Connecteu-vos amb nosaltres

Parlament Europeu

Llei de resiliència cibernètica: els eurodiputats recolzen el pla per augmentar la seguretat dels productes digitals 

COMPARTIR:

publicat

on

Les noves normes de resiliència cibernètica aprovades dimecres (26 de juliol) establiran un conjunt uniforme de requisits de ciberseguretat per a tots els productes digitals de la Unió Europea.

L'esborrany de llei de resiliència cibernètica aprovat pel Comitè d'Indústria, Recerca i Energia té com a objectiu garantir que els productes amb característiques digitals, com ara telèfons o joguines, siguin segurs d'utilitzar, resistents a les amenaces cibernètiques i proporcionin prou informació sobre les seves propietats de seguretat.

Els eurodiputats proposen definicions més precises, terminis factibles i una distribució de responsabilitats més justa. L'esborrany de normes inclou els productes en diferents llistes en funció de la seva criticitat i el nivell de risc de ciberseguretat que representen. Els eurodiputats suggereixen ampliar aquesta llista amb productes com ara programari de sistemes de gestió d'identitats, gestors de contrasenyes, lectors biomètrics, assistents domèstics intel·ligents, rellotges intel·ligents i càmeres de seguretat privades. Els diputats afegeixen que els productes també haurien de tenir actualitzacions de seguretat instal·lades automàticament i per separat de les funcionals.

També destaquen la importància de les competències professionals en l'àmbit de la ciberseguretat, proposant programes d'educació i formació, iniciatives de col·laboració i estratègies per millorar la mobilitat de la força de treball.

MEP líder Nicola Danti (Renew, IT) va dir: "Amb una interconnexió cada cop més gran, la ciberseguretat ha de convertir-se en una prioritat tant per a la indústria com per als consumidors. La seguretat d'Europa en el domini digital és tan forta com la seva baula més feble. Gràcies a la Llei de resiliència cibernètica, els productes de maquinari i programari seran més cibersegurs, les vulnerabilitats s'arreglaran i les amenaces cibernètiques als nostres ciutadans es reduiran al mínim".

Propers passos

Els eurodiputats de la Comissió d'Indústria van donar suport a l'esborrany de la llei de resiliència cibernètica amb 61 vots en contra i 1 abstencions. També van votar a favor de l'obertura de negociacions amb el Consell amb 10 vots contra 65 i 2 abstencions, una decisió que haurà de rebre llum verda pel ple de la Cambra en un proper ple.

anunci

Fons

Les noves tecnologies comporten nous riscos i l'impacte dels ciberatacs a través de productes digitals ha augmentat de manera espectacular en els últims anys. Els consumidors han estat víctimes de defectes de seguretat relacionats amb productes digitals com ara monitors per a nadons, aspiradores robot, encaminadors Wi-Fi i sistemes d'alarma. Per a les empreses, la importància de garantir que els productes digitals de la cadena de subministrament siguin segurs s'ha convertit en fonamental, tenint en compte que tres de cada cinc venedors ja han perdut diners a causa de les llacunes de seguretat dels productes.

Més informació 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.
anunci

Tendències