Connecteu-vos amb nosaltres

desenvolupament

Nous ajuts de la UE a Egipte per al desenvolupament rural i la gestió de residus

COMPARTIR:

publicat

on

671px-Egipte_satLa Unió Europea està invertint en les àrees crítiques de la gestió de residus i la cooperació per al desenvolupament rural amb Egipte, amb un finançament total de 47 milions d'euros, per tal de millorar les condicions socioeconòmiques del poble egipci.

El primer projecte, el 'Programa Nacional de Gestió de Residus Sòlids (NSWMP)', conté un conjunt complet de mesures que van des de la reforma institucional i el desenvolupament de polítiques i legislació, fins a la programació i implementació d'inversions, el desenvolupament de la capacitat professional, la millora de serveis i instal·lacions i inclou participació de la societat.

L'acció pretén aportar una contribució significativa a la protecció sostenible del medi ambient, protegir els recursos naturals i reduir els riscos per a la salut de la població d'Egipte. Les actuacions previstes inclouen la construcció i rehabilitació d'instal·lacions de gestió de residus sòlids com ara reciclatge, plantes de compostatge, estacions de transferència, abocadors, altres infraestructures de residus sòlids necessàries per a un sistema integrat de gestió de residus. El programa també donarà suport al tancament i rehabilitació dels abocadors incontrolats existents.

La UE ajudarà a abordar alguns d'aquests problemes donant suport a accions concretes, invertint un total de 20 milions d'euros del total del projecte que ascendeix a 51 milions d'euros. Els altres 31 milions d'euros seran aportats pel KFW Bankengruppe, la Cooperació Tècnica Alemanya (GIZ) i el Govern d'Egipte. Es preveu que el projecte comenci a mitjans del 2014.

El segon projecte, el 'Programa conjunt de desenvolupament rural de la UE', contribuirà al desenvolupament de les zones rurals de tres de les governades més vulnerables del país (Matrouh, Minia i Fayoum). El programa és una intervenció multisectorial d'acord amb l'enfocament ENPARD (Programa Europeu de Veïnatge per a l'Agricultura i el Desenvolupament Rural) i centrat en la gestió sostenible dels recursos territorials. Proporcionarà formació per a associacions rurals i altres organitzacions de base comunitària; promoure la gestió sostenible dels recursos locals.

L'agricultura continua sent la principal activitat econòmica a les zones rurals d'Egipte. Representa el 13.5% del Producte Interior Brut (PIB) total i el 18.3% de les exportacions. També dóna feina a més del 25% de la població i és la principal font d'ingressos per al voltant del 55%. Aquest programa contribuirà a l'expansió de l'actual estratègia nacional del sector agrícola a una estratègia de desenvolupament rural més específica i integral.

A més, un component del programa a la governació de Matrouh donarà suport al Pla nacional d'acció contra les mines. Aquest component donarà suport a les activitats de neteja de mines, així com ajudarà les víctimes de les mines terrestres i realitzarà campanyes de conscienciació. A més llarg termini, també contribuirà a posar a disposició terres per a usos agrícoles/altres.

anunci

La UE aportarà 27 milions d'euros per al programa, d'un total de 36 milions d'euros del projecte, amb 9 milions d'euros procedents del Ministeri d'Afers Exteriors italià.

Fons

En el marc bilateral general de l'Acord d'Associació i el Pla d'Acció amb la República Àrab d'Egipte, la UE ha desenvolupat la seva cooperació amb Egipte durant el període 2007-2013 finançant programes i projectes en molts àmbits com ara: salut, educació, economia, etc. desenvolupament, comerç, aigua, transport, ciència, recerca i innovació, societat de la informació; desenvolupament social, rural i regional; drets humans, justícia i bon govern; energia, medi ambient i cultura.

L'Instrument Europeu de Veïnatge i Associació (ENPI) és el principal mecanisme financer de cooperació tècnica i financera amb Egipte. Les tres principals prioritats de l'actual període de programació són: (i) suport a la reforma política i al bon govern, (ii) competitivitat i productivitat de l'economia i (iii) sostenibilitat socioeconòmica del procés de desenvolupament.

La dotació pressupostària global per a l'assistència bilateral de la UE a Egipte en el marc de l'ENPI per al període 2011-2013 és de 449.29 milions d'euros, i la dotació total a Egipte per al període 2007-2013 supera els 1 milions d'euros.

Més informació

IP / 13/1136: La UE reforça el suport a les reformes democràtiques i al desenvolupament al barri sud

Web de la DG Desenvolupament i Cooperació - EuropeAid

Lloc web del Comissari d'Ampliació i Política Europea de Veïnatge Stefan Füle

A l'Europeu de Veïnatge i Associació (IEVA)

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències