#Poland - #Greens per unir-se a la coalició contra #LawAndJusticeParty

| Juliol 31, 2019

El Partit Verd Polonès ha decidit unir-se a la Coalició Cívica com a quart soci de la coalició, per davant de les properes eleccions parlamentàries a Polònia. Els Verds Europeus acullen aquesta notícia i feliciten els seus socis a Polònia. Hi ha diverses raons per les quals aquest anunci és molt encoratjador, de fet, diuen els Verds.

Primerament, la Coalició Cívica, formada per quatre partits polítics: la Plataforma Cívica (PPE), el Partit Modern (ALDE), la Iniciativa Polònia i ara també el Partit Verd (Verds Europeus / ALE), serà la coalició més democràtica més àmplia a Polònia. A part dels partits polítics, la coalició inclourà també notablement molts líders de consells locals, experts, activistes pro-democràtics i representants d’organitzacions no governamentals. Així, la coalició serà un moviment social més que una organització política estricta i, com a tal, estarà més a prop de la gent.

En segon lloc, la Coalició Cívica amb el Partit Verd com a soci fort tindrà temes verds en un enfocament clar. Confiem que els objectius ambiciosos en la separació del carbó, la reducció d’emissions i l’acceleració de l’energia verda es convertiran en fonaments importants del seu programa conjunt per a Polònia. Els Verds miren molt la Coalició Cívica per impulsar una agenda climàtica més ambiciosa a Europa.

En tercer lloc, unir-se a la coalició cívica ofereix als verds polonesos una gran oportunitat d’introduir els primers diputats verds al parlament polonès. Aquest seria un gran pas endavant per permetre que els valors ecològics: l’ecologia, la democràcia i la justícia social s’enfortissin a Polònia i a l’Europa central d’est.

Finalment, de la mateixa manera que els Verds Europeus col·laboren àmpliament amb tots els partits pro-democràtics al Parlament Europeu, els Verds creuen que només una forma de cooperació similarment àmplia a Polònia pot conduir a una democràcia més forta, a un entorn més ecològic i a un vincle europeu més fort.

Desitgem tant als Verds Polonesos com a la Coalició Cívica un gran èxit a les properes eleccions a Polònia!

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Verdures, Polònia

Els comentaris estan tancats.