Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Martin Schulz: Apropar Europa a la gent

COMPARTIR:

publicat

on

20140709PHT51969_original“Isn’t it rather that Europe turns away from the people?” This question from a Danish woman during a debate on why people turn away from Europe got Martin Schulz thinking for months. “This sentence really touched me,” he said a few months later in an interview. “Maybe it isn’t true, but we have to take this seriously, otherwise the European Union will fail.”

Schulz, que és el primer president del Parlament Europeu a ser reelegit, té la missió d’acostar Europa a la gent. Per a ell, la UE no es tracta de crear el mercat únic més gran del món, sinó de com afecta cada dia la vida de la gent normal. La UE hauria de fer front a les pors de la gent per fer front a l’euroscepticisme i l’extremisme.
Garantint la justícia social
“The gulf between the rich and the poor in Europe is widening,” Schulz said. “More people find themselves in insecure work circumstances, while at the same time the super rich keep on getting wealthier. People don’t consider this justified and this is what we should tackle.” He also called high unemployment among young people worrying. “We can reform the labour market as much as we like, but while there is no [economic] growth, these people will not get a chance and an entire generation will turn away from Europe. We risk losing a whole generation.”
Need to ‘Europeanize’ politics
L'expresident del grup S&D va dir que les dificultats de les persones amb Europa no tenien res a veure amb la manca d'informació. "Per descomptat, podem fer que el Parlament sigui encara més transparent, podem obrir encara més oficines d'informació, però sempre que hi hagi un filtre nacional per a la política europea, és difícil arribar a la gent. Per tant, cal europeïtzar la política nacional ".
Fer el recompte de vots
During the European elections this year, several political parties proposed a candidate for Commission president for the first time ever. Jean-Claude Juncker, as the candidate of the party that garnered the most seats, was given the go-ahead by the other political groups to try secure a majority for his candidacy. The Council later nominated him as their candidate for the post. Schulz, who was the SPE candidate, said this was a turning point: “If the Council had not taken Juncker, the next European elections could have been forgotten. Now we made one thing clear for the next European elections: the vote counts. If we organise it in the right way, we will have opened a new chapter of European parliamentarianism.”

Un Parlament fort
La decisió també reforça la posició del Parlament. "Crec que la decisió del Consell en favor de Juncker, que ha estat el candidat del Parlament, significa un enorme augment d'influència per al Parlament Europeu. En l'últim terme el meu objectiu era fer que el Parlament Europeu tan forta com la Comissió i el Consell. Això també serà el meu principal objectiu en el segon mandat ".

Una cooperació més estreta amb la Comissió
La victòria de Juncker també va provocar que Schulz tornés a presentar la presidència: “Originalment havia volgut convertir-me en president de la Comissió, però els votants van decidir de manera diferent. Llavors era necessari que les dues famílies polítiques més grans col·laboressin per permetre que el Parlament i la Comissió treballessin més estretament. Per tant, tenia sentit per a mi que un estigués al capdavant de la Comissió i l’altre dirigís el Parlament. La Comissió s’acostarà al Parlament i, per tant, estarà més legitimada. Hi haurà una gran convergència en les accions de la Comissió i del Parlament Europeu. "

Els reptes del futur
Mentrestant Schulz té ambiciosos plans per al nou terme. "Vull reforçar el paper institucional del Parlament. Crec que el Parlament Europeu ha de centrar-se en les qüestions principals, com els bancs, la desocupació juvenil, la desocupació en general, el canvi climàtic, la política energètica ", ha dit, i ha afegit:" El Parlament és cada vegada més potent, més visible ".

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències