Connecteu-vos amb nosaltres

Uzbekistan

La valoració d'Uzbekistan a l'Índex de l'Estat de Dret crea una imatge positiva del país a la comunitat internacional

COMPARTIR:

publicat

on

El 2022 d'octubre de 26 es va anunciar l'índex de l'estat de dret. Cal assenyalar que, d'acord amb el Decret del president de la República d'Uzbekistan de data 2 de juny de 2020 núm. PD-6003, "Sobre la millora de la posició de la República d'Uzbekistan en les qualificacions i índexs internacionals, així com la introducció d'un nou mecanisme de treball sistemàtic amb ells en organismes i organitzacions estatals", l'Índex de l'Estat de Dret va definir com una de les qualificacions i índexs internacionals prioritaris per a Uzbekistan., escriu Dilafruz Sufiyeva.

El Ministeri de Justícia és un organisme estatal encarregat de prendre mesures sistemàtiques i coherents per millorar la posició de la República d'Uzbekistan en les classificacions i índexs internacionals en l'àmbit polític i jurídic, inclòs l'Índex de l'Estat de Dret.

L'Índex de l'Estat de Dret és compilat anualment per l'organització no governamental internacional World Justice Project, i inclou 8 indicadors, en particular, "Restriccions als poders governamentals", "Absència de corrupció", "Gobern obert", "Drets fonamentals", “Ordre i Seguretat”, “Execució normativa”, “Justícia Civil” i “Justicia Penal”.

La valoració d'Uzbekistan en aquest índex és un factor important per a la formació d'una imatge positiva del país a la comunitat internacional.

Aquest any, hi ha hagut una millora en el rendiment d'Uzbekistan en els vuit indicadors.

A la llista general, Uzbekistan ocupa la posició 78 entre 140 estats, superant països com Sèrbia, Albània, Xina, Bielorússia, Kirguizistan, Rússia, Turquia i altres.

En compilar l'índex, es van realitzar enquestes entre més de 150,000 llars i uns 4,000 advocats de 140 països del món, es va avaluar el nivell de legalitat.

anunci

El 2022, l'estat de dret només va millorar en 54 països, va empitjorar en 85 i es va mantenir sense canvis en 1 país. En aquest índex, Uzbekistan s'inclou en el nombre de països on la situació amb l'estat de dret ha millorat.

An analysis of the dynamics of the Rule of Law Index a consistent improvement in the position of Uzbekistan, which is facilitated by the ongoing reforms in the country based on the principle “In the name of honor and dignity of man” with a deep analysis of complex global processes and the results of the past stages of the country’s development.

Thus, this year there is an improvement in Uzbekistan’s indicators by 7 positions. Last year, the country ranked 85th en aquest índex.

L'any 2022, el millor comportament s'observa per als indicadors següents:

– Segons l'indicador "Ordre i seguretat", Uzbekistan va entrar als 20 primers països, ocupant-se el 16th al seu lloc.

– "Justicia Penal" va ocupar el lloc 65th, seguit de Bulgària (72nd), Bielorússia (76th), Sèrbia (84th), Moldàvia (85th), Indonèsia (88th), Índia (89th), Turquia (106th), Kirguizistan (114th), Rússia (123rd);

– The indicator “Absence of corruption” – 66th lloc, seguit de països com Turquia (70th lloc), Bulgària (77th lloc), Sèrbia (86th lloc), Rússia (90th lloc), Índia (93rd lloc), Moldàvia (105th lloc), Albània (107th lloc), Kirguizistan (127th lloc);

– L'Uzbekistan ocupa el 75è llocth sobre “Justicia civil”;

– Indicator “Regulatory enforcement” – 99th place;

– Indicator “Fundamental rights” – 107th lloc;

– Indicator “Constraints on Government Powers” – 114th lloc;

– according to the indicator “Open Government” – 122nd de 140 països respectivament.

La millora constant de les posicions d'Uzbekistan en els rànquings i índexs internacionals va ser facilitat per un enfocament estratègic per a la implementació de reformes integrals basat en dos documents importants del programa: l'Estratègia d'acció per a cinc àrees prioritàries de desenvolupament de la República d'Uzbekistan el 2017-2021, com així com l'Estratègia de desenvolupament del Nou Uzbekistan per al període 2022-2026.

The rule of law index is the second rating in the political and legal sphere, which demonstrates a steady improvement in Uzbekistan’s position over the current year.

Recordem que el 23 de setembre de 2022 es van anunciar els resultats de l'anàlisi per al 2021 dels Indicadors de governança del Banc Mundial, que també mostra una millora de la posició d'Uzbekistan en tots els indicadors.

En particular, pel que fa a l'indicador d'"Efectivitat del govern", Uzbekistan va ocupar el lloc 116th entre 208 països, millorant el resultat anterior en 22 posicions.

According to the indicator “Political Stability and Absence of violence / terrorism”, Uzbekistan improved its result by 19 positions – up to 130th al seu lloc.

According to the indicator “Voice and Accountability”, which reflects freedom of elections, expression, assembly and media, Uzbekistan has risen by 12 lines – to 182nd al seu lloc.

L'indicador "Qualitat normativa", que reflecteix la capacitat del govern per formular i implementar polítiques i normes raonables que creïn el marc legal necessari per al desenvolupament del sector privat, va mostrar una millora significativa. Així, el nostre país ha pujat 33 posicions, mentre que n'ha agafat 144th al seu lloc.

Segons l'indicador "Estat de dret", Uzbekistan ha pujat a 168th lloc (+13 posicions).

The result of the country on the indicator “Control over corruption” improved by 15 points (161st lloc).

L'assoliment dels resultats anteriors també es va facilitar amb la creació de mecanismes legals i institucionals per a un treball dirigit amb qualificacions i índexs internacionals prioritaris per a Uzbekistan.

En aquest sentit, cal assenyalar que s'estan fent esforços sistemàtics per augmentar el paper del nostre país a la comunitat mundial i millorar la posició de la República d'Uzbekistan en els rànquings i índexs internacionals econòmics, polítics i legals, segons el Ministeri de Salut. i Benestar Social també ha creat ministeris i departaments amb aquesta finalitat.

En particular, s'ha creat el Consell Republicà de Treball amb Índexs i Valoracions Internacionals.

El Ministeri d'Hisenda i el Ministeri de Justícia són designats pels òrgans de treball del Consell.

Les reformes següents han ajudat a millorar la posició d'Uzbekistan en els dos rànquings esmentats anteriorment:

– Informes del govern al Parlament, reformes administratives, mesures per millorar encara més els mecanismes de control públic;

– el treball realitzat en àmbits com la garantia de l'execució efectiva de les decisions governamentals, inclosa la prevenció dels efectes secundaris a causa de la introducció de la institució d'avaluació d'impacte reglamentària, el compliment dels procediments administratius, la garantia de la inviolabilitat dels drets de propietat;

– mesures implementades en l'àmbit de l'administració de justícia i l'execució de les resolucions judicials, la capacitat dels ciutadans per exercir els seus drets a través dels tribunals, la independència dels tribunals de la influència dels organismes estatals, el compliment per part dels tribunals dels terminis processals i l'execució correcta de les resolucions judicials. , augmentant el nivell de satisfacció del públic amb la imparcialitat de les decisions judicials;

– Millorar l'obertura i l'entorn competitiu en la contractació pública, augmentar la transparència del procés de concessió de llicències, mesures integrals per prevenir la corrupció, inclosa l'enfortiment del marc legal i institucional;

– mesures destinades a eliminar els casos de tortura i detencions injustificades per part de les forces de l'ordre, la pressió sobre els ciutadans i periodistes, la vulneració del dret a la llibertat d'opinió i d'expressió, l'exclusió d'interferències arbitràries en la vida privada, així com el desenvolupament de les institucions de la societat civil i garantir els drets laborals bàsics (seguretat salarial, satisfacció amb la jornada laboral, absència de treball forçat);

– reformes implementades en àmbits com l'obertura dels òrgans de govern local i la garantia del dret dels ciutadans a la informació per part dels òrgans executius locals, la participació dels ciutadans en el procés de presa de decisions a nivell local. L'ús efectiu dels mecanismes de recurs contra les actuacions dels funcionaris és de gran importància.

Així, avui podem afirmar amb seguretat que les reformes encaminades a garantir la protecció dels drets humans, l'elevació del nivell de vida de la població, la llibertat d'activitat econòmica, la millora de les normes substantives i processals en l'àmbit judicial i jurídic, comporten un augment de la la imatge d'Uzbekistan i un augment de la posició del nostre estat en rànquings i índexs internacionals autoritzats.

Dilafruz Sufiyeva és cap del departament de Treball amb Índexs i Valoracions Internacionals del Ministeri de Justícia de la República d'Uzbekistan..

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències