Els diputats europeus volen un finançament ambiciós per a #CrossBorderProjects per connectar persones

| Desembre 6, 2018

La cohesió econòmica i social i la cooperació en les regions frontereres veïnes haurien de rebre el màxim suport, segons el Comitè de Desenvolupament Regional.

En la votació d'aquesta setmana, els diputats europeus van recomanar afegir un 2.73 milió d'euros addicionals per destinar una quantitat total de 11.16bn € per a la cooperació territorial europea (Interreg), que es finançaria a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), el Fons Social Europeu ( ESF +) i el Fons de Cohesió per al període de programació 2021-2027.

El comitè recomana assignar:

  • € 7.5 bn (67.16%) a la cooperació transfronterera;
  • 1.97bn € en total (17.68%) per a la cooperació transnacional;
  • 357.3 milions d'euros en total (3.2%) per a la cooperació de les regions ultraperifèriques;
  • 365m € en total (3.27%) per a la cooperació interregional i;
  • € 970m (8.69%) a la nova iniciativa sobre inversions en innovació interregional.

Atenció especial a les petites i mitjanes empreses

S'hauria d'encoratjar les sol·licituds per People2people i els projectes a petita escala que impliquin a les PIME eliminant barreres administratives i simplificant l'accés al finançament.

La taxa màxima de cofinançament dels projectes s'hauria de fixar en 80% - 10% més del que la Comissió Europea va proposar inicialment.

"Interreg és un símbol important contra el concepte d'aïllament i la cooperació entre veïns. Volem eliminar els obstacles fronterers, incloent-hi, sobretot, els de la ment de les persones. Les regions frontereres s'han de convertir en espais comuns en què Europa es converteix en una realitat tangible en la vida quotidiana. Això és el que ens permet fer el programa Interreg ", va dir el ponent Pascal Arimont (PPE, BE).
Propers passos

El text va ser aprovat amb 23 vots a 0 i cap abstenció i es presentarà a votació plenària al gener per obtenir un mandat per a les negociacions amb el Consell.

Fons

El paper del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) és contribuir a reduir les disparitats entre els nivells de desenvolupament de les diferents regions i donar suport a les regions menys afavorides, entre les quals es prestarà especial atenció a les regions transfrontereres, les zones rurals, zones afectades per la transició industrial, zones amb una baixa densitat de població, illes i regions de muntanya. El propòsit de la resolució és establir les disposicions específiques per a l'objectiu de la cooperació territorial europea (Interreg) amb el suport del FEDER i els instruments de finançament extern per al període 2021-2027.

Més informació

etiquetes: , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Parlament Europeu