Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Condicions de treball: el comissari Andor i director general de l'OIT es comprometen a reforçar la cooperació en matèria de salut i seguretat en el treball

COMPARTIR:

publicat

on

Emblema_catEl comissari d’Ocupació, Afers Socials i Inclusió, László Andor, i el director general de l’Organització Internacional del Treball (OIT), Guy Ryder, han acordat intensificar la cooperació en l’àmbit de la seguretat i la salut en el treball com a mitjà per millorar la sinergia i promoure la coherència en la forma laboral els reptes de seguretat i salut s’aborden a nivell mundial i, per tant, abordar millor aquest repte clau a tot el món. L'acord coincideix amb el conferència sobre les condicions de treball organitzada per la Comissió Europea, a Brussel·les (28 d'abril), la Dia Mundial de la Seguretat i Salut en el Treball. A tot el món, cada 15 segons un treballador mor d'un accident o malaltia laboral i els treballadors de 160 tenen un accident laboral.

“Millorar la seguretat i la salut en el treball a tots els països és una prioritat tant per a l'OIT com per a nosaltres. Ja duim a terme accions conjuntes amb èxit, per exemple el pacte de sostenibilitat a Bangla Desh. En intensificar la nostra cooperació serem més eficaços en els nostres esforços per millorar la seguretat i la salut laboral a tot el món", va dir el comissari Andor.

“El Dia Mundial de la Seguretat i la Salut en el Treball afirma el dret de tots els treballadors a un entorn de treball segur i saludable. No obstant això, encara queda molt per fer, i que es pot fer, per reduir la incidència de morts, lesions i malalties relacionades amb el lloc de treball. Avui fem una crida a tots els que tenen un paper a jugar en la seguretat dels treballadors, a nivell mundial, regional, nacional i laboral, a treballar junts i actuar amb un sentit d'urgència real. L'OIT i la UE tenen una col·laboració excepcional en matèria de seguretat i salut en el treball, i reforçarem la nostra cooperació en aquest àmbit", va afegir el director general de l'OIT, Guy Ryder.

Andor i Ryder van acordar millorar la seva cooperació perquè la Comissió Europea i l'Organització Internacional del Treball:

  • Tenir un interès mutu en donar suport a les activitats dels altres, en particular pel que fa a la cooperació en la promoció de la seguretat i la salut en el treball a les economies emergents, la implementació de l'agenda del treball digne i la millora de les condicions laborals a les cadenes de subministrament globals;
  • Comparteixen un enfocament preventiu per contrarestar les malalties laborals i laborals, en particular abordant riscos nous i emergents relacionats amb la salut física i mental, associats a noves tecnologies i nous patrons d'organització del treball. En aquest marc, acorden la necessitat d'explorar possibilitats per millorar la cooperació en matèria de prevenció i recollida de dades sobre malalties professionals i laborals;
  • Reconèixer el paper vital que exerceixen les inspeccions laborals en prevenció, assessorament i execució a nivell empresarial i reconèixer el paper complementari que podrien tenir les iniciatives de compliment privat per millorar les condicions de treball. Tots dos posen de relleu la necessitat de reforçar la capacitat d'inspecció del treball i de les institucions d'aplicació i el paper de l'assistència tècnica i la capacitació per a aquest fi i,
  • compartir una comprensió comuna de la necessitat de reforçar la cultura tripartita de govern de la seguretat i la salut en el treball a tots els nivells i, per tant, la importància de promoure la participació activa dels governs, les organitzacions d'empresaris i de treballadors en el desenvolupament de polítiques i programes de SST.

La Junta d'Alt Nivell, integrada per representants d'alt nivell de la Comissió i de l'OIT, serà convidada a seguir l'acord entre la Comissió Andor i el Director General Ryder.

Fons

Una recent enquesta de l'Eurobaròmetre sobre les condicions de treball dutes a terme als Estats membres 28 (IP / 14 / 467), Una lleugera majoria dels europeus (57%) consideren que les condicions laborals al seu país s'han deteriorat en els últims cinc anys, tot i que més de tres trimestres (77%) es satisfan amb les seves pròpies condicions de treball. També hi ha grans diferències en els nivells de satisfacció entre els estats membres.

anunci

La UE es basa en un conjunt integral de polítiques i legislació que té com a objectiu donar suport millors condicions de treball a la UE, inclosos els criteris mínims de dret laboral i seguretat i salut ocupacional. L'any passat, la Comissió Europea també va proposar dos marcs de qualitat en la reestructuració (IP / 13 / 1246) I de Períodes de Pràctiques (IP / 13 / 1200). El marc de qualitat en pràctiques va ser adoptat pel Consell de Ministres de la UE el març de 2014 (IP / 14 / 236).

En 7 2014 abril, l'Agència Europea per a la Seguretat en Salut en el Treball (EU-OSHA) ha llançat els Treballs saludables Administrar campanya d'estrès per augmentar la consciència sobre els riscos psicològics, físics i socials relacionats amb l'estrès en el treball (veure IP / 14 / 386).

Més informació

OIT-Salut i seguretat en el treball
Conferència sobre les condicions de treball, Brussel·les, abril 28 2014
Compacte sostenibilitat per a Bangladesh
Drets a la feina
Reestructuració
Web de László Andor
Seguiu László Andor a Twitter
Subscriu-te al correu electrònic gratuït de la Comissió Europea butlletí sobre ocupació, afers socials i inclusió

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències