Connecteu-vos amb nosaltres

EU

La protecció dels drets de propietat intel·lectual: Les autoritats duaneres detenen gairebé 36 milions de productes falsificats a les fronteres de la UE a 2013

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

P0135960001Les autoritats duaneres de la UE van detenir gairebé 36 milions d'articles sospitosos de violar els drets de propietat intel·lectual (DPI) el 2013, segons l'informe anual de la Comissió sobre accions duaneres per fer complir els DPI. Tot i que és inferior als anys anteriors, el valor dels béns interceptats encara representa més de 760 milions d'euros. L'informe d'avui també proporciona estadístiques sobre el tipus, procedència i mètode de transport dels productes falsificats detinguts a les fronteres exteriors de la UE.

Algirdas Šemeta, comissari fiscal, duaner, antifrau i auditoria, va dir: "La innovació i la creativitat és on Europa crea valor. La protecció dels drets de propietat intel·lectual no només és important per a la salut i la seguretat dels consumidors europeus, sinó que també dóna suport al creixement i a la creació d’ocupació a la UE. Les xifres de l'informe d'avui mostren que la falsificació afecta tots els productes i que les autoritats duaneres fan una bona feina interceptant falsificacions."

Roba (12% de tots els articles detinguts) i els medicaments (10%) es troben entre les principals categories de béns detinguts. Els paquets postals i de missatgeria van representar al voltant del 70% de les intervencions duaneres el 2013, amb un 19% de les detencions en trànsit postal relacionades amb medicaments. Al voltant del 90% de tots els béns detinguts van ser destruïts o es va iniciar un cas judicial per determinar la infracció. Xina continua sent la principal font de productes falsos, amb un 66% de tots els productes detinguts procedents de la Xina i un 13% de Hong Kong. No obstant això, altres països van ser la font principal de categories de productes específics, com ara Turquia per a perfums i cosmètics i Egipte per a productes alimentaris.

anunci

Fons

A mesura que el Estratègia UE 2020 subratlla, la protecció dels drets de propietat intel·lectual és una pedra angular de l'economia de la UE i un motor clau per al seu creixement en àrees com la investigació, la innovació i l'ocupació. L’aplicació efectiva dels drets de propietat intel·lectual també és essencial per a la salut i la seguretat, ja que certs productes falsificats (com ara aliments, articles per a la cura del cos i joguines per a nens) que es produeixen en un entorn no regulat poden suposar una greu amenaça per als ciutadans.

Les autoritats duaneres de la UE juguen un paper crucial a l’hora d’evitar que els productes que se sospita que infringeixen els drets de propietat intel·lectual puguin entrar al territori de la UE. Des del 2000, la Comissió publica un informe anual sobre les activitats duaneres en relació amb l'aplicació dels drets de propietat intel·lectual. Aquests informes, basats en les dades transmeses per les administracions duaneres nacionals a la Comissió, són una aportació valuosa per a l’anàlisi de la infracció dels drets de propietat intel·lectual a la UE per part de les duanes i d’institucions de la UE com l’Observatori sobre infraccions dels drets de propietat intel·lectual.

anunci

El juny de 2013 es va adoptar un nou Reglament sobre l'aplicació dels drets de propietat intel·lectual a la duana (vegeu MEMO / 11 / 332 MEMO / 13 / 527). Això reforça les normes perquè les autoritats duaneres facin valer els drets de propietat intel·lectual.

El 10 de desembre de 2012, el Consell de Ministres de la UE va adoptar el Pla d’acció duaner de la UE per combatre les infraccions dels drets de propietat intel·lectual per als anys 2013 a 2017 (vegeu MEMO / 12 / 967). Els objectius estratègics d’aquest pla d’acció són els següents:

  • Implementar i supervisar eficaçment la nova legislació de la UE sobre l’aplicació duanera dels drets de propietat intel·lectual;

  • fer front al comerç de mercaderies que infringeixin els drets de propietat intel·lectual a tota la cadena de subministrament internacional;

  • fer front a les principals tendències en el comerç de productes que infringeixen els drets de propietat intel·lectual i;

  • reforçar la cooperació amb l'Observatori Europeu sobre infraccions dels drets de propietat intel·lectual i les autoritats policials.

Accions duaneres per afrontar mercaderies que infringeixin els drets de propietat intel·lectual - Preguntes més freqüents

Més informació

Veure també: MEMO / 14 / 501
Per a l'informe complet, feu clic aquí.
Hi ha disponibles fotografies disponibles a EbS aquí.
Fotos fixes disponibles a Portal AV.
Per obtenir un exemple concret, vegeu la recent operació realitzada per les autoritats duaneres poloneses aquí.
Pàgina inicial del comissari Algirdas Šemeta
Seguiu el comissari Šemeta a Twitter: @ASemetaEU

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 231 milions d’euros en prefinançament a Eslovènia

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 231 milions d’euros a Eslovènia en prefinançament, equivalent al 13% de l’assignació de subvencions del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la implementació de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència d’Eslovènia. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resiliència d'Eslovènia.

El país rebrà 2.5 milions d’euros en total, que consistiran en 1.8 milions d’euros en subvencions i 705 milions d’euros en préstecs, durant la vida del seu pla. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementaran amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU.

L’RRF és el centre de NextGenerationEU, que proporcionarà 800 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes entre els estats membres. El pla eslovè forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències