Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Mes mercat únic per donar inici als debats sobre l'ocupació

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

SMM-EN-vectorEl dilluns 23 de setembre es realitza el primer d'una sèrie de quatre debats en línia sobre el mercat únic com a part del Mes mercat únic, que s’estendrà del 23 de setembre al 23 d’octubre de 2013. En el context del 2013 Any Europeu dels CiutadansEl Mes del mercat únic, una iniciativa del Parlament Europeu i de la Comissió, serà una oportunitat per als ciutadans i les parts interessades de fer propostes per al futur de la UE i de debatre aquestes propostes en línia amb altres ciutadans, grups d'interès, funcionaris i líders, i experts de tota Europa.

La Comissió accedeix a Internet per implicar els ciutadans i els grups de la societat civil en la seva agenda política. A partir del 23 de setembre, amb un xat VIP en línia amb el comissari del mercat intern Michel Barnier a les 11.00 CET, el fòrum en línia ofereix als grups d'interès una línia de comunicació única i immediata als responsables polítics de Brussel·les. El fòrum acollirà debats sobre quatre temes: llocs de treball, drets socials, bancs i comerç electrònic en els 24 idiomes de la UE.

Els primers debats es duran a terme de dilluns a dimecres (23-25 ​​de setembre) sobre 111 propostes de polítiques de 17 països (amb més continuen entrant) sobre qüestions relacionades amb l'ocupació: com crear més llocs de treball; com crear un negoci; com millorar la qualitat dels llocs de treball disponibles. Les idees de polítiques presentades van des del suggeriment per introduir una targeta de mobilitat professional per a infermeres fins a la manera de crear oportunitats laborals per a persones amb discapacitat. Això es produeix en un moment en què la taxa d’atur a la UE se situa prop del 12% i supera el 26% en alguns països. Tot i que no hi ha una solució fàcil, el mercat únic europeu ofereix als treballadors l’oportunitat d’anar més enllà de les fronteres per buscar feina o oferir els seus serveis com a professional en qualsevol dels 28 estats membres de la UE. Durant els pròxims dies de debat, persones, organitzacions i empreses sobre el terreny tindran l’oportunitat de ressaltar quins obstacles queden i presentar els seus suggeriments addicionals per a accions a nivell europeu.

anunci

El comissari per al Mercat Interior i els Serveis, Michel Barnier, va dir: "El Mes del Mercat Únic té com a objectiu salvar la bretxa entre aquells que haurien de beneficiar-se de la política –la societat civil, els ciutadans i les empreses– i els que la redacten i decideixen sobre ella. Acollim amb satisfacció un intercanvi lliure i lliure sobre propostes que solucionin les mancances restants del mercat únic. Un mercat únic que funcioni millor per als ciutadans, els consumidors i les pimes és fonamental per crear més llocs de treball i millorar la competitivitat. Es tracta d’un projecte innovador que aprofita la capacitat d’internet per connectar-se persones de tot un gran i divers continent ".

Fons

Tindrà lloc el Mes del Mercat Únic online en el transcurs de quatre setmanes successives, amb un tema de política diferent explorat cada setmana:

anunci
  1. 23 25-setembre, de llocs de treball: Com trobar feina, crear una empresa, o aconseguir títols reconeguts a Europa?
  2. Del 30 de setembre al 2 d'octubre, sobre drets socials: quins drets de protecció social al mercat únic de la UE en termes de pensions, salut, serveis públics ...?
  3. 7 9-octubre, sobre els bancs: Què més es podria fer per protegir els dipòsits, a prevenir una altra crisi financera, i assegureu-vos que els bancs inverteixen en l'economia real per fomentar el creixement?
  4. 14 16-octubre, sobre el comerç electrònic: És fàcil de vendre productes en línia, o comprar ells i obtenir els va lliurar a través de fronteres com a client? Com són les persones protegides compartir dades a les xarxes socials?

El Mes del Mercat Únic ofereix als "internautes" europeus una oportunitat única de comentar, desafiar i perfeccionar les noves idees polítiques que s'han presentat en línia. Ofereix als participants diverses maneres d’interactuar amb els responsables polítics. Ells poden:

  1. Voteu i comenteu els enviaments de polítiques de persones, organitzacions i empreses, i;
  2. pregunta i debat amb experts de la UE, eurodiputats i altres personalitats de la UE i nacionals a través de xats de vídeo en directe.

Cinc participants seran convidats a un debat final amb el comissari Barnier sobre Euronews el 23 d'octubre al Parlament Europeu a Estrasburg.

Les idees encara es poden enviar a la plataforma en línia. Les parts interessades i els individus ja han presentat més de 300 idees en tots els temes. Aquestes idees ja es poden votar i s’obriran al debat el 23 de setembre per a les idees sobre llocs de treball, el 30 de setembre per a les idees sobre drets socials, el 7 d’octubre per a les idees sobre els bancs i el 14 d’octubre per a les idees sobre comerç electrònic. .

Els moderadors independents resumiran els resultats d’aquests debats: les idees que els participants pensen que poden canviar Europa. També s'escriuran en un informe final que es publicarà i que pot alimentar el treball de la UE de demà.

Per més informació, feu clic aquí.

yourideasforeurope.eu

Corona virus

La Comissió aprova un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a les Açores en el context del brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a la regió de les Açores en el context del brot de coronavirus. La mesura es va aprovar en virtut de les ajudes estatals Marc temporal. Segueix un altre pla portuguès de suport al sector del transport de passatgers a les Açores que va aprovar la Comissió 4 juny 2021 (SA.63010). Segons el nou règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura estarà oberta a empreses de transport col·lectiu de viatgers de totes les mides que actuen a les Açores. L’objectiu de la mesura és mitigar la sobtada escassetat de liquiditat a què s’enfronten aquestes empreses i fer front a les pèrdues sofertes durant el 2021 a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern va haver d’implementar per limitar la propagació del virus.

La Comissió va trobar que l'esquema portuguès s'ajusta a les condicions establertes al marc temporal. En particular, l’ajut (i) no superarà els 1.8 milions d’euros per empresa; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions del marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64599 del document ajuda estatal registreu-vos a la Comissió pàgina web del concurs un cop que s'han resolt les qüestions de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE)

La UE col·labora amb altres països de l'OCDE per proposar la prohibició dels crèdits a l'exportació per a projectes d'energia de carbó

publicat

on

Els països de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) celebren una reunió extraordinària avui (15 de setembre) i dijous (16 de setembre) per debatre una possible prohibició dels crèdits a l'exportació de projectes internacionals de generació d'energia amb carbó sense compensació de mesures. Els debats se centraran en una proposta presentada per la UE i altres països (Canadà, República de Corea, Noruega, Suïssa, Regne Unit i EUA) a principis d'aquest mes. La proposta dóna suport a l’ecologització de l’economia mundial i és un pas important per alinear les activitats de les agències de crèdit a l’exportació amb els objectius de l’Acord de París.

Els crèdits a l’exportació són una part important de la promoció del comerç internacional. Com a participant en l'Acord de l'OCDE sobre crèdits a l'exportació amb suport oficial, la UE juga un paper important en els esforços per garantir la igualtat de condicions a nivell internacional i garantir la coherència de l'objectiu comú de lluita contra el canvi climàtic. La UE s’ha compromès a acabar amb l’ajut als crèdits a l’exportació de carbó sense compensar les mesures i, al mateix temps, es compromet a una transició justa a nivell internacional.

El gener de 2021, el Consell de la Unió Europea va demanar l'eliminació global de les subvencions a combustibles fòssils perjudicials per al medi ambient en un calendari clar i per a una transformació global decidida i justa. cap a la neutralitat climàtica, inclosa l’eliminació gradual del carbó sense mesures compensatòries en la producció d’energia i, com a primer pas, el final immediat de tot el finançament per a la nova infraestructura del carbó a tercers països. En la seva revisió de la política comercial del febrer del 2021, la Comissió Europea es va comprometre a proposar un final immediat del suport al crèdit a l’exportació per al sector elèctric de carbó.

anunci

Al juny d’aquest any, els membres del G7 també van reconèixer que la continuació de la inversió mundial en generació d’electricitat a base de carbó sense reducció era incompatible amb l’objectiu de limitar l’escalfament global a 1.5 ° C i es van comprometre a posar fi al nou suport directe del govern per a la generació d’energia global a base de carbó. internacionalment a finals de 2021, fins i tot mitjançant finançament públic.

anunci
Seguir llegint

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències