Connecteu-vos amb nosaltres

La política d'asil

#Asylum: La Comissió presenta les opcions per reformar el sistema europeu comú d'asil i desenvolupar vies segures i legals per a Europa

COMPARTIR:

publicat

on

Frans TimmermansAvui (abril de 6), la Comissió Europea posa en marxa el procés de reforma del Sistema Europeu Comú d'Asil (CEAS), que presenta: opcions per a un sistema just i sostenible d'assignació de sol·licitants d'asil entre els estats membres; una major harmonització dels procediments i normes d’asil per crear condicions d’igualtat a tot Europa i reduir així els factors d’atracció que indueixen mesures per reduir els moviments secundaris irregulars; i un reforçament del mandat de l’Oficina Europea de Suport a l’Asil (EASO). Al mateix temps, la Comissió estableix mesures per garantir vies segures i ben gestionades per a la migració legal a Europa.

El vicepresident primer Frans Timmermans va dir: "La crisi dels refugiats ha mostrat les debilitats del nostre sistema europeu comú d'asil. Que no hi hagi dubtes: els que necessiten protecció han de continuar rebent-la, i no haurien de posar la seva vida en mans dels traficants de persones. Però el sistema actual no és sostenible. Els diferents enfocaments nacionals han alimentat la compra d'asil i la migració irregular, mentre que en la crisi actual hem vist que les normes de Dublín han imposat massa responsabilitat a uns pocs estats membres. En el termini immediat hem d'aplicar la llei vigent per estabilitzar la situació. Més enllà d'això, necessitem un sistema sostenible per al futur, basat en normes comunes, un repartiment de responsabilitat més just i canals legals segurs per a aquells que necessiten protecció per aconseguir-ho a la UE".

El comissari de Migració i Afers Interiors, Dimitris Avramopoulos, va dir: "La mobilitat humana serà una característica inherent del 21st segle. Per afrontar aquest repte, Europa ha d'establir un sistema europeu comú d'asil robust i eficaç, inclòs Dublín, que sigui just per als estats membres, els ciutadans de la UE, els migrants i els països d'origen i trànsit. Tot i que la UE continuarà invertint en la seva força de treball i abordant l'atur, Europa també ha de millorar els canals legals i segurs per a les persones que entren a la UE, ja sigui per protegir-se o per treballar. Europa ha d'atreure talent de l'estranger per donar suport al seu creixement econòmic. Aquestes reformes són un complement necessari de les accions dutes a terme per reduir els fluxos irregulars cap a i dins d'Europa, i per protegir les nostres fronteres exteriors. Finalment, la diversitat s'està convertint cada cop més en un element definitori de moltes comunitats i ciutats de la UE; hauríem d'acceptar-la i convertir-la en una oportunitat mitjançant polítiques innovadores d'integració".

Com a part de l’aplicació de l’Agenda europea sobre les migracions, aquesta comunicació exposa els diferents camins per avançar cap a una política d’asil europea més humana i eficient, així com una política de migració legal millor gestionada. Basant-se en els comentaris que es reben d’aquesta Comunicació, la Comissió presentarà propostes adequades.

Construir una política d'asil comuna justa i sostenible

L’arribada a gran escala i incontrolada d’immigrants i de sol·licitants d’asil no només ha afectat els sistemes d’asil de molts estats membres, sinó també el sistema europeu comú d’asil. El volum i la concentració de les arribades han exposat especialment les debilitats del sistema de Dublín, que estableix que l’Estat membre és responsable de l’examen d’una sol·licitud d’asil basada principalment en el primer punt d’entrada irregular. El tracte diferent dels sol·licitants d'asil als Estats membres ha agreujat encara més el problema dels moviments secundaris irregulars.

La Comissió ha identificat cinc àrees prioritàries on el sistema europeu comú d’asil hauria de millorar-se estructuralment:

anunci
  • Establir un sistema sostenible i just per determinar l'estat membre responsable dels sol·licitants d'asil: La Comissió podria proposar esmenar el Reglament de Dublín per millorar el nombre d’arrels i garantir un repartiment just de les responsabilitats, ja sigui racionalitzant-lo i complementant-lo amb un mecanisme correcte d’equitat o passant a un nou sistema basat en una distribució. clau.
  • Aconseguir una major convergència i reduir les compres d’asil: La Comissió té la intenció de proposar una major harmonització dels procediments d’asil, per garantir un tracte més humà i més igualitari a tota la UE i reduir els factors d’atracció que atrauen la gent a un petit nombre d’estats membres. La Comissió podria proposar un nou Reglament que substituís la Directiva sobre procediments d’asil i un nou Reglament per substituir la Directiva de qualificació. També es podrien proposar modificacions específiques de la Directiva sobre condicions de recepció.
  • Prevenció de moviments secundaris a la UE: Per garantir que el sistema de Dublín no es veu alterat pels abusos i les compres d’asil, la Comissió podria proposar mesures per evitar i sancionar els moviments secundaris irregulars. En particular, es podrien condicionar certs drets a la inscripció, a les empremtes dactilars i a la permanència al país de la UE assignat al sol·licitant.
  • Un nou mandat per a l'agència d'asil de la UE: La Comissió podria proposar modificar el mandat de l’Oficina Europea de Suport a l’Asil per poder jugar un nou paper d’execució de polítiques, així com un paper operatiu reforçat. Això podria incloure operar el mecanisme de distribució en un sistema de Dublín reformat, controlar el compliment dels estats membres amb les normes d’asil de la UE, identificar mesures per solucionar les deficiències i tenir capacitat per prendre mesures operatives en situacions d’emergència.
  • Reforçar el sistema Eurodac: Per donar suport a l'aplicació d'un sistema de Dublín reformat, la Comissió podria proposar adaptar el sistema Eurodac i també podria proposar ampliar el seu propòsit, facilitant la lluita contra la migració irregular, una millor retenció i participació de les empremtes dactilars i el suport a la devolució.

Assegurar i millorar les rutes de migració segures i legals

A l'abril 2014, a Malta, Jean-Claude Juncker va presentar com a part de la seva campanya electoral un pla de cinc punts sobre migració, incloent una crida a Europa per mostrar més determinació política quant a la migració legal. La UE ha de permetre que les persones que necessitin protecció internacional arribin a la UE de manera ordenada, gestionada, segura i digna, com a part de la responsabilitat compartida de la comunitat internacional. A més, és necessari situar millor la UE per cobrir les mancances de talent i habilitats i afrontar els reptes demogràfics mitjançant una política de migració laboral proactiva. La Comissió treballarà en diverses mesures relatives a les rutes de migració legal a Europa i les polítiques d'integració:

  • Un sistema de reassentament estructurat: A partir de les iniciatives existents, la Comissió presentarà una proposta per emmarcar la política de reassentament de la UE. Aquesta proposta posarà en marxa un mecanisme horitzontal amb normes comunes de la UE per a l'admissió i la distribució, sobre l'estatus que s'ha d'atorgar a les persones reassentades, sobre el suport financer i sobre les mesures per desincentivar els moviments secundaris.
  • Una reforma de la Directiva de la targeta blava de la UE: Es podria establir un sistema reforçat com a sistema comunitari mitjançant el desenvolupament d’un enfocament harmonitzat que inclogués condicions d’admissió més flexibles, procediments d’admissió millorats i drets reforçats per a nacionals de països tercers altament qualificats.
  • Mesures per atraure i donar suport a emprenedors innovadors, que pot impulsar el creixement econòmic i ajudar a crear llocs de treball.
  • Una avaluació REFIT de les regles de migració legal existents, amb l'objectiu de racionalitzar i simplificar les regles actuals per a residir, treballar o estudiar a la UE les diferents categories de nacionals de països tercers.
  • Perseguir una estreta cooperació amb tercers països, com a part dels diàlegs polítics existents i de la cooperació operativa en el marc de l’enfocament global de la migració i la mobilitat (GAMM) per garantir una gestió més eficaç dels fluxos migratoris.

La Comissió també presentarà un pla d'acció per a la integració de la UE.

Fons

La Comissió Europea ha estat consistent i continua treballant per a una resposta europea coordinada sobre els refugiats i la migració davant.

En assumir el càrrec, el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, va confiar a un comissari amb responsabilitat especial per a les migracions, Dimitris Avramopoulos, treballar conjuntament amb els altres comissaris, coordinats pel primer vicepresident Frans Timmermans, sobre una nova política de migració. 10 prioritats de les directrius polítiques.

A 13 maig 2015, la Comissió Europea va proposar una estratègia de llarg abast, a través de la XNUMX Agenda Europea sobre Migració, per afrontar els reptes immediats de la situació de crisi en curs, així com dotar la UE de les eines per gestionar millor les migracions a mig i llarg termini en les àrees de migració irregular, fronteres, asil i migració legal.

Tres dispositius d'aplicació en el marc del Programa, en 27 Mai 2015, a 9 setembre 2015 i 15 desembre 2015 ja s’han adoptat.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències