Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

25 anys de ments brillants: La UE premia joves científics

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

YSC_TC_EUCYS_2010_5_0Les millors ments científiques joves d 'Europa s'han reunit avui a Praga per a la 25è Concurs anual de joves científics de la UE (EUCYS). 126 joves científics prometedors de 14 a 21 anys van presentar els seus projectes amb l’esperança d’impressionar un jurat internacional. Els guanyadors van compartir un total de 54,500 € en premis, així com altres premis com viatges científics (MEMO / 13 / 812).

Els tres primers premis de 7000 euros cadascun van ser atorgats a Perttu Pölönen de Finlàndia per "Music A 'Clock", Ciara Judge, Emer Hickey i Sophie Healy-Thow d'Irlanda per "Una investigació estadística dels efectes dels bacteris diazotròfics sobre la germinació de les plantes" i Frederick Turner, del Regne Unit, per "Genètica a casa: construir una màquina de PCR i altres equips per crear un laboratori de genètica per a la llar". Els tres accèssits es van atorgar a projectes d'Àustria, Alemanya i Suïssa, i els tres tercers premis a projectes d'Hongria, Alemanya i Bielorússia.

La comissària d'Investigació, Innovació i Ciència, Máire Geoghegan-Quinn, va dir: "El futur és brillant si aquest és el nivell de talent que estem produint a Europa. És particularment fantàstic veure la barreja d'investigació basada en la curiositat i projectes més aplicats. Necessitem hi ha més joves a dedicar-se a les assignatures STEM a l’escola i vull animar sobretot a més dones joves a fer carreres en ciència i tecnologia ".

anunci

El concurs va portar 85 projectes de 37 països a Praga, inclosos els estats membres de la UE i altres països associats i internacionals. A més de la cerimònia de lliurament de premis, els joves científics van poder mostrar els seus projectes en una exposició de quatre dies i participar en diversos tallers i conferències paral·leles.

El jurat d’aquest any ha estat presidit pel doctor Henrik Aronsson, de la Universitat de Göteborg. Totes les inscripcions ja havien guanyat el primer premi en els respectius concursos nacionals de ciència del seu país en el seu àmbit específic. Els temes del projecte abastaven un ampli espectre d’àrees científiques: biologia, física, química, informàtica, ciències socials, medi ambient, matemàtiques, materials, enginyeria i medicina.

El concurs també va comptar amb un Premi a la Cooperació Internacional, al millor projecte d’un equip de països convidats que tenen un acord de ciència i tecnologia amb la UE: EUA, Canadà, Xina, Nova Zelanda, Corea del Sud i Egipte. El premi, que subratlla els beneficis de la cooperació científica internacional en recerca, el va guanyar Jessie MacAlpine, del Canadà, per "Mustard Oil as an Apicomplexan-targeting Drug Therapy for Plasmodium falciparum".

anunci

Fons

El Concurs de la Unió Europea per a joves científics va ser creat per la Comissió Europea el 1989 per fomentar la cooperació i l'intercanvi entre joves científics i donar-los l'oportunitat de ser guiats per alguns dels investigadors més destacats d'Europa. La primera competició va tenir lloc a Brussel·les i des de llavors s’ha celebrat a 23 ciutats europees diferents.

El concurs vol donar suport als esforços realitzats als països participants per atreure els joves a estudiar STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) i a triar carreres en ciència i investigació. Des del 1989, el nombre de joves científics participants ha augmentat cada any, passant de 59 en la primera edició a 126 el 2013, amb un pic el 2009 a París de 137 concursants.

La participació femenina al concurs reflecteix la qüestió més àmplia de la subrepresentació de les dones a STEM. Aquest any, poc menys del 35% dels participants eren dones (44 participants vs. 82 homes). El 1997 la participació femenina a EUCYS va superar el 30% per primera vegada, i des d’aleshores se situa habitualment entre el 30% i el 35%, amb un pic del 41% el 2005. Al llarg dels 25 anys, 168 noies i 576 nois han guanyat premis.

Es poden trobar tots els detalls del concurs d’aquest any aquí. Els tres equips guanyadors del primer premi van rebre 7000 euros; els equips segon i tercer classificats van rebre 5000 i 3500 euros respectivament. Altres premis van incloure viatges al London International Youth Science Forum i al Stockholm International Youth Science Seminar, premis de patrocinadors corporatius, inclosos viatges a Intel ISEF als Estats Units, així com premis del servei científic intern de la Comissió Europea, el Joint Research Center , grup paneuropeu d’organitzacions de recerca Eiroforum i l’Oficina Europea de Patents.

Es pot trobar més informació sobre el concurs i els guanyadors aquí.

Corona virus

La Comissió aprova un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a les Açores en el context del brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a la regió de les Açores en el context del brot de coronavirus. La mesura es va aprovar en virtut de les ajudes estatals Marc temporal. Segueix un altre pla portuguès de suport al sector del transport de passatgers a les Açores que va aprovar la Comissió 4 juny 2021 (SA.63010). Segons el nou règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura estarà oberta a empreses de transport col·lectiu de viatgers de totes les mides que actuen a les Açores. L’objectiu de la mesura és mitigar la sobtada escassetat de liquiditat a què s’enfronten aquestes empreses i fer front a les pèrdues sofertes durant el 2021 a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern va haver d’implementar per limitar la propagació del virus.

La Comissió va trobar que l'esquema portuguès s'ajusta a les condicions establertes al marc temporal. En particular, l’ajut (i) no superarà els 1.8 milions d’euros per empresa; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions del marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64599 del document ajuda estatal registreu-vos a la Comissió pàgina web del concurs un cop que s'han resolt les qüestions de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE)

La UE col·labora amb altres països de l'OCDE per proposar la prohibició dels crèdits a l'exportació per a projectes d'energia de carbó

publicat

on

Els països de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) celebren una reunió extraordinària avui (15 de setembre) i dijous (16 de setembre) per debatre una possible prohibició dels crèdits a l'exportació de projectes internacionals de generació d'energia amb carbó sense compensació de mesures. Els debats se centraran en una proposta presentada per la UE i altres països (Canadà, República de Corea, Noruega, Suïssa, Regne Unit i EUA) a principis d'aquest mes. La proposta dóna suport a l’ecologització de l’economia mundial i és un pas important per alinear les activitats de les agències de crèdit a l’exportació amb els objectius de l’Acord de París.

Els crèdits a l’exportació són una part important de la promoció del comerç internacional. Com a participant en l'Acord de l'OCDE sobre crèdits a l'exportació amb suport oficial, la UE juga un paper important en els esforços per garantir la igualtat de condicions a nivell internacional i garantir la coherència de l'objectiu comú de lluita contra el canvi climàtic. La UE s’ha compromès a acabar amb l’ajut als crèdits a l’exportació de carbó sense compensar les mesures i, al mateix temps, es compromet a una transició justa a nivell internacional.

El gener de 2021, el Consell de la Unió Europea va demanar l'eliminació global de les subvencions a combustibles fòssils perjudicials per al medi ambient en un calendari clar i per a una transformació global decidida i justa. cap a la neutralitat climàtica, inclosa l’eliminació gradual del carbó sense mesures compensatòries en la producció d’energia i, com a primer pas, el final immediat de tot el finançament per a la nova infraestructura del carbó a tercers països. En la seva revisió de la política comercial del febrer del 2021, la Comissió Europea es va comprometre a proposar un final immediat del suport al crèdit a l’exportació per al sector elèctric de carbó.

anunci

Al juny d’aquest any, els membres del G7 també van reconèixer que la continuació de la inversió mundial en generació d’electricitat a base de carbó sense reducció era incompatible amb l’objectiu de limitar l’escalfament global a 1.5 ° C i es van comprometre a posar fi al nou suport directe del govern per a la generació d’energia global a base de carbó. internacionalment a finals de 2021, fins i tot mitjançant finançament públic.

anunci
Seguir llegint

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències