Connecteu-vos amb nosaltres

Estratègia de l'aviació per a Europa

Comissió presenta l'estratègia d'Aviació per a Europa

COMPARTIR:

publicat

on

Estratègia d’aviació de la UEAvui (7 de desembre) la Comissió Europea ha adoptat una nova estratègia d'aviació, una iniciativa fita per impulsar l'economia europea, reforçar la seva base industrial i contribuir al lideratge mundial de la UE.

Aquests són tres prioritats bàsiques del president Jean-Claude Juncker, sobre el qual s'aplicarà l'Estratègia, assegurant que el sector de l'aviació europeu segueixi sent competitiu i tregui els beneficis d'una economia global en ràpida evolució i desenvolupament. Un sector de l'aviació fort i orientat a l'exterior no només beneficiarà les empreses, sinó també els ciutadans europeus, oferint més connexions amb la resta del món a preus més baixos.

El vicepresident de la Unió de l'Energia, Maroš Šefčovič, va dir: "L'aviació competitiva i eficient és fonamental per al creixement d'Europa. Aquesta nova estratègia d'aviació crea un marc que permetrà a l'aviació europea mantenir el seu lideratge mundial. També confirma el compromís pioner d'Europa amb la sostenibilitat. l'aviació, un tema de gran actualitat ja que el món té els ulls posats a París per a la COP21".

La comissària de Transports, Violeta Bulc, ha afegit: "L'aviació europea s'enfronta a una sèrie de reptes i l'Estratègia d'avui estableix un pla d'acció complet i ambiciós per mantenir el sector al capdavant de la corba. Mantindrà les empreses europees competitives, mitjançant noves oportunitats d'inversió i negoci. permetent-los créixer de manera sostenible. Els ciutadans europeus també es beneficiaran de més opcions, preus més barats i els nivells més alts de seguretat".

L'objectiu de la Comissió és donar forma a una estratègia integral per a tot l'ecosistema de l'aviació de la UE. En aquest context, les prioritats són:

1. Situar a la UE com a actor líder en l'aviació internacional, tot garantint condicions de joc equitatives. S'ha de permetre que el sector de l'aviació de la UE pugui aprofitar els nous mercats en creixement. Això es pot aconseguir mitjançant el nou acords externs d'aviació amb països i regions clau del món. Això no només millorarà l'accés al mercat, sinó que també oferirà noves oportunitats de negoci a les empreses europees i garantirà unes condicions de mercat justes i transparents basades en un marc normatiu clar. Aquests acords també proporcionaran més connexions i millors preus per als passatgers. La connectivitat global és un motor del comerç i el turisme, i contribueix directament al creixement econòmic i a la creació d'ocupació.

2. Abordar els límits del creixement a l'aire i a terra. El principal repte per al creixement de l'aviació de la UE és abordar les limitacions de capacitat, eficiència i connectivitat. La fragmentació de l'espai aeri europeu costa almenys 5 milions d'euros a l'any i fins a 50 milions de tones de CO2. Les limitacions de capacitat als aeroports de la UE podrien costar fins a 818,000 llocs de treball l'any 2035. Per tant, ara és el moment que la UE planifiqui la demanda futura de viatges aeris i eviti la congestió. Per aquest motiu, l'Estratègia destaca la importància de completar el Projecte Cel Únic Europeu, optimitzant l'ús dels nostres aeroports més concorreguts i supervisant la connectivitat dins i fora de la UE per identificar les mancances.

anunci

3. Mantenir uns estàndards elevats de la UE. En interès dels ciutadans i les empreses europees, és crucial mantenir uns estàndards elevats de la UE seguretat, seguretat, el medi ambient, els temes socials i drets dels passatgers. L'Estratègia proposa mesures importants en aquest sentit, amb una actualització de les normes de seguretat de la UE per tal de mantenir uns estàndards de seguretat elevats al costat del creixement del trànsit aeri. A més, un marc regulador eficaç i eficient donarà a la indústria més flexibilitat per prosperar i seguir sent competitiva a nivell mundial. La Comissió també buscarà maneres de reduir la càrrega dels controls de seguretat i els costos, mitjançant l'ús de noves tecnologies i un enfocament basat en el risc. Reforçarà encara més el diàleg social i les condicions d'ocupació en l'aviació i perseguirà una mesura global sòlida per aconseguir un creixement neutre en carboni a partir del 2020.

4. Avançar en innovació, tecnologies digitals i inversions. Un catalitzador per al desenvolupament de l'aviació i la seva funció com a motor del creixement serà la innovació i la digitalització. En particular, Europa ha d'alliberar tot el potencial dels drons. És per això que l'Estratègia proposa un marc legal per garantir la seguretat i la seguretat jurídica per a la indústria i aborda les preocupacions relacionades amb la privadesa i la protecció de dades, la seguretat i el medi ambient. A més, les inversions adequades en tecnologia i innovació garantiran el paper líder d'Europa en l'aviació internacional. La Unió Europea té previst invertir 430 milions d'euros[1] cada any, fins al 2020, al Projecte SESAR (Single European Sky ATM Research).. El desplegament oportú de les solucions SESAR pot donar lloc a la creació de més de 300 llocs de treball nous. El desplegament i l'optimització de les tecnologies de la informació i les comunicacions també són especialment rellevants per a la capacitat, el rendiment i la qualitat del servei de l'aeroport.

Més informació sobre l'estratègia d'aviació

Lloc web d'Aviation Strategy: vídeos, pressupostos, infografia, preguntes i respostes, fets i xifres

Preguntes i Respostes

MEMO sobre l'aviació internacional

Fons

L'Estratègia d'aviació és una de les iniciatives enumerades a la Programa de treball de la Comissió per al 2015. Consisteix en una Comunicació, una proposta de revisió de les normes de seguretat aèria de la UE (Reglament 216 / 2008) i les sol·licituds per negociar acords globals de transport aeri a nivell de la UE amb una sèrie de tercers països clau.

L'aviació és un fort motor del creixement econòmic, l'ocupació, el comerç i la mobilitat per a la Unió Europea i té un paper crucial en l'economia de la UE. El sector dóna feina a gairebé 2 milions de persones a la UE i té un valor de 110 milions d'euros per a l'economia europea. Durant els últims 20 anys, la liberalització del mercat interior dels serveis aeris per part de la UE i el creixement substancial de la demanda de transport aeri a la UE i a tot el món, han donat lloc al desenvolupament significatiu del sector aeri europeu. Es preveu que el trànsit d'aviació a Europa arribi als 14.4 milions de vols el 2035, un 50% més que el 2012.

[1] Contribució mitjana anual prevista per al període 2014-2020

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències