Connecteu-vos amb nosaltres

dades

paquet de protecció de dades: el Parlament i el Consell ara prop d'un acord

COMPARTIR:

publicat

on

tècnica de privacitatDimarts, els negociadors del Parlament i del Consell van acordar un "compromis fort" sobre com garantir un alt nivell de protecció de dades a la UE. Ara correspon als estats membres donar llum verda a l'acord. Els dos projectes de llei del paquet -un reglament i una directiva- estan previstes per a una votació de confirmació al Comitè de Llibertats Civils el dijous al matí (17 de desembre).

L'esborrany de reglament té com a objectiu donar als ciutadans control sobre les seves dades privades, alhora que crea claredat i seguretat jurídica perquè les empreses estimulin la competència en el mercat digital.

"S'espera que les negociacions d'avui hagin obert el camí cap a un acord final", va dir l'eurodiputat líder del Parlament sobre el reglament Jan Philipp Albrecht (Verds, DE), i va afegir que "en el futur, les empreses que infringeixin les normes de protecció de dades de la UE podrien ser multades fins al 4% de facturació anual, en particular per a les empreses globals d'Internet, això podria ascendir a milers de milions. A més, les empreses també hauran de designar un responsable de protecció de dades si tracten dades sensibles a gran escala o recullen informació sobre molts consumidors".

"El reglament retorna als ciutadans el control de les dades personals dels ciutadans. Les empreses no podran divulgar la informació que hagin rebut amb una finalitat determinada sense el permís de la persona interessada. Els consumidors hauran de donar el seu consentiment explícit per a l'ús dels seus Desafortunadament, els estats membres no van poder acordar establir un límit d'edat de 13 anys per al consentiment dels pares perquè els nens utilitzin xarxes socials com Facebook o Instagram. En canvi, ara els estats membres seran lliures d'establir els seus propis límits entre 13 i 16 anys. ", va concloure.

Normes de protecció de dades per a la cooperació policial transfronterera

El nou projecte de directiva sobre transferències de dades amb finalitats policials i judicials garantirà els drets i les llibertats dels ciutadans, i permetrà, al mateix temps, que els organismes nacionals d'aplicació de la llei de la UE intercanviïn informació de manera més ràpida i eficaç.

"És de la màxima importància, especialment després dels atemptats de París, millorar la cooperació policial i l'intercanvi de dades d'aplicació de la llei", va dir la diputada líder del Parlament sobre l'esborrany de directiva Marju Lauristin (S&D, ET) després d'arribar a l'acord. Estic molt segur que aquesta llei oferirà l'equilibri adequat entre la salvaguarda dels drets fonamentals dels ciutadans i l'augment de l'efectivitat de la cooperació policial a tota la Unió", ha afegit.

anunci

La directiva serà el primer instrument que harmonitzarà 28 sistemes d'aplicació de la llei diferents pel que fa a l'intercanvi de dades, també dins de cada estat membre. Al mateix temps, hauria d'aclarir els acords de cooperació policial i donar més seguretat als ciutadans pel que fa a la llei. Els països de la UE poden establir estàndards de protecció de dades més alts que els recollits a la directiva si així ho desitgen.

Propers passos

Els acords provisionals sobre el paquet es sotmetran a votació de confirmació al Comitè de Llibertats Civils el dijous 17 de desembre a les 9.30 a Estrasburg.

Si l'acord s'aprova en comissió, es sotmetrà a votació pel Parlament en el seu conjunt durant l'any nou, després del qual els estats membres tindran dos anys per transposar les disposicions de la directiva a les seves lleis nacionals. El reglament, que s'aplicarà directament a tots els estats membres, també entrarà en vigor al cap de dos anys.

Més informació

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències