d'igualtat té un abast i recursos més amplis que qualsevol altra part del món. En lloc de protegir-lo, el Col·legi d’Advocats sembla decidit a sacrificar els progressos aconseguits en els darrers 500 anys. "
Lady Cox va dir: "Tothom té llibertat per fer la seva pròpia voluntat i tothom té llibertat per deixar reflectir les seves creences religioses. Però tenir una organització com The Law Society que sembla promoure o fomentar una política que sigui intrínsecament discriminatòria de gènere en un país una manera que tindrà implicacions molt greus per a les dones i possiblement per als nens és una qüestió de profunda preocupació ".

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències