Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Condicions de treball: el comissari Andor i director general de l'OIT es comprometen a reforçar la cooperació en matèria de salut i seguretat en el treball

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Emblema_catEl comissari d’Ocupació, Afers Socials i Inclusió, László Andor, i el director general de l’Organització Internacional del Treball (OIT), Guy Ryder, han acordat intensificar la cooperació en l’àmbit de la seguretat i la salut en el treball com a mitjà per millorar la sinergia i promoure la coherència en la forma laboral els reptes de seguretat i salut s’aborden a nivell mundial i, per tant, abordar millor aquest repte clau a tot el món. L'acord coincideix amb el conferència sobre les condicions de treball organitzada per la Comissió Europea, a Brussel·les (28 d'abril), la Dia Mundial de la Seguretat i Salut en el Treball. A tot el món, cada 15 segons un treballador mor d'un accident o malaltia laboral i els treballadors de 160 tenen un accident laboral.

"Millorar la seguretat i la salut en el treball a tots els països és una prioritat tant per a l'OIT com per a nosaltres. Ja portem a terme accions conjuntes amb èxit, per exemple, el pacte de sostenibilitat a Bangladesh. En intensificar la nostra cooperació serem més efectius en els nostres esforços per millorar la seguretat i la salut laboral a tot el món ", va dir el comissari Andor.

"El Dia Mundial per a la Seguretat i la Salut en el Treball afirma el dret de tots els treballadors a un entorn laboral segur i saludable. Tot i això, encara queda molt per fer - i que es pot fer - per reduir la incidència de morts relacionades amb el lloc de treball , lesions i malalties. Avui fem una crida a tots els que tenen un paper a jugar en la seguretat dels treballadors (a nivell mundial, regional, nacional i laboral) perquè treballin junts i actuïn amb una sensació d’urgència real. La OIT i la UE han una excel·lent associació en matèria de seguretat i salut en el treball, i reforçarem la nostra cooperació en aquesta àrea ", va afegir el director general de l'OIT, Guy Ryder.

anunci

Andor i Ryder van acordar millorar la seva cooperació perquè la Comissió Europea i l'Organització Internacional del Treball:

  • Tenir un interès mutu en donar suport a les activitats dels altres, en particular en relació amb la cooperació en la promoció de la seguretat i la salut en el treball en economies emergents, la implementació de l'agenda de treball decent i la millora de les condicions laborals a les cadenes de subministrament mundials;
  • Comparteixen un enfocament preventiu per contrarestar les malalties laborals i laborals, en particular abordant riscos nous i emergents relacionats amb la salut física i mental, associats a noves tecnologies i nous patrons d'organització del treball. En aquest marc, acorden la necessitat d'explorar possibilitats per millorar la cooperació en matèria de prevenció i recollida de dades sobre malalties professionals i laborals;
  • Reconèixer el paper vital que exerceixen les inspeccions laborals en prevenció, assessorament i execució a nivell empresarial i reconèixer el paper complementari que podrien tenir les iniciatives de compliment privat per millorar les condicions de treball. Tots dos posen de relleu la necessitat de reforçar la capacitat d'inspecció del treball i de les institucions d'aplicació i el paper de l'assistència tècnica i la capacitació per a aquest fi i,
  • compartir una comprensió comuna de la necessitat de reforçar la cultura tripartita de seguretat i governança laboral en tots els nivells i, per tant, la importància de promoure la participació activa dels governs, les organitzacions d'empresaris i de treballadors en el desenvolupament de les polítiques i programes de SST.

La Junta d'Alt Nivell, integrada per representants d'alt nivell de la Comissió i de l'OIT, serà convidada a seguir l'acord entre la Comissió Andor i el Director General Ryder.

Fons

anunci

Una recent enquesta de l'Eurobaròmetre sobre les condicions de treball dutes a terme als Estats membres 28 (IP / 14 / 467), Una lleugera majoria dels europeus (57%) consideren que les condicions laborals al seu país s'han deteriorat en els últims cinc anys, tot i que més de tres trimestres (77%) es satisfan amb les seves pròpies condicions de treball. També hi ha grans diferències en els nivells de satisfacció entre els estats membres.

La UE es basa en un conjunt integral de polítiques i legislació que té com a objectiu donar suport millors condicions de treball a la UE, inclosos els criteris mínims de dret laboral seguretat i salut ocupacional. L'any passat, la Comissió Europea també va proposar dos marcs de qualitat en la reestructuració (IP / 13 / 1246) I de Períodes de Pràctiques (IP / 13 / 1200). El marc de qualitat en pràctiques va ser adoptat pel Consell de Ministres de la UE el març de 2014 (IP / 14 / 236).

En 7 2014 abril, l'Agència Europea per a la Seguretat en Salut en el Treball (EU-OSHA) ha llançat els Treballs saludables Administrar campanya d'estrès per augmentar la consciència sobre els riscos psicològics, físics i socials relacionats amb l'estrès en el treball (veure IP / 14 / 386).

Més informació

OIT-Salut i seguretat en el treball
Conferència sobre les condicions de treball, Brussel·les, abril 28 2014
Compacte sostenibilitat per a Bangladesh
Drets a la feina
Reestructuració
Web de László Andor
Seguiu László Andor a Twitter
Subscriviu-vos al correu electrònic gratuït de la Comissió Europea butlletí sobre ocupació, afers socials i inclusió

Corona virus

La Comissió aprova un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a les Açores en el context del brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a la regió de les Açores en el context del brot de coronavirus. La mesura es va aprovar en virtut de les ajudes estatals Marc temporal. Segueix un altre pla portuguès de suport al sector del transport de passatgers a les Açores que va aprovar la Comissió 4 juny 2021 (SA.63010). Segons el nou règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura estarà oberta a empreses de transport col·lectiu de viatgers de totes les mides que actuen a les Açores. L’objectiu de la mesura és mitigar la sobtada escassetat de liquiditat a què s’enfronten aquestes empreses i fer front a les pèrdues sofertes durant el 2021 a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern va haver d’implementar per limitar la propagació del virus.

La Comissió va trobar que l'esquema portuguès s'ajusta a les condicions establertes al marc temporal. En particular, l’ajut (i) no superarà els 1.8 milions d’euros per empresa; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions del marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64599 del document ajuda estatal registreu-vos a la Comissió pàgina web del concurs un cop que s'han resolt les qüestions de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE)

La UE col·labora amb altres països de l'OCDE per proposar la prohibició dels crèdits a l'exportació per a projectes d'energia de carbó

publicat

on

Els països de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) celebren una reunió extraordinària avui (15 de setembre) i dijous (16 de setembre) per debatre una possible prohibició dels crèdits a l'exportació de projectes internacionals de generació d'energia amb carbó sense compensació de mesures. Els debats se centraran en una proposta presentada per la UE i altres països (Canadà, República de Corea, Noruega, Suïssa, Regne Unit i EUA) a principis d'aquest mes. La proposta dóna suport a l’ecologització de l’economia mundial i és un pas important per alinear les activitats de les agències de crèdit a l’exportació amb els objectius de l’Acord de París.

Els crèdits a l’exportació són una part important de la promoció del comerç internacional. Com a participant en l'Acord de l'OCDE sobre crèdits a l'exportació amb suport oficial, la UE juga un paper important en els esforços per garantir la igualtat de condicions a nivell internacional i garantir la coherència de l'objectiu comú de lluita contra el canvi climàtic. La UE s’ha compromès a acabar amb l’ajut als crèdits a l’exportació de carbó sense compensar les mesures i, al mateix temps, es compromet a una transició justa a nivell internacional.

El gener de 2021, el Consell de la Unió Europea va demanar l'eliminació global de les subvencions a combustibles fòssils perjudicials per al medi ambient en un calendari clar i per a una transformació global decidida i justa. cap a la neutralitat climàtica, inclosa l’eliminació gradual del carbó sense mesures compensatòries en la producció d’energia i, com a primer pas, el final immediat de tot el finançament per a la nova infraestructura del carbó a tercers països. En la seva revisió de la política comercial del febrer del 2021, la Comissió Europea es va comprometre a proposar un final immediat del suport al crèdit a l’exportació per al sector elèctric de carbó.

anunci

Al juny d’aquest any, els membres del G7 també van reconèixer que la continuació de la inversió mundial en generació d’electricitat a base de carbó sense reducció era incompatible amb l’objectiu de limitar l’escalfament global a 1.5 ° C i es van comprometre a posar fi al nou suport directe del govern per a la generació d’energia global a base de carbó. internacionalment a finals de 2021, fins i tot mitjançant finançament públic.

anunci
Seguir llegint

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències