#SecurityUnion: la UE tanca les diferències entre els sistemes d'informació sobre seguretat, fronteres i gestió de migracions

El Consell ha adoptat el Proposta de la Comissió per tancar importants deficiències de seguretat fent que els sistemes d'informació de la UE per a la seguretat, la migració i la gestió de fronteres funcionin de manera més intel·ligent i específica.

A prioritat política per 2018-2019, les mesures d’interoperabilitat garantiran que els guàrdies fronterers i els agents de policia tinguin accés a la informació adequada quan ho necessitin i allà on compleixin les seves funcions.

Donant la benvinguda a l’adopció, Dimitris Avramopoulos, el comissari de Migració, Afers Internes i Ciutadania, va dir: “Una Unió de Seguretat efectiva i genuïna consisteix a garantir que les autoritats nacionals i les agències de la UE puguin cooperar sense problemes connectant els punts entre els nostres sistemes d’informació sobre migració, frontera i seguretat. Avui estem posant en marxa un pilar crític d'aquest projecte, donant als guàrdies fronterers i als agents de policia les eines adequades per protegir els ciutadans europeus ".

Julian King, comissari de la Unió de Seguretat, va afegir: "Quan la interoperabilitat es converteixi avui en una realitat legal, els punts cecs que existeixen en els nostres sistemes d'informació seran aviat eliminats. Els que treballen en primera línia per mantenir els ciutadans de la UE segurs, agents de policia i guàrdies fronterers, tindran un accés eficient a la informació que necessiten, quan ho necessitin. I els criminals ja no podran escapar fàcilment per la xarxa. "

L’adopció marca l’últim pas del procediment legislatiu.

El text del Reglament es publicarà ara al Diari Oficial de la Unió Europea i entrarà en vigor els dies següents. EU-LISA, l’agència de la UE encarregada de la gestió operativa de sistemes d'informació a gran escala en l’àrea de llibertat, seguretat i justícia, començarà llavors els treballs tècnics d’aplicació de les mesures d’interoperabilitat. Es preveu que aquesta obra sigui completa per 20. La Comissió també està preparada per ajudar els estats membres a aplicar el Reglament.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Comissió Europea

Els comentaris estan tancats.