Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Martin Schulz: Apropar Europa a la gent

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

20140709PHT51969_original"No és més aviat que Europa s'aparta de la gent?" Aquesta pregunta d'una dona danesa durant un debat sobre per què la gent s'allunya d'Europa va fer pensar a Martin Schulz durant mesos. "Aquesta frase realment em va tocar", va dir uns mesos més tard en una entrevista. "Potser no és cert, però hem de prendre-ho seriosament, en cas contrari la Unió Europea fracassarà".

Schulz, que és el primer president del Parlament Europeu a ser reelegit, té la missió d’acostar Europa a la gent. Per a ell, la UE no es tracta de crear el mercat únic més gran del món, sinó de com afecta cada dia la vida de la gent normal. La UE hauria de fer front a les pors de la gent per fer front a l’euroscepticisme i l’extremisme.
Garantint la justícia social
"El abisme entre rics i pobres a Europa s'està ampliant", va dir Schulz. “Més persones es troben en circumstàncies laborals insegures, mentre que els súper rics continuen enriquint-se. La gent no ho considera justificat i això és el que hauríem d’abordar ”. També va qualificar de preocupant l’atur elevat entre els joves. "Podem reformar el mercat laboral tant com vulguem, però, tot i que no hi hagi un creixement [econòmic], aquestes persones no tindran l'oportunitat i tota una generació s'allunyarà d'Europa. Arriscem a perdre tota una generació ”.
Necessitat d’europeaitzar la política
L'expresident del grup S&D va dir que les dificultats de les persones amb Europa no tenien res a veure amb la manca d'informació. "Per descomptat, podem fer que el Parlament sigui encara més transparent, podem obrir encara més oficines d'informació, però sempre que hi hagi un filtre nacional per a la política europea, és difícil arribar a la gent. Per tant, cal europeïtzar la política nacional ".
Fer el recompte de vots
Durant les eleccions europees d’aquest any, diversos partits polítics van proposar per primera vegada un candidat a president de la Comissió. Jean-Claude Juncker, com a candidat del partit que va obtenir més escons, va rebre el vistiplau dels altres grups polítics per intentar aconseguir la majoria de la seva candidatura. Posteriorment, el Consell el va nomenar candidat al càrrec. Schulz, que era el candidat de l'SPE, va dir que aquest era un punt d'inflexió: "Si el Consell no hagués pres Juncker, les properes eleccions europees s'haurien pogut oblidar. Ara hem deixat clara una cosa per a les properes eleccions europees: el vot compta. Si ho organitzem de la manera correcta, haurem obert un nou capítol del parlamentarisme europeu ".

Un Parlament fort
La decisió també reforça la posició del Parlament. "Crec que la decisió del Consell en favor de Juncker, que ha estat el candidat del Parlament, significa un enorme augment d'influència per al Parlament Europeu. En l'últim terme el meu objectiu era fer que el Parlament Europeu tan forta com la Comissió i el Consell. Això també serà el meu principal objectiu en el segon mandat ".

Una cooperació més estreta amb la Comissió
La victòria de Juncker també va provocar que Schulz tornés a presentar la presidència: “Originalment havia volgut convertir-me en president de la Comissió, però els votants van decidir de manera diferent. Llavors era necessari que les dues famílies polítiques més grans col·laboressin per permetre que el Parlament i la Comissió treballessin més estretament. Per tant, tenia sentit per a mi que un estigués al capdavant de la Comissió i l’altre dirigís el Parlament. La Comissió s’acostarà al Parlament i, per tant, estarà més legitimada. Hi haurà una gran convergència en les accions de la Comissió i del Parlament Europeu. "

anunci

Els reptes del futur
Mentrestant Schulz té ambiciosos plans per al nou terme. "Vull reforçar el paper institucional del Parlament. Crec que el Parlament Europeu ha de centrar-se en les qüestions principals, com els bancs, la desocupació juvenil, la desocupació en general, el canvi climàtic, la política energètica ", ha dit, i ha afegit:" El Parlament és cada vegada més potent, més visible ".

anunci

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 231 milions d’euros en prefinançament a Eslovènia

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 231 milions d’euros a Eslovènia en prefinançament, equivalent al 13% de l’assignació de subvencions del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la implementació de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència d’Eslovènia. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resiliència d'Eslovènia.

El país rebrà 2.5 milions d’euros en total, que consistiran en 1.8 milions d’euros en subvencions i 705 milions d’euros en préstecs, durant la vida del seu pla. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementaran amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU.

L’RRF és el centre de NextGenerationEU, que proporcionarà 800 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes entre els estats membres. El pla eslovè forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències