Connecteu-vos amb nosaltres

Mediambient

Rivas Vaciamadrid (Espanya) i Ljubljana (Eslovènia) guanyen premis de la UE per a la mobilitat urbana sostenible

COMPARTIR:

publicat

on

Transport2La Comissió Europea ha anunciat els guanyadors del Premi Pla de Mobilitat Urbana Sostenible a 2013 - Rivas Vaciamadrid (Espanya) i al Premi de la Setmana Europea de la Mobilitat - Ljubljana (Eslovènia). El vicepresident de la Comissió, Siim Kallas, i el comissari Janez Potočnik, van presentar les ciutats amb els seus guardons en una cerimònia de lliurament conjunta a Brussel·les, Bèlgica, ahir (24 March).

Vice President Siim Kallas, commissioner for mobility and transport, said: “I am impressed by the commitment of all the finalists to working across different areas to improve urban transport. Looking beyond transport is vital if we are to tackle our cities’ mobility challenges. This is also why we are reinforcing our support for coordinated action, as described in our recent communication on urban mobility. Rivas Vaciamadrid is a very deserving winner because it stands out for the joint efforts of its mobility department and the environment, safety, education and health sectors, as well as for its actions for better road safety.”

Environment Commissioner Janez Potočnik said: “As every year, the European Mobility Week award finalists push the ambition and innovation always higher. I am delighted to see the campaign programmes produced that are a great contribution to the promotion of sustainable living in the EU. Sustainable cities are essential if we are to ensure their liveability for future generations.”

Coneix els guanyadors

L’explosió poblacional de Rivas Vaciamadrid (Espanya) és única, ja que s’ha ampliat massivament des dels habitants de 500 a 1980 a 80,000 a 2013. Això ha donat a la ciutat reptes extraordinaris per a la seva mobilitat urbana. Per reduir el nombre de desplaçaments en cotxe, Rivas Vaciamadrid ha desenvolupat programes que tenen com a objectiu millorar la seguretat viària, alhora que redueixen la contaminació acústica i atmosfèrica. Amb el programa "Camins escolars", un programa educatiu de seguretat viària a tot el municipi, la ciutat facilita el debat entre pares i professors sobre la mobilitat de la seva escola. Rivas Vaciamadrid es va destacar com el millor exemple del tema d'aquest any (integració de criteris de política econòmica, social i ambiental): el seu pla de mobilitat urbana sostenible és el resultat d'una àmplia cooperació entre el departament de mobilitat i el medi ambient, la seguretat, l'educació i la salut. , mitjançant l’establiment de grups de treball intersectorials.

Molt a prop es trobaven els finalistes d’Estrasburg (França) i Vitòria-Gasteiz (Espanya). Obtingueu més informació sobre els finalistes dels premis dels plans de mobilitat urbana sostenible aquí.

Ljubljana - la capital i ciutat més gran d’Eslovènia - va confirmar el seu compromís amb la campanya de la Setmana Europea de la Mobilitat mitjançant l’establiment d’un extens programa d’activitats i esdeveniments que promouen els viatges sostenibles i que introduïa mesures permanents a favor del transport públic, del ciclisme i de la marxa. Tot i que es manté un enfocament consistent en el tema 2013: "Aire net, és el vostre moviment", la ciutat ha contractat amb èxit una àmplia varietat d’interessats, inclosos centres de recerca, escoles, guarderies, associacions esportives i associacions ciutadanes. Mitjançant l’extensió del mesurament de la qualitat de l’aire i del soroll, Ljubljana va poder obtenir una millor visió general de l’impacte del trànsit motoritzat en la salut pública i la qualitat de vida. La ciutat també va aprofitar l’ocasió per realitzar investigacions sobre el comportament dels viatges i recopilar dades sobre l’ús de bicicletes. Amb motiu del dia lliure de cotxes, Ljubljana va restringir l’accés automobilístic al carrer Slovenska, un dels principals bulevards de la ciutat que estava molt afectat pel trànsit de cotxes. Ara es redescendrà gradualment aquesta zona com a zona de vianants.

anunci

Els subcampions Östersund i Budapest també han demostrat el seu compromís amb la mobilitat urbana sostenible mitjançant el desenvolupament de formats de campanyes creatives i la introducció de noves solucions de transport. Més informació sobre els finalistes del premi EMW aquí.

Fons

El anual Pla de mobilitat urbana sostenible El premi es presenta a les autoritats locals, que són excel·lents exemples de com afrontar els reptes de la mobilitat urbana mitjançant el desenvolupament i la implementació de plans de mobilitat urbana sostenible. Cada any té un enfocament especial i els premis 2013 reconeixen les ciutats amb plans de mobilitat que il·lustren la "integració de criteris de política econòmica, social i ambiental". El Premi SUMP 2013 va atreure aplicacions 21 de països de la UE 11. Un jurat d'experts va valorar les sol·licituds sobre els seus èxits i va seleccionar a la ciutat guanyadora per rebre el premi EUR 10 000 per donar suport a les seves activitats de sensibilització sobre la mobilitat urbana sostenible.

El Setmana Europea de la Mobilitat (EMW) award premia l’autoritat local que promou més activament els viatges sostenibles i introdueix noves mesures per fomentar un canvi cap al transport urbà sostenible. Els finalistes van ser seleccionats pels seus programes de campanya ambiciosos i innovadors i per la manera consistent de vincular les seves activitats amb el tema 2013 EMW de 'Clean Air, It's Your Move!' La ciutat guanyadora treballarà amb una productora professional per rodar un clip promocional de tres minuts que posa de relleu els seus èxits. Juntament amb la resta de finalistes i ciutats seleccionades, es promourà la ciutat guanyadora com a exemple de bones pràctiques. Un panell independent d'experts en transport va avaluar totes les sol·licituds elegibles abans de seleccionar les millors autoritats locals de 10. El premi EMN de 2013 va rebre aplicacions 30 de països 12.

Més informació

Plans de mobilitat urbana sostenible

Setmana Europea de la Mobilitat

Seguiu Vicepresident Kallas en Twitter

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències