Connecteu-vos amb nosaltres

Alcohol

Comentari: Obrir la porta a la pressió de la indústria de l'alcohol: què passa amb les noves propostes de polítiques de l'OMS

COMPARTIR:

publicat

on

alcohol ColòniaL’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha publicat un esborrany de proposta per a un conjunt Marc i conjunt de polítiques per abordar el seu compromís amb actors no estatals. Els estats membres estan convidats a debatre sobre aquestes propostes a la seu de l’OMS a Ginebra els dies 27 i 28 de març. Les ONG d’interès públic no estan convidades.   

L’OMS hauria de tenir la salut com a prioritat per a totes les seves accions. L’European Alcohol Policy Alliance (Eurocare) dóna suport a la xarxa internacional d’aliments per a nadons (IBFAN) i tem que el nou marc comprometi la integritat, la independència i la capacitat de l’OMS per complir el seu mandat. Si s’adoptessin les noves propostes, la influència corporativa augmentaria, malgrat les nombroses declaracions de la directora general de l’OMS, Margaret Chan, segons les quals les polítiques, normes i processos d’establiment de normes de l’OMS haurien d’estar protegides de la influència comercial. L'any passat, la doctora Margaret Chan va subratllar que "la indústria de l'alcohol no té cap paper en la formulació de polítiques sobre l'alcohol, que han d'estar protegides de la distorsió per interessos comercials o creats".

En particular, les propostes introdueixen un nou element arriscat, que permet l'estatus de relacions oficials, amb tots els seus privilegis relacionats, per a les associacions empresarials internacionals. Fins ara, si les empreses volien assistir a les reunions dels òrgans de govern per tal de fer pressió sobre les delegacions dels estats membres, podrien portar una insígnia pública o, si volien parlar, obrir-se camí a les delegacions governamentals. Alguns, al llarg dels anys, han passat pels procediments d’admissió de l’OMS, fent-se passar per ONG.

Les noves propostes obren les portes a la participació de qualsevol empresari membre d’aquestes associacions, excepte empreses de tabac o armament. En efecte, això legitimaria el paper de pressió de les empreses a les reunions globals de definició de polítiques de l'OMS, el mateix que l'OMS al·lega que està intentant evitar. A més de convertir les reunions dels òrgans de govern de l'OMS en reunions públics-privades de diverses parts interessades, les propostes també permetrien a les empreses un major compromís a nivell de programa, mitjançant plans de tres anys acordats amb l'OMS.

La secretària general d'Eurocare, Mariann Skar, va dir: "Instem l'OMS a no adoptar les propostes de política, ja que és crucial que la indústria no sigui considerada com un" soci per millorar la salut ". L'OMS ha de donar suport als estats membres en la promoció d'una millor regulació i polítiques de "millor compra"; com regular la publicitat, augmentar el preu dels productes poc saludables i limitar-ne la disponibilitat."

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències