finançament de la UE per ajudar a lluitar contra les drogues a Bolívia

bolivia-drugs-2009-2-28-19-35-11Un nou projecte de la UE que s'espera beneficiar les famílies d'alguns agricultors 80,000 (i fins a les persones 400,000 indirectament) a Bolívia ha estat anunciat avui pel comissari de Desenvolupament, Andris Piebalgs, durant una visita al país. El nou projecte, val la pena 25 milions de €, ajudarà a crear noves oportunitats econòmiques a les zones productores de coca del país i impulsar diferents formes d'agricultura.

Aquest nou programa es basarà en el treball previ de la Unió Europea en la lluita contra les drogues, que ja ha contribuït en gran mesura a la reducció de la superfície de cultiu de coca (reducció 12% en 2011 7% i en 2012).

El Comissari Piebalgs va dir: "Durant aquesta primera visita al país, estic content de presenciar el compromís de les autoritats per a la lluita contra les drogues, i per veure els beneficis de l'ajuda de la UE en aquesta matèria. La nostra nova finançament continuarà millorant la vida dels ciutadans bolivians, proporcionant fins i tot més agricultors amb els mitjans de subsistència alternatius al cultiu de coca, i per assegurar-se que la indústria agrícola del país és més ambiental, equitatiu i sostenible en el futur ".

Durant la visita (19 22-agost), s'espera que el comissari Piebalgs reunir-se amb el president de Bolívia, Evo Morales, i el canceller, David Choquehuanca. S'utilitzarà la visita per fer un balanç dels progressos realitzats fins al moment a través del treball de la UE a Bolívia.

Bolívia en el pròxim període financer-2014 2020

Bolívia és el major receptor d'ajuda de la UE a Amèrica Llatina, rebent 241 milions d '€ de 2007-2013. La UE ofereix 50% de tota l'ajuda externa a Bolívia. La visita també serà una oportunitat per discutir la futura cooperació sota el proper marc financer plurianual (2014-2020).

D'acord amb el Programa 2011 per al Canvi (pla de la UE per reorientar la seva ajuda per assegurar-se que es fa una diferència on més es necessita), la UE està revisar les prioritats dels països i sectors en què es presta assistència bilateral en els propers anys. Comissari Piebalgs confirmar l'interès de la UE en les bones relacions de llarga data amb Bolívia i el fet que el país segueix sent elegible per a la futura assistència bilateral en el marc de l'Instrument de Cooperació al Desenvolupament (ICD).

Fons

Bolívia és un dels tres països que produeixen la coca, la matèria primera per a la fabricació de pasta de coca i cocaïna. En virtut de la nova Constitució, la coca en el seu estat natural és considerat part del patrimoni cultural de la nació i la seva producció, el consum i la industrialització està regulada per la llei. La UE ha dedicat 119 milions de € per a la lluita contra les drogues a Bolívia durant els últims anys (14 69 dels quals milions de € van ser comesos en els últims set anys).

El Programa del Sector Política de suport (Programa d'Alleujament de Pobresa, o PAPS) es beneficiaran les àrees de producció de coca de Yungas de La Paz i El Tròpic de Cochabamba, la capacitació de les dones per capacitar i ajuden a que participin en la presa de decisions en les seves comunitats com a resultat, així com la implementació d'un marc d'avaluació de rendiment per supervisar millor els resultats i el progrés.

També millorarà la coordinació i la comunicació amb altres socis que participen en la política, com ara el sector privat o els governs departamentals i municipals, per tal d'incloure'ls en el procés de planificació i gestió. Això ajudarà a promoure la inversió en mitjans alternatius de desenvolupament zones de cultiu de coca, oferint oportunitats per a la diversificació de la producció i per tant ajudant a reduir la superfície de coca fins als límits legals, aprofitant la competitivitat d'alguns productes (com passa amb els programes anteriors que han donat suport al cultiu de plàtan, cacau, cafè, fruites cítriques o margalló).

Aquesta és la segona fase de suport de la UE al programa PAP, que té en total rebuda 50 milions de €.

ajuda de la UE és compatible actualment amb tres àrees prioritàries al país: generar oportunitats econòmiques i el treball decent (€ 70m), la lluita contra les drogues (€ 69m) i la gestió sostenible dels recursos nacionals (€ 102 m). A més, la UE ha contribuït a través de diferents projectes per donar suport als desafiaments polítics i la societat civil i els grups de la societat civil.

Per més informació, feu clic aquí.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Economia

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *