La Unió Europea llança casos de l'OMC sobre TIC i productes farmacèutics contra #India i #Turkey

La UE ha presentat dues disputes a l’Organització Mundial del Comerç (OMC) contra l’Índia i Turquia, dirigides respectivament a drets d'importació il·lícits sobre productes de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) i a les mesures il·lícites sobre productes farmacèutics.

En ambdós casos, hi ha interessos econòmics importants i principis legals importants per a la UE. S’estima que el valor total de les exportacions europees afectades és superior als € X $ XB per any.

La comissària de Comerç, Cecilia Malmström, va dir: "La UE torna a demostrar que no dubtarà a utilitzar el sistema multilateral per fer complir les normes quan altres ho vulnerin. L’Índia ha de complir el seu propi compromís de permetre el comerç lliure de drets de productes TIC. La innovació tecnològica manté les nostres empreses competitives en el mercat mundial i dóna suport a centenars de milers de llocs de treball d'alt valor a tot Europa. Turquia està discriminant els productors farmacèutics de la UE obligant-los a traslladar la producció allà. Aquesta és una clara violació de les normes de l'OMC i posa en risc molts llocs de treball de la UE. Esperem que puguem resoldre els dos casos durant les properes consultes de l'OMC. "

En el cas contra l'Índia, la UE desafia la introducció de drets d'importació sobre una àmplia gamma de productes TIC, com ara telèfons mòbils i components, estacions base, circuits integrats i instruments òptics. Malgrat el seu compromís legal anteriorment vinculant a l'OMC de no cobrar cap tipus de drets sobre aquests productes, l'Índia ha estat aplicant càrrecs que van del 7.5% al 20%. Aquests drets d'importació estan, per tant, en una clara violació de les regles de l'OMC a l'Índia. Els impostos afecten a les exportacions de la UE per un import de 600 milions d’euros anuals.

El cas contra Turquia es refereix a mesures que obligen els productors estrangers de productes farmacèutics a traslladar la seva producció al país, si volen que els seus medicaments siguin elegibles per al reemborsament dels consumidors sota el sistema de salut turc. A més, Turquia aplica una sèrie de requisits de transferència de tecnologia en casos en què les empreses traslladen la producció a Turquia. Aquestes mesures constitueixen una clara violació de les obligacions de Turquia de tractar les empreses estrangeres en condicions d’igualtat amb les domèstiques i protegir la propietat intel·lectual d’empreses estrangeres, com ara patents i informació comercial, al seu territori. El valor estimat de les exportacions farmacèutiques susceptibles de ser afectades per aquestes mesures arriba als € 460m i, si es posa en pràctica, podria afectar totes les exportacions de la UE a Turquia per un import superior a 2.5 mil milions d’euros.

Propers passos

El primer pas de la solució de la controvèrsia consisteix en consultes durant tot el dia de 60. Si les consultes demanades avui amb Índia i Turquia no donen lloc a una solució satisfactòria, la UE pot sol·licitar a l'OMC un panell en cada cas per dictaminar les qüestions plantejades.

Fons

Des de l'inici de la Comissió Juncker el novembre de 2014, la UE ha guanyat els casos de 9 OMC. Això va comportar la supressió d’impostos discriminatoris, drets de duana il·legals o altres obstacles comercials que afecten les exportacions d’empreses de la Unió Europea per un valor de € xbnbn per any en mercats clau com Rússia, Xina, EUA i Amèrica del Sud.

La UE continuarà prenent totes les mesures necessàries per protegir els interessos de les indústries de les TIC i els productes farmacèutics europeus, d'acord amb les normes de l'OMC.

Més informació

Sol·licitud de la UE per a consultes de l'OMC amb l'Índia

Sol·licitud de la UE per a consultes de l'OMC amb Turquia

Acció de la UE per fer complir les regles del comerç mundial existents

Sistema de solució de disputes de l'OMC

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Comissió Europea, Índia, Turquia, Organització Mundial del Comerç (OMC)

Els comentaris estan tancats.