Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Els diputats europeus volen un finançament ambiciós per a #CrossBorderProjects per connectar persones

COMPARTIR:

publicat

on

Segons la Comissió de Desenvolupament Regional, la cohesió econòmica i social i la cooperació a les regions frontereres veïnes haurien de tenir el màxim suport.

En la votació d’aquesta setmana, els eurodiputats van recomanar l’addició d’un 2.73 milions d’euros addicionals per destinar 11.16bn a la cooperació territorial europea (Interreg), que es finançaran a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), el Fons Social Europeu ( ESF +) i el Fons de cohesió per al període de programació 2021-2027.

El comitè recomana assignar:

  • 7.5 € (67.16%) a la cooperació transfronterera;
  • 1.97B € en total (17.68%) per a la cooperació transnacional;
  • 357.3 milions d’euros en total (3.2%) per a la cooperació de les regions més extremes;
  • 365M € en total (3.27%) per a la cooperació interregional, i;
  • 970m € (8.69%) a la nova iniciativa sobre inversions interregionals en innovació.

Atenció especial a pimes i petits projectes

Les aplicacions per a la gent de People2people i els projectes a petita escala que impliquin les pimes s’hauria de fomentar eliminant les barreres administratives i simplificant l’accés al finançament.

La taxa màxima de cofinançament dels projectes s’hauria d’establir entre el 80% i el 10% més del que va proposar inicialment la Comissió Europea.

“Interreg és un símbol important contra el concepte d’aïllament i per a la cooperació entre veïns. Volem que se suprimeixin els obstacles a les fronteres, inclosos, sobretot, els de la ment de la gent. Les regions frontereres haurien de convertir-se en espais comunitaris on Europa es converteixi en una realitat tangible en la vida quotidiana. Això és el que ens permet fer el programa Interreg ", va dir el ponent del Parlament, Pascal Arimont (PPE, BE).
Propers passos

anunci

El text va ser aprovat amb vots de 23 a 0 i sense abstencions i es presentarà per a un vot plenari al gener per obtenir un mandat per a les negociacions amb el Consell.

Fons

El paper del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) és contribuir a reduir les disparitats entre els nivells de desenvolupament de les diferents regions i donar suport a les regions menys afavorides, entre les quals cal prestar una atenció especial a les regions transfrontereres, a les zones rurals, àrees afectades per la transició industrial, zones amb baixa densitat de població, illes i regions de muntanya. L'objectiu de la resolució és establir les disposicions específiques per a l'objectiu de cooperació territorial europea (Interreg) amb el suport del FEDER i dels instruments de finançament externs per al període 2021-2027.

Més informació 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències