Connecteu-vos amb nosaltres

Parlament Europeu

Cap a la prohibició de la UE dels productes fets amb treball forçat 

COMPARTIR:

publicat

on

Aquesta setmana, els comitès de Mercat Interior i Comerç Internacional han adoptat la seva posició sobre mantenir els productes elaborats amb treball forçat fora del mercat de la UE. IMCO, INTA.

El projecte regulació establiria un marc per investigar l'ús del treball forçat a les cadenes de subministrament de les empreses. Si es demostra que una empresa ha utilitzat treball forçat, totes les importacions i exportacions de béns relacionats quedarien aturades a les fronteres de la UE i les empreses també haurien de retirar béns que ja han arribat al mercat de la UE. Aquests després serien donats, reciclats o destruïts.

Reversió de la càrrega de la prova en casos d'alt risc

Els eurodiputats van modificar el proposta de la Comissió encarregar a la Comissió d'elaborar una llista de zones geogràfiques i sectors econòmics amb un alt risc d'utilitzar el treball forçat. Per als béns produïts en aquestes zones d'alt risc, les autoritats ja no haurien de demostrar que les persones s'han vist obligades a treballar, ja que la càrrega de la prova recairia sobre les empreses.

Reparació i definicions més àmplies

Els comitès també volen que els béns que s'han retirat del mercat es permetin tornar només després que l'empresa demostri que ha deixat d'utilitzar treball forçat en les seves operacions o cadena de subministrament i ha corregit qualsevol cas rellevant.

Els eurodiputats també han actualitzat i ampliat les definicions utilitzades en el text. En particular, s'alinearia la definició de treball forçat Normes de l'OIT i inclou “tot treball o servei que s'exigisca a qualsevol persona sota l'amenaça de qualsevol pena i pel qual aquesta persona no s'hagi ofert voluntàriament”.

anunci

Coponente Samira Rafaela (Renew, NL) va dir: "El treball forçat és una greu violació dels drets humans. La prohibició que hem votat avui serà essencial per bloquejar els productes fets amb l'esclavitud moderna i eliminar l'incentiu econòmic a les empreses per dedicar-se al treball forçat. Protegeix els denunciants, oferirà remei a les víctimes i defensarà les nostres empreses i pimes de la competència poc ètica. El nostre text inclou disposicions sòlides sobre una base de dades i respon al gènere, tots elements clau per a un impacte sostingut".

Després de la votació, coponent Maria-Manuel Leitao-Marques (S&D, PT) va dir: "27.6 milions de treballadors a tot el món pateixen treballs forçats, una mena d'esclavitud moderna: els hauríem de dedicar aquesta victòria. Hem assegurat que els productes fets amb treball forçat estiguin prohibits al mercat interior fins que els treballadors no siguin compensats pel mal que se'ls ha fet. La prohibició del treball forçat també protegeix les empreses que segueixen les normes de la competència deslleial. Finalment, facilitem la prova del treball forçat imposat per l'estat".

Propers passos

Les dues comissions van aprovar el projecte d'informe amb 66 vots a favor, 0 en contra i 10 abstencions. Ara el Ple haurà de confirmar-lo com a mandat de negociació del PE i després, un cop el Consell també adopti la seva posició, es podran iniciar les converses sobre la forma definitiva del reglament.

Fons

El Parlament també està treballant en altres lleis que promouen el treball digne i l'empresa responsable, com ara la proposta sobre el Directiva sobre Due Diligence de Sostenibilitat Corporativa, actualment en negociació. La proposta de prohibició dels productes fets amb treball forçat se centra específicament en la vigilància dels productes.

Més informació 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències