# Títol: La Comissió Europea proposa la signatura i la celebració dels acords de #Japan i #Singapore

La Comissió ha presentat el resultat de les negociacions per a l'Acord d'associació econòmica amb el Japó i els acords comercials i d'inversió amb Singapur al Consell. Aquest és el primer pas cap a la signatura i conclusió d'aquests acords.

Una ràpida conclusió i una ràpida implementació de l'acord comercial més important mai negociat per la UE va ser un compromís personal assumit pel president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, i el primer ministre japonès Shinzo Abe. Durant una Cimera bilateral i al marge d'una Cimera G7, els dos líders van proporcionar lideratge polític al més alt nivell per accelerar i finalitzar les negociacions a 2017.

Juncker va dir: "El pas que estem prenent avui obre el camí perquè les nostres empreses i ciutadans comencin a beneficiar-se del màxim potencial de l'Acord d'Associació Econòmica amb Japó ja l'any que ve. Europa creu en un comerç just i obert, basat en un llibre de regla global. La nostra economia depèn d'això, les nostres empreses prosperen i els nostres consumidors ho esperen. Juntament amb els socis afins del món, ens ajuda a crear llocs de treball i establir estàndards tant a casa com a l'estranger. Avui fem un pas endavant cap a la celebració d'acords amb dos dels nostres socis més propers d'Àsia, Japó i Singapur. L'impacte d'aquests acords passarà molt més enllà de les nostres costes respectives: envia un missatge clar i inequívoc que ens unim contra el proteccionisme i en defensa del multilateralisme. Això és més important que mai ".

Jobs, Growth, Investment and Competitiveness El vicepresident Jyrki Katainen va dir: "La UE es planteja un ordre comercial obert, basat en normes i justos. Japó i Singapur són socis econòmics clau i afins. La signatura d'acords comercials profunds i integrals amb ells beneficiarà als nostres exportadors, treballadors i consumidors, per exemple, eliminant anualment uns impostos de XNUMx milions d'euros anuals a les exportacions de la UE a Japó. També és un pas concret cap a un millor ordre comercial global, basat en valors i regles compartits. Ara esperem una conclusió ràpida i senzilla d'aquests acords, que permetrà que les empreses, els treballadors, els agricultors i els consumidors de la UE obtinguin els avantatges d'aquests acords el més aviat possible ".

La comissària de Comerç, Cecilia Malmström, va dir: "Amb Japó i Singapur estem fent una declaració ferma en defensa del comerç just i obert basat en regles. Aquests acords guanyadors també crearan oportunitats importants per a les empreses europees i els ciutadans. L'associació econòmica amb Japó cobrirà una àrea amb els consumidors de 600 milions i un terç del PIB mundial. El seu potencial econòmic és clarament sense precedents. Singapur ja és una porta d'entrada a Europa El sud-est d'Àsia, i amb els nostres nous acords busquem un fort impuls al nostre comerç amb la regió. Tant Japó com Singapur són socis importants per a nosaltres en la defensa del multilateralisme i en la garantia d'organitzacions internacionals fortes ".

Hi ha disponible un comunicat de premsa complet online.

Més informació

Pàgina web de l'acord UE-Japó

MEMO: elements clau de l'Acord d'associació econòmica UE-Japó

Pàgina web dels convenis UE-Singapur

MEMO: elements clau dels acords comercials i d'inversió UE-Singapur

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Japó, Comerç, Els acords comercials