Connecteu-vos amb nosaltres

EU

La igualtat de gènere: els eurodiputats estratègia de debat per als pròxims cinc anys

COMPARTIR:

publicat

on

equality2 de gènereEl dilluns 2015 de juny, els eurodiputats debatran una nova estratègia de la UE per a la igualtat entre dones i homes més enllà del 8. El projecte de resolució del Parlament Europeu elaborat per Maria Noichl estableix que el progrés a la UE ha estat lent i que queda molt per fer durant els propers cinc anys. Mireu el debat en directe el 8 de juny a partir de les 18h CET.

Necessitat d’una nova estratègia
La UE busca una nova estratègia per promoure la igualtat entre dones i homes més enllà del 2015. Les prioritats actuals en matèria d’igualtat de gènere s’estableixen a la Estratègia per a la igualtat entre dones i homes 2010-15, supervisat per la Comissió Europea que informa dels seus resultats en informes anuals.

El membre alemany de S&D, Noichl, ha escrit un informe per iniciativa pròpia per servir com a aportació del Parlament a la nova estratègia de la UE. Segons l'informe, el progrés en matèria d'igualtat de gènere a la UE és massa lent i encara queda molt per fer durant els propers cinc anys.

Noichl va dir: "La Unió Europea necessita una nova estratègia: una estratègia que proposi clarament mitjans eficients per abordar els problemes i suggereixi formes d'avaluació contínua. Necessitem solucions noves i alhora duradores. És per això que necessitem una estratègia basada en mesures no vinculants i vinculants, que tinguin en compte la discriminació múltiple a què s’enfronten les dones i les seves condicions de vida ”.

En el passat, els eurodiputats van votar a favor de l’equilibri de gènere en els consells d’empreses i també de la lluita contra la violència contra les dones. Al maig, els eurodiputats van aprovar una resolució que instava els estats membres a reprendre les converses sobre els plans d'harmonització del permís de maternitat a tota la UE per tal de trencar l'actual punt mort.

L’índex d’igualtat de gènere

Presentat per primera vegada el 2013, l’índex d’igualtat de gènere mostra el grau de proximitat o la distància que tenia cada país de la UE amb la igualtat de gènere el 2010. Es basa en les bretxes de gènere, la diferència en els nivells d’assoliment entre dones i homes en un determinat indicador de gènere ( treball, diners, coneixement, temps, poder, salut). Els resultats es combinen en una única mesura resum. Una puntuació d’un significa una desigualtat total, mentre que 100 representa la plena igualtat. La mitjana de la UE és de 54, excloent Crotia, que aleshores encara no era membre.

anunci

Seguiu el debat viure el 8 de juny a partir de les 18h CET.

Més informació

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències