Connecteu-vos amb nosaltres

agricultura

2015 aleta blava tonyina temporada de pesca: Unió Europea gaudeix de recuperació de Stock

COMPARTIR:

publicat

on

Pacífic-tonyina vermellaLa temporada principal de pesca de tonyina vermella va del 26 de maig al 24 de juny; és quan els grans vaixells, els cerqueros, poden pescar tonyina vermella a la Mediterrània i l'Atlàntic oriental.

Enguany, per primera vegada des de l'establiment del pla de recuperació de la tonyina vermella l'any 2006, s'observa un augment notable de la quota que la Unió Europea està autoritzada a pescar (més de 9,372 tones). Això es deu a la progressiva recuperació de l'estoc, com demostra l'evidència científica, que va comportar un augment del 20% de la quota global de tonyina vermella.

El comissari de Medi Ambient, Afers Marítims i Pesca, Karmenu Vella, va dir: "La tonyina vermella, un estoc emblemàtic a punt de col·lapse, ha tornat a la vida. Per primera vegada en gairebé una dècada, els nostres pescadors es poden beneficiar amb una quota augmentada. La sostenibilitat i la bona gestió donen els seus fruits. Hem de continuar en aquest camí".

Per mantenir aquesta recuperació, la UE ha reiterat el seu compromís d'aplicar plenament les mesures de control internacional de la pesquera de tonyina vermella. Així mateix, s'ha posat en marxa un estricte programa de control i inspecció per evitar la sobrepesca, coordinat per l'Agència Europea de Control de la Pesca (EFCA) i els estats membres interessats.

Aquests alts estàndards de control requereixen que un nombre important d'inspectors, vaixells patrullers i aeronaus estiguin desplegats durant tot l'any. L'augment de les activitats de control es duen a terme durant la temporada de pesca amb cerco i el període d'engabia dels peixos capturats vius per cerques i paranys. Per a aquest últim, es segueixen procediments estrictes per comprovar les quantitats de peix introduïts en gàbies per a la cria.

La Comissió Europea també controla les captures de manera constant, fins i tot mitjançant un sistema de control basat en satèl·lits anomenat Vessel Monitoring System. Això és per garantir que totes les normes, i en particular les quotes individuals dels vaixells, es respectin plenament.

La pesquera de la tonyina vermella està regulada per la Comissió Internacional per a la Conservació de la tonyina de l'Atlàntic (ICCAT) on són membres la UE i els estats membres. L'estreta col·laboració amb l'EFCA, els estats membres i altres parts contractants d'ICCAT, significa que s'estan prenent totes les mesures necessàries per donar suport al pla de recuperació de l'estoc i la seva sostenibilitat a llarg termini.

anunci

Els estats membres que participen activament en la pesca de tonyina vermella són Espanya, França, Itàlia, Croàcia, Grècia, Portugal, Malta i Xipre. Els 8 països comparteixen la quota de la UE, amb Espanya i França els que tenen les quotes més grans.

Fons

En 2006, ICCAT va adoptar un pla de recuperació 15 anys per a la tonyina vermella a l'Atlàntic est i la Mediterrània, que ha estat modificat periòdicament sobre la base de l'avaluació de poblacions, les experiències de control i les noves tecnologies.

Els anys 2010, 2012 i 2014 s'han introduït mesures substancials per fer complir la gestió sostenible de l'estoc. En la seva darrera reunió anual del novembre de 2014, ICCAT va aprovar un augment anual del 20% de la captura total permesa (TAC) de tonyina vermella (BFT) durant els propers tres anys. Com a conseqüència, la quota de la UE va passar de 7,938.65 t el 2014 a 9,372.92 el 2015 (20%).

Veure també: MEMO / 15 / 5033

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències