Els diputats europeus volen un finançament ambiciós per a #CrossBorderProjects per connectar persones

| Desembre 6, 2018

Segons la Comissió de Desenvolupament Regional, la cohesió econòmica i social i la cooperació a les regions frontereres veïnes haurien de tenir el màxim suport.

En la votació d’aquesta setmana, els eurodiputats van recomanar l’addició d’un 2.73 milions d’euros addicionals per destinar 11.16bn a la cooperació territorial europea (Interreg), que es finançaran a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), el Fons Social Europeu ( ESF +) i el Fons de cohesió per al període de programació 2021-2027.

El comitè recomana assignar:

  • 7.5 € (67.16%) a la cooperació transfronterera;
  • 1.97B € en total (17.68%) per a la cooperació transnacional;
  • 357.3 milions d’euros en total (3.2%) per a la cooperació de les regions més extremes;
  • 365M € en total (3.27%) per a la cooperació interregional, i;
  • 970m € (8.69%) a la nova iniciativa sobre inversions interregionals en innovació.

Atenció especial a pimes i petits projectes

Les aplicacions per a la gent de People2people i els projectes a petita escala que impliquin les pimes s’hauria de fomentar eliminant les barreres administratives i simplificant l’accés al finançament.

La taxa màxima de cofinançament dels projectes hauria de fixar-se en 80% - 10% més que la proposta inicial de la Comissió Europea.

“Interreg és un símbol important contra el concepte d'aïllament i de cooperació entre veïns. Volem eliminar els obstacles de les fronteres, inclosos, sobretot, els de la ment de les persones. Les regions frontereres han de convertir-se en espais comunitaris en què Europa es converteix en una realitat tangible en la vida quotidiana. Això és el que ens permet fer el programa Interreg ", va dir el relator del Parlament Pascal Arimont (EPP, BE).
Propers passos

El text va ser aprovat amb vots de 23 a 0 i sense abstencions i es presentarà per a un vot plenari al gener per obtenir un mandat per a les negociacions amb el Consell.

Fons

El paper del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) és contribuir a reduir les disparitats entre els nivells de desenvolupament de les diferents regions i donar suport a les regions menys afavorides, entre les quals cal prestar una atenció especial a les regions transfrontereres, a les zones rurals, àrees afectades per la transició industrial, zones amb baixa densitat de població, illes i regions de muntanya. L'objectiu de la resolució és establir les disposicions específiques per a l'objectiu de cooperació territorial europea (Interreg) amb el suport del FEDER i dels instruments de finançament externs per al període 2021-2027.

Més informació

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Parlament Europeu

Els comentaris estan tancats.