#Hammond diu que el creixement, i no el superàvit pressupostari, és clau per reduir el deute

| Novembre 8, 2018

Canceller Philip Hammond (A la foto) va augmentar la perspectiva d'una política pressupostària més suau després de Brexit i va dir que el creixement més ràpid va ser la millor manera de reduir la càrrega del deute a Gran Bretanya, però va insistir que encara estava compromès a en última instància a executar un superàvit pressupostari, escriure David Milliken i Alistair Smout.

El pressupost anual de Hammond va reforçar alguns dubtes dels analistes sobre el seu compromís amb un superàvit pressupostari, després d'utilitzar un impost sobre impostos per finançar els compromisos de despesa pública i no avançar més ràpidament en la reducció del deute públic.

El primer ministre, Theresa May, va dir el mes passat que l'austeritat es va acabar després d'una sèrie de retallades als serveis públics i beneficis socials des de 2010, i havia anunciat prèviament un gran augment de la despesa pública en matèria de salut.

L'Institut d'Estudis Fiscals no partidistes va dir que les accions d'Hammond van suggerir que la idea que realment volia eliminar el dèficit pressupostari a mitjan 2020 era "segurament per als ocells".

Preguntat per una comissió parlamentària si el Tresor hagués renunciat a la possibilitat d'executar un superàvit pressupostari en la propera dècada, Hammond va dir: "No, no s'ha abandonat".

No obstant això, es va negar a dir quan esperava un excedent. Les previsions de pressupost de la setmana passada van mostrar préstecs del govern com una part dels ingressos nacionals per arribar a 0.8% en 2023 / 24 a partir d'un 1.2% més baix del que s'esperava, o 25.5 milions, aquest any financer.

"Estem a una distància molt limitada (d'un superàvit), però serà una decisió política en successius fets fiscals com equilibrar el saldo fiscal disponible entre reduir el dèficit, reduir impostos, augmentar la despesa ... i invertir en infraestructures de capital". va dir als legisladors.

L'endeutament públic ja està previst que ascendeix a 1.4% del producte interior brut (PIB) l'any vinent, i Hammond va dir que podria demanar préstec més després que Gran Bretanya deixi la Unió Europea el 29 de març de l'any vinent i encara compleixi les normes pressupostàries.

"Podríem, si ho preferim, permetre que els préstecs s'incrementin una mica", va dir Hammond.

Hammond va dir que trobar una manera d'augmentar el creixement lent era probable que fos una estratègia més viable per reduir ràpidament el deute com una part del PIB que l'excedent pressupostari persistent, que Gran Bretanya rarament havia aconseguit en dècades anteriors.

"Hi ha una manera molt difícil de fer-ho, que exerceix un superàvit pressupostari cada any i paga el deute en efectiu", va dir. "I hi ha una manera molt més senzilla de fer-ho, que és (aconseguir) que l'economia creixi més ràpid".

Es preveu que el deute net total del sector públic caigués a 83.7% del PIB aquest any, o de 1.835 bilions de lliures.

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, Brexit, partit conservador, EU, UK