Connecteu-vos amb nosaltres

Estònia

El pla d’inversions dóna suport a les pimes dels sectors culturals i creatius d’Estònia, Letònia, Lituània i Finlàndia

publicat

on

El Fons Europeu d’Inversions (FEI) i el prestador estonià Finora Capital van signar un acord de garantia de 6 milions d’euros per desbloquejar préstecs favorables a les pimes dels sectors culturals i creatius d’Estònia, Letònia, Lituània i Finlàndia. Aquesta garantia permetrà a Finora Capital desenvolupar un nou producte que s’adapti a les necessitats específiques de les pimes dels sectors culturals i creatius, desenvolupi competències en el finançament dels sectors culturals i creatius i s’expandeixi a nous mercats.

L'operació està habilitada tant amb el fitxer Sectors cultural i creatiu Fons de Garantia (CCS GF), un sistema de garantia gestionat pel FEI en nom de la Comissió Europea, i el Fons Europeu d'Inversió Estratègica (EFSI), una part del pla d’inversions per a Europa. Aquesta és la primera operació amb suport de CCS GF a Lituània, Letònia, Estònia i Finlàndia.

El comissari del mercat interior, Thierry Breton, va dir: "El suport d'avui a les empreses culturals i creatives d'Estònia, Letònia, Lituània i Finlàndia és una gran iniciativa, que forma part dels nostres esforços conjunts per oferir un alleujament concret, ràpid i directe a les petites empreses i als agents culturals i el sector creatiu que han estat greument afectats per la crisi del coronavirus. Ara més que mai les pimes i creadors europeus necessiten suport a tot Europa. Estic molt content que la nostra eina financera els ajudi a suportar la crisi, potenciar la seva creativitat i preservar l'escena cultural rica i diversa d'Europa ". El comunicat de premsa està disponible aquí. La Pla d'inversió per a Europa fins ara ha mobilitzat 535 milions d’euros d’inversió a tota la UE, beneficiant en total a més d’1.4 milions de pimes.

Economia

La Comissió dóna suport a Estònia per augmentar l'eficiència del seu sector del transport

publicat

on

La Comissió Europea, en cooperació amb Fòrum Internacional de Transports de l'OCDE (ITF), ha estat proporcionant suport a Estònia a través del Programa de suport a la reforma estructural (SRSP) per ajudar a preparar un nou pla de desenvolupament de mobilitat i transport per al període 2021-2035. El resultat del projecte de suport, una anàlisi del sector del transport a Estònia, s’ha presentat avui durant un acte a Tallinn.

L'anàlisi se centra en els principals reptes i oportunitats que enfronta el sector del transport estonià i identifica les necessitats del país en termes d'infraestructures i reformes. L'informe final proporciona recomanacions per orientar les reformes i recopila les millors pràctiques d'altres estats membres.

El resultat del projecte hauria d’ajudar Estònia a desenvolupar una millor política en matèria de transport i, en definitiva, contribuir a reduir les emissions de CO2 en benefici de les seves persones i empreses. El SRSP ofereix experiència a tots els països de la UE per a la implementació de reformes que afavoreixin el creixement. El suport es basa a petició i està fet a mida per a l'estat membre beneficiari. Des del 2017, el programa dóna suport a més de 1,000 projectes de reforma en els 27 estats membres.

Seguir llegint

coronavirus

La Comissió aprova un pla de compensació de lloguers estonians per 4 milions d'euros per donar suport a les empreses afectades per l'esclat de #ConaVirus

publicat

on

La Comissió Europea va aprovar un pla estonià de 4 milions d'euros per donar suport a les empreses que lloguen locals en centres comercials, en el context de l'esclat de coronavirus. El règim es va aprovar en virtut de l'ajut estatal Marc temporal adoptat per la Comissió el 19 de març de 2020, tal com es va modificar el 3 abril 2020 i 8 2020 maig.

L’assistència pública, que es donarà en forma d’ajuts directes, està destinada a cobrir part de la renda deguda per empreses ubicades en centres comercials. L’import de l’ajut públic al qual tindran dret les empreses en règim coincidirà, fins a un màxim del 25% de la renda, amb els descomptes que cada arrendatari pugui decidir aplicar sobre els lloguers en vista de la situació actual de crisi.

Amb l'objectiu d'incentivar el sector privat perquè contribueixi a l'objectiu de mitigar l'impacte del brot de coronavirus. L’objectiu del règim és disminuir la sobtada escassetat de liquiditat a què s’enfronten les empreses no essencials als centres comercials a causa del tancament imposat per l’estat estonià entre el 27 de març i l’11 de maig per limitar la propagació del coronavirus. La Comissió va considerar que el règim estonià s’ajusta a les condicions establertes en el marc temporal. En particular, (i) el suport per empresa no superarà els límits establerts en el Marc temporal. i (ii) el sistema funcionarà fins al 31 de desembre de 2020.

Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura d'acord amb les normes d'ajuda estatal de la UE. Es pot trobar més informació sobre el Marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus. aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.57403 del document Registre d'ajudes estatals sobre la Comissió competència Un cop s'hagi resolt algun problema de confidencialitat.

Seguir llegint

coronavirus

#CitizensDialogue: el vicepresident executiu, Frans Timmermans, el president d'Estònia, Kersti Kaljulaid, manté un debat públic en línia

publicat

on

Avui (8 de maig), amb vista al proper dia d’Europa, el vicepresident executiu Frans Timmermans i el president d’Estònia, Kersti Kaljulaid (A la foto) celebrarà un debat públic en línia sobre els moments definitius d’Europa.

Consideraran la crisi actual com una prova essencial de solidaritat entre els estats membres i entre els ciutadans i com Europa pot recuperar-se econòmicament de manera competitiva, verda i resistent i mantenir els valors fonamentals que avalen les nostres democràcies.

El vicepresident executiu i el president faran preguntes d’un públic en línia sobre els reptes actuals que tenim, les seves inquietuds i les seves esperances de futur. La discussió també tractarà sobre com la UE i els estats membres han gestionat la crisi fins ara i què significa per als europeus, en part en el context de les lliçons apreses de la crisi econòmica del 2008-2009.

Podeu seguir el debat en directe a Internet lloc web de la representació de la Comissió Europea a Estònia o els seus Pàgina de Facebook o veure via EBS i fer preguntes assistint a l'esdeveniment, ja sigui a l'escenari virtual (cal inscripció prèvia) o bé mitjançant slido (instruccions aquí).

Seguir llegint
anunci

Facebook

Twitter

Tendències